Geboorte

Persoonlijk vinden wij de geboortes van onze kinderen de mooiste momenten in ons leven. Vanaf het moment dat onze kindjes in onze armen lagen konden wij ons geen leven meer indenken zonder dit prachtige wonder. Een prachtig kindje met kleine vingertjes en teentjes, plooien en rimpeltjes en van die prachtige ogen die je laten weten dat jij de wereld voor hen bent.

Geboortefotografie is voor ons veel meer dan foto’s maken tijdens de geboorte. Het is het gevoel van het moment vastleggen. Hoe jullie elkaar steunen, de emoties en details, de verwondering over jullie kindje en jullie nieuwe gezin vertelt jullie unieke geboorteverhaal. De dag dat jullie ouder(s) worden, die dag die onvergetelijk is en niet weer terug komt.

Uit ervaring weten wij hoe waardevol het is om belangrijke gebeurtenissen in je leven vast te leggen en hoe fijn het is om die momenten te kunnen herbeleven terwijl je door een prachtig album bladert. Een album dat je weer tevoorschijn haalt om samen de waardevolle herinneringen te bekijken en later als je eigen kind een kindje mag krijgen opnieuw samen beleeft.

De geboortereportage vertelt jullie bijzondere en liefdevolle geboorteverhaal, een verhaal dat wij met integriteit graag voor jullie vast leggen. Het grote voordeel is dat jullie totaal niet hoeven te denken aan het maken van foto’s en deze momenten samen kunnen beleven. Zo kan de partner er zijn om te steunen en om die eerste momenten te genieten zonder met trillende handen foto’s te maken. De foto’s helpen naderhand ook om een tijdslijn te herinneren en kunnen heel waardevol zijn voor de verwerking.

Tijdens jullie geboortereportage zullen wij ook korte momentjes filmen, dat eerste huiltje,  het sabbelen op een knuistje, etc. Deze filmfragmentjes zullen jullie terug vinden in het filmpje van jullie prachtige geboortereportage.

Kennis maken
Wij drinken graag een kopje thee of koffie met je/ jullie aan onze keukentafel om samen alles te bespreken over geboortefotografie. Zo creëren we een rustig moment om jullie vragen, ideeën en wensen te bespreken zodat we weten wat voor jullie belangrijk is en waar jullie je goed bij voelen.

Vanaf het moment van boeking staan wij  24/7 stand-by voor jullie. Vervolgens hebben we vanaf week regelmatig contact via de telefoon of mail., vanaf week 37 iets actiever. Zodra er rond de 4/6 cm ontsluiting is komt een van ons zo spoedig mogelijk naar jullie toe. De reportage wordt gemaakt van de actieve weeën fase tot ongeveer 2 uur na de geboorte. Na de bevalling zullen we de controles, de eventuele eerste ontmoeting met de dierbaren en vooral het genieten vastleggen.
Als geboortefotograaf voelen wij aan dat wij aanwezig zijn tijdens een ontzettend intieme gebeurtenis, daarom stellen wij ons op de achtergrond en zoveel mogelijk onzichtbaar op. Op de achtergrond leggen wij de eerste waardevolle herinneringen van jullie gezin vast.


Geplande keizersnede

Soms weet je van te voren al dat je middels een geplande keizersnede gaat bevallen. Één van ons komt bij jullie in het ziekenhuis voordat je naar de o.k. gaat en fotografeert de voorbereidingen, de spannende momenten voordat jullie een gezin worden. Als we toestemming hebben van de artsen gaat de fotograaf met jullie mee naar de operatiekamer en legt de bevalling vast, alle details, de waardevolle momenten en de controles. Ook als de kleine met papa/ de partner mee gaat worden deze momenten vastgelegd zodat mama later aan de hand van de foto’s ook mee kan genieten. Zodra jullie weer op de afdeling zijn maken we foto’s van jullie samen, eventuele familie en vooral het genieten.


De geboortereportages maken wij met veel liefde voor de ouder(s) en met regelmaat mogen wij zo’n prachtige geboortereportage delen. Alle foto’s, films en geboorteverhalen op de website delen wij met toestemming van de ouder(s). 

Wil jij meer weten?

Vraag via onderstaand formulier meer informatie op over geboortefotografie.

Informatie aanvraag

We zijn sprakeloos. En ik zit uiteraard met dikke tranen te lezen en te genieten. Fantastisch echt! Wat zijn wij blij met deze reportage

Je past er goed tussen op de verloskamer, je bent er wel maar toch ook weer niet. Knap hoe je dat doet.

Wat fijn om alles nog een keer zo te lezen. Soms vergeet je dingen omdat het zo heftig was en spannend.  Wat een mooie foto’s. Zo blij dat we er voor gekozen hebben.

We zijn er zo ontzettend blij mee, bijna geen woorden voor. Met het filmpje krijgen we echt iedereen in tranen!