Hoge bloeddruk tijdens de zwangerschap

Cynthia heeft vanaf 36 weken haar controles bij de verloskundige in het ziekenhuis omdat ze zwangerschapssuiker heeft. Deze zwangerschap gaat het super goed met de suikers en zijn er geen complicaties. Ze krijgt zelfs te horen dat als alles goed blijft gaan ze de kleine gewoon lekker laten zitten totdat de bevalling spontaan begint. Dat is super mooi nieuws. De controles zijn steeds helemaal goed en de uitgerekende datum komt steeds dichter bij.

Dan is Cynthia haar bloeddruk te hoog tijdens een controle, er wordt gelijk bloed geprikt, urine wordt gecontroleerd en een ctg gemaakt. Super fijn dat alles goed gecontroleerd wordt. Gelukkig zijn alle uitslagen goed en verwachten ze dat de hoge bloeddruk het gevolg is van het overlijden van Cynthia haar opa. Wat een heftige emotionele week is dit voor ze. Ze moeten afscheid nemen van opa en hopen heel hard dat ze bij de uitvaart kunnen zijn. Het besef dat opa zijn 2e achterkleinkind niet meer zal ontmoeten is zwaar. Het blijft gek dat leven en dood zo dicht bij elkaar kunnen zijn. 

De volgende dag en avond voelt Cynthia zich erg ziek en gaan ze ‘s avonds voor extra controle naar het ziekenhuis. De bloedruk is nog steeds aan de hoge kant maar alle controles zijn gelukkig weer goed dus mogen ze lekker naar huis om nog wat uurtjes in hun eigen bed te slapen. De kleine blijft gelukkig zitten waar hij zit zodat dit gezin afscheid kan nemen van opa tijdens de uitvaart.

Ballonkatheter

Een aantal later moet Cynthia toch in het ziekenhuis blijven en gaan ze een ballonnetje plaatsen. Nu is het afwachten of Cynthia haar lichaam het vandaag zelf oppakt of dat er morgenochtend toch wordt ingeleid. De opname brengt wel rust, alle onzekerheid en steeds naar het ziekenhuis voor de bloeddruk maakte het niet echt makkelijk de laatste dagen. Het rommelt aardig, been- en rugweeën komen voorbij maar gaan helaas ook weer weg.

De volgende dag is de bloeddruk nog verder gestegen en heeft Cynthia ook wat weeën. Bij het verwijderen van het ballonnetje blijkt dat er al 4 cm ontsluiting is. Doordat de weeën niet sterk en regelmatig genoeg zijn worden de vliezen doorgeprikt om zo hopelijk de bevalling iets verder op gang te helpen. Na een uurtje worden de weeën opwekkers aangesloten om zo net even extra te helpen. Ik besluit in overleg met Armand dat ik naar hun toe ga. Hup in de auto op weg naar het Ommelander Ziekenhuis Groningen in mijn oude woonplaats Scheemda.
geboortefotograaf OZG
geboortefotograaf OZG
geboortefotograaf OZG
geboortefotograaf OZG

Weeën opvangen

Wat een mooi team tref ik aan in verloskamer 1. Cynthia zit helemaal in haar bubbel en vangt de weeën super goed op. Ze heeft pittige weeën en heeft het zwaar. Armand is haar steun en toeverlaat en laat haar geen seconde alleen. Super mooi om deze samenwerking en de steun vast te mogen leggen. Het beval bad wordt ondertussen gevuld zodat Cynthia daar zo in kan. De eerste kleertjes worden ook klaar gelegd. Ze hebben de eerste kleertjes in 2 maatjes gekocht omdat ze niet weten of de kleine nou maat 50 of maat 56 aan zal passen.Het is wel gelijk duidelijk dat hij het kleine broertje wordt binnen dit gezin.
bevallen in OZG
geboortefotograaf OZG

Bevalbad

Als Cynthia in bad stapt zie je dat dit voor haar werkt. Ze geeft zich over aan de weeën en vangt ze super goed op. De weeën zorgen voor een mooie vordering van de bevalling en we hebben allemaal het idee dat dit niet heel lang gaat duren. Op een gegeven moment horen we heel duidelijk dat Cynthia persdrang krijgt en alles wordt in een snel tempo voorbereid voor de komst van de kleine.

geboortefotograaf OZG
geboortefotograaf OZG
geboortefotograaf OZG

Geboren in bad

Om 15.11 uur wordt Luca onder water in bad geboren. Deze super sterke mama pakt zelf haar kindje aan en legt hem lekker bij zichzelf op de borst. Samen zijn ze overweldigd van de goed verlopen bevalling. Samen genieten ze van hun prachtige zoon Luca Jessi (vernoemt naar Cynthia haar zus).

geboortefotograaf OZG

geboorte foto's OZG

Papa en zoon

Papa knipt de navelstreng door terwijl mama Luca lekker vast houdt. En dan is het papa tijd. Armand neemt Luca bij zich voor huid op huid contact. Hij zoekt lekker een plekje in de grote stoel en geniet van zijn moment met zijn zoontje. Super mooi om te zien hoe intens deze papa de geboorte van zijn zoontje beleeft en hoe hij geniet van elk moment.

bevallen in het OZG
bevallen in het OZG
geboortereportage OZG

Eerste ontmoeting met grote zus

Na veel knuffelen, borstvoeding, ontdekken en bewonderen is het tijd om aan te kleden en naar de kraamafdeling te verhuizen. Nu het nog middag is kan grote zus ook gelijk op bezoek komen met oma en opa. Ze stapt dapper over de gang en komt vol verwondering de kamer binnen lopen om haar kleine broertje te bewonderen. Eerst is het even spannend en bekijkt ze Luca voorzichtig maar al gauw is ze helemaal blij met haar kleine broertje en wordt er volop geknuffeld en kusjes uitgedeeld.

geboortefotograaf Groningen
geboortefotograaf Groningen
geboortefotograaf Groningen
geboortefotograaf Scheemda
geboortefotograaf Groningen

Wat was het bijzonder om deze 2e geboorte binnen jullie gezin voor jullie vast te mogen leggen en er een prachtige herinnering van te mogen maken. Het is super om Luca steeds groter te zien groeien. Wij wensen jullie alle geluk samen en geniet van al die mooie verwonder momentjes samen.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *