Badbevalling in het Ommelander Ziekenhuis Groningen

 

‘s Middags 4 mei kwam ik aan bij het OZG, de zon scheen heerlijk, het was een prachtige dag. Ik maakte een foto van de prachtige zon zo boven het Ommelander Ziekenhuis Groningen. 5 minuten later stond ik in de verloskamer waar de bevalling in volle gang was, de weeën waren heftig en krachtig. Sheranie zat op haar knieën in bad en leunde op haar man en de badrand. Wat een krachtig stel zo samen.

badbevalling OZG geboortefotograaf OZG badbevalling OZG badbevalling OZG

Weeën opvangen in een andere houding

Dan worden de weeën zo sterk dat Sheranie ze niet meer op kan vangen als ze op haar knieën zit dus besluit ze zich om te draaien en te gaan zitten. Uiteindelijk blijkt dat drijven, terwijl Arno Sheranie vast houdt de beste houding om de krachtige weeën op te vangen. Wat heb ik een respect voor de aanstaande papa, hij heeft echt enorm lang over het bad gehangen om zijn vrouw te helpen door haar in zijn armen te laten hangen.

badbevalling OZG badbevalling OZG

Ruggenprik

Na een aantal uren in bad te hebben gezeten  wil Sheranie eruit en zoekt ze allerlei houdingen om haar weeën op te vangen op bed. Na een hele dag heftige weeën en een ontsluiting die niet echt vordert is Sheranie helemaal op en besluiten ze aan het begin van de avond om toch een ruggenprik te gaan zetten. Hopelijk kan ze zo wat rust pakken, energie op doen en haar lijf de rest doen. Op naar een baby voor middernacht hopen ze.

badbevalling OZG badbevalling OZG geboortefotograaf OZG

Slapen tijdens de bevalling

Als ze terug komen van de ruggenprik is de scherpte van de weeën af en kan Sheranie een beetje bijkomen van het enorme harde werken. De weeën blijven mooi komen en Sheranie merkt ze ook zeker nog wel. Langzaam aan wordt het middernacht en weten ze wel zeker dat hun kindje niet op 4 mei zal worden geboren. Op naar een gezonde baby met als geboortedatum 5 mei. Maar eerst begint de vermoeidheid bij beide aanstaande ouders er behoorlijk in te hakken. Langzaam aan vallen ze in slaap, Sheranie sukkelt wat weg tussen de weeën door en Arno doezelt ook wat weg, echt geslapen wordt er niet maar helemaal wakker blijven lukt ook niet. Juist ook deze momentjes leggen wij vast (ik sliep dus niet).

geboortefotograaf OZG geboortefotograaf OZG geboortefotograaf OZG geboortefotograaf OZG

Geboorte van een gezonde zoon

Rond half vijf, in de vroege ochtend van 5 mei, is de ontsluiting zover gevorderd dat er langzaam aan mee geperst mag worden als er persdrang is. Ook deze fase duurt lang. We zijn een aantal uurtjes verder als er na lang persen en behulp van een vacuüm pomp een gezonde zoon wordt geboren! Om 7.21 uur wordt de dappere Hidde geboren. Hij heeft zijn papa en mama enorm lang laten wachten maar nu is hij er en hij doet het goed.

geboortefotograaf OZG geboortefotograaf OZG geboortefotograaf OZG geboortefotograaf OZG geboortefotograaf OZG geboortefotograaf OZG geboortefotograaf OZG geboortefotograaf OZG

Eerste uurtjes na de geboorte

Heerlijk samen genieten en Hidde bewonderen dat is het enige dat deze papa en mama nu nodig hebben. Wat zijn ze blij met hun prachtige zoon van 4010 gram en wat zijn ze blij dat hij er eindelijk is. Deze krachtige mama knipt zelf de navelstreng door en de eerste borstvoeding gaat super goed.

geboortefotograaf OZG geboortefotograaf OZG geboortefotograaf OZG

Naar huis

Als Hidde gewogen is en de controles gedaan zijn wordt hij lekker aangekleed en geniet mama heerlijk samen met haar zoon. Dan is het echt tijd dat ik ook weer richting huis ga, maar eerst wil ik graag nog ergens wat te eten halen om zo een klein beetje energie op te doen. Helaas voor mij is het 5 mei en is alles dicht dus dan toch maar snel naar huis. Na deze lange bevalling, waarvoor ik meer dan 22 uur onderweg was, duik ik lekker mijn bedje in. Geen bevrijdingsfestival voor mij dit jaar maar dat geeft niks want zo’n geboorte is toch het mooiste dat je mag zien <3

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *