Bevallingsverhaal Ireen – badbevalling in Harkstede

Twee dagen voor de bevalling nam het gezin contact met me op. Ze verwachtten hun derde kindje en het lijkt ze toch wel heel waardevol om terug te kunnen blikken op deze bevalling. We hebben telefonisch contact en spreken de belangrijkste dingen door voor de geboortereportage, niet wetende dat ik twee dagen later al gebeld zou worden. Hoe bijzonder is dat! Het voelde echt alsof het zo moest zijn dat ik erbij was om deze dierbare momenten rondom de geboorte te fotograferen. Het geboorteverhaal ‘s avonds hang ik heerlijk op de bank wanneer mijn telefoon gaat. Ik hoor dat de bevalling is begonnen en ik rustig aan hun kant op kan komen. Ik weet dat de kans bestaat dat ze redelijk vlot bevalt dus ik twijfel geen seconde en stap direct in de auto. Het is in de winter en koud buiten, met mijn warme jas aan stap ik een prachtig serene setting binnen. Het bevalbad staat in de kamer, de lichten zijn gedimd en er klinkt fijne muziek uit de boxen. De verloskundige zit in de keuken en komt af en toe even kijken hoe het gaat. Ik pak rustig mijn camera uit de tas en leg deze mooie momenten vast. Ik zie direct dat er hard wordt gewerkt door deze mama en ze vangt heel mooi de weeën op in bad. Papa wijkt niet van haar zijde en is er voor de nodige support. Wat een prachtig team zijn ze zo samen! Het is 22.53u wanneer het drukgevoel echt toeneemt en om 23.30u zit ze al op een hele mooie 8cm en worden de vliezen gebroken.

Het laatste stukje van de bevalling

Daarna gaat het vlot. De weeën gaan zichtbaar over in persweeën. Wat is het krachtig en bijzonder om te zien hoe haar hele lichaam mee doet. De steun en trots is iedere keer te zien in papa’s handen en blik.

De geboorte vastgelegd in beeld

Om 00.07u wordt in bad een prachtig meisje geboren. Welkom Ireen! Ireen wordt aangepakt door haar papa en onder water bewonderd door beide ouders en ons als professionals. Hoe bijzonder dat je hier keer op keer op terug kunt blikken aan de hand van de geboortefoto’s.

Vol verwondering je kindje bewonderen

De momenten die hierop volgen zijn magisch zo midden in de nacht. Ireen zit nog heerlijk onder de huidsmeer en ligt die eerste momenten fijn bij mama op de borst. Wat ik zo mooi vond om te zien was dat ook papa gelijk contact maakte met zijn dochter. Mama zei zo mooi ‘kom maar bij mama hoor’ terwijl ze liefdevol over haar ruggetje streelde. Wat een warm welkom voor dit meisje.

De eerste uren na de geboorte

Ireen doet het goed en nadat mama haar volop heeft kunnen bewonderen is het tijd voor papa om zijn dochter huid op huid te pakken. Mama kan zich zo verplaatsen naar de slaapkamer waar de placenta geboren wordt. Papa geniet intens van deze momenten en met een beetje heimwee legt hij even later zijn dochter bij mama op de borst zodat Ireen haar weg naar de borst kan vinden.

Beschuit met muisjes

De verloskundige verzorgt de eerste controles waarna vol trots de eerste familie wordt gebeld. Ireen drinkt al mooi aan de borst en nadat we door de kraamzorg zijn verwend met beschuit met muisje (die zijn echt lekker op ieder moment van de dag) is het voor mij tijd om gedag te zeggen. Ik zie twee verliefde blikken en een meisje dat het hartstikke goed doet. Wat een cadeautje om hierbij aanwezig te zijn! Midden in de nacht rij ik terug naar huis. Ik ben Harkstede net uit wanneer er een groep reeën de weg oversteekt. Gelukkig ben ik alert want onderweg terug naar Assen kom ik nog 2 groepen tegen op/naast de weg. Ik vind die ritjes naar huis als geboortefotograaf altijd zo bijzonder. Mijn gedachten gaan terug naar de momenten die ik mocht vastleggen en ik voel me dan altijd zo enorm dankbaar en bevoorrecht dat ik dit werk mag doen. Wetend dat de foto’s op mijn camera van grote betekenis zullen zijn en jarenlang gekoesterd zullen worden.

Ervaring van Ireen haar ouders met mij als geboortefotograaf

In het leven neem je veel beslissingen.
Groot, klein, impulsief, weloverwogen, en soms last minute en verwachtingsvol wat eruit zal rollen.
Je begrijpt vast: in die laatste categorie valt de keuze om jou in te schakelen als fotograaf 🙂
En wat een geweldig besluit was dat, niet wetende dat de bevalling al twee dagen na onze kennismaking zou plaatsvinden!
Het heeft echt zo moeten zijn.
We hebben je aanwezigheid als bijzonder prettig ervaren. Niet onzichtbaar, maar rustig en heel vriendelijk op de achtergrond.
Je stond werkelijk overal op de juiste plek op het juiste moment.
Het terugkijken van de uitgebreide preview heeft ons diep geraakt. Zowel de foto’s van de bevalling, alswel de eerste kennismaking van ons gezin met Ireen. We voelen ons bijzonder rijk en op zulke momenten ben je diep dankbaar voor alles wat je hebt.
De foto’s zijn liefdevol en met emotie vastgelegd. Daar heb jij als fotograaf geweldige voelsprieten voor en heb je ongelofelijk mooi overgebracht in beeld. We zijn je daar bijzonder erkentelijk voor, en uiteraard superbedankt ook voor de mooie filmpjes 🙂

Denk jij ook na over zo’n waardevolle geboortereportage?

Leer meer over geboortefotografie, mijn werkwijze, tarieven en tips voor jouw bevalling in de informatie brochure.

informatiegids geboortefotografie
 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *