Cursus geboortefotografie

Leer hoe je pure emoties en onvoorwaardelijke liefde vastlegt

Een bevalling mógen fotograferen is een hele eer. Dat wil jij (ook als beginnend) geboortefotograaf goed en zelfverzekerd doen. 

In de cursus geboortefotografie leer ik je alles wat je nodig hebt (inclusief praktische tips en tricks). Zo maak jij vól zelfvertrouwen krachtige en pure foto’s van een superbijzonder moment.

Ik wil meedoen!
geboortefotografie fotowedstrijd
this is reportage award
geboortefotograaf van het jaar
fotowedstrijd geboortefotograaf

Een geboorte vereeuwigen? Yes please!

Precies op het juiste moment sta je in de kamer klaar. Camera in je hand. Vol zelfvertrouwen en klaar om pure emoties, onvoorwaardelijke liefde en krachtige momenten van de geboorte vast te leggen. Je kent alle ins en outs van het geboorteproces. Je weet precies hoe je de juiste hoek moet kiezen om die ene blik of een prachtig moment in beeld te brengen.

Van de eerste kennismaking met de ouders tot het moment dat de baby in de armen ligt: jij vereeuwigt iets bijzonders. Zonder aarzeling en met het perfecte licht. Een aantal dagen na de bevalling overhandig je een serie pure en prachtige foto’s aan de ouders. Ze kunnen deze bijzondere momenten voor de rest van hun leven koesteren. Dankzij jou!

Nu begint het te kriebelen, hè?

  • Heb je al eens een geboorte mogen fotograferen? Misschien mis je nét dat beetje extra kennis om het magische moment geslaagd vast te leggen. Je wilt de unieke sfeer en pure emoties capturen, maar bent nog niet helemáál tevreden met je vaardigheden.
  • Heb je zelf prachtige foto’s van je bevalling die een speciale plaats in je hart hebben? (en vind je dat iedereen zulke pure foto’s verdient)? Of mis je juist foto’s van de geboorte van jouw kleine en gun je het anderen om dit moment wél vast te laten leggen?

Het is ook een uitdaging, zo’n allesbepalend moment in jouw handen. Retespannend! Er komt veel bij kijken: verschillende standpunten, rekening houden met de lichtinval (die élke keer anders is!), emotie van de ouders. Als je goed voorbereid bent, fotografeer je zelfverzekerder. Dan maak je vanzelf betere foto’s.

In mijn online cursus geboortefotografie leer ik je alle in en outs. Een supercomplete cursus die jouw fotografieskillsnext level brengen

Een luisterend oor van een professional én een veilige plek waar je zonder oordeel 

open en eerlijk kunt zijn over twijfels en onzekerheden.

Geboortefotografie: alle handvatten die je nodig hebt

Wat betekent het vastleggen van een geboorte voor jou? Het is een unieke gebeurtenis die het leven van héél veel mensen verandert. Dat mógen fotograferen is een hele eer. En dat wil je dan wel goed en zelfverzekerd doen. Op een manier die eer doet aan het moment.

In de cursus geboortefotografie leer ik je alles wat je nodig hebt (inclusief praktische tips en tricks). Zo maak jij vól zelfvertrouwen krachtige en pure foto’s van een superbijzonder moment. Met meer dan 150 geboortes op mijn naam, geef ik je alle handvatten die je nodig hebt: van timing tot lichtinval en inspelen op onverwachte momenten.

Wat je van me krijgt in de cursus geboortefotografie:

  • Je duikt tijdens de opleiding geboortefotografie in 5 uitgebreide modules. 
  • Je kunt 4 keer per jaar inchecken tijdens de live Q&A waarin we nóg dieper ingaan op bepaalde onderwerpen. Genoeg tijd om jouw vragen te beantwoorden en tips te delen. 
  • Je mag deelnemen aan de online community waar je vragen kunt stellen, ervaringen kunt delen met anderen en van elkaar kunt leren.
  • Je krijgt één jaar lang toegang tot de online cursus én persoonlijke ondersteuning van mij, Marjolein (altijd één berichtje bij je vandaan in de community!).

Jij legt nu krachtig alle momenten rondom de geboorte vast. Vol vertrouwen. Ready?

Ik ben klaar om te starten met de cursus!

Een kijkje in de leeromgeving van de cursus geboortefotografie

“Marjolein is echt goud!”

Dit vonden je voorgangers van de workshop geboortefotografie:

“Deze workshop zit vol met praktische informatie die je nodig hebt als geboortefotograaf. Marjolein heeft al veel bevallingen gefotografeerd en dat merk je. Ze weet echt hoe het is om als geboortefotograaf een bedrijf te runnen. Ze is heel benaderbaar en deelt graag haar kennis en geeft op al je vragen antwoord.”

- Jolanda Mak / Voilà Fotografie
Kirsten Mulder geboortefotografie cursus

“De kracht van deze cursus zit hem wat mij betreft echt in de combinatie van online en persoonlijk contact en de combinatie theorie en praktijk. 

Marjolein is echt goud. Ze heeft enorm veel ervaring en passie voor het vak en denkt altijd in mogelijkheden. Ik heb dit vaak moeten horen en hier ook regelmatig mee gestruggeld, maar Marjolein is hierin echt een inspiratie voor mij. Het is fijn om iemand te hebben die jou echt verder wilt helpen en je aanmoedigt om er voor te gaan.”

- Kirsten Mulder / Kirsten Mulder Fotografie

En wat ga je me precies leren, Marjolein?

Als geboortefotograaf heb je het voorrecht om de allereerste momenten van een nieuw leven vast te leggen. Het in beeld brengen van pure emoties, onvoorwaardelijke liefde en de verbinding tussen ouders en kind. Magisch. Én een vak apart. Met mijn cursus geboortefotografie verbeter jij je skills, vergroot je jouw zelfvertrouwen en groei je als geboortefotograaf.

♡ Module 1 – Welkom
Mijn reis als geboortefotograaf. In de eerste module vertel ik je hoe ik ben begonnen, al mijn up and downs én over de waarde en betekenis van geboortefotografie. Ik laat je écht nadenken over jezelf. Als mens, maar ook als geboortefotograaf.

♡ Module 2 – Starten als geboortefotograaf
The first steps! In deze module vertel ik je o.a. welke apparatuur je nodig hebt, hoe je een kennismakingsgesprek aanpakt en – héél belangrijk – hoe je stand-by kunt staan. 

♡ Module 3 – De bevalling is begonnen
Hoe bepaal je wanneer je vertrekt naar de ouders? Waar moet je nog meer rekening mee houden? In deze module leer je ook wat jouw rol als geboortefotograaf is (naast de zorgprofessionals). Jouw aanwezigheid heeft veel invloed op de bevalling. In deze module creëer ik een stukje bewustzijn voordat je als geboortefotograaf op pad gaat. Zo fotografeer jij vol zelfvertrouwen een nieuw wonder!

♡ Module 4 – Een geboorte fotograferen
Let’s get started! Deze module gaat over het fotograferen van de bevalling zélf. Wat fotografeer je wel (en wat niet)? Welk standpunt kies je? Hoe creëer je krachtige en pure foto’s? En hoe vertel je met jouw foto’s het verhaal van een magisch moment? Je leert in deze module de kracht (en geheimen) van geboortefoto’s. 

♡ Module 5 – Mijn lessen als geboortefotograaf
Vallen en opstaan, twijfelen en tóch weer mijn hart volgen. Ik heb in de afgelopen jaren – en ruim 150 bevallingen als fotograaf – ontzettend veel geleerd. Over soft skills en de praktische kant. Ik geef je advies over het omgaan met onverwachte momenten, het opvangen van de ouders na een (traumatische) bevalling én over het zorgen voor jezelf. Daarnaast geef ik je tips over zichtbaarheid, privacy en het instellen van je camera. 

Bovendien krijg je toegang tot een interactieve online community. Hierin kun je elk moment van de dag je vragen stellen en ervaringen met anderen delen. Ook begeleid ik je persoonlijk een jaar lang. Gemakkelijk en snel contact in de community Tijdens dat jaar organiseer ik ook vier live Q&A’s. Dan hebben we tijd voor nog meer verdieping.

Deze awesome online cursus geboortefotografie is absoluut de investering waard. En die heb je binnen no time terugverdiend. 

Investering: slechts € 295,-

Kom je samen met een partner in crime, dan ontvangen jullie € 25 korting per persoon met de kortingscode maatje. Vul bij de opmerkingen de naam van je maatje in. Samen leren is natuurlijk veel leuker en supermotiverend! 
Psst..  en heb je niet direct een maatje? Stuur me dan een e-mail en wellicht kan ik je aan iemand koppelen.

Ik doe mee aan de cursus!

Met mijn aanstekelijke enthousiasme en oprechte betrokkenheid laat ik je groeien.

In de community hebben we 1-op-1 persoonlijk contact!

Over Marjolein van Verwonder Fotografie 

Mijn zoon Ruben was mijn inspiratiebron om te starten met geboortefotografie. Door zijn extreme vroeggeboorte en overlijden besefte ik hoe belangrijk het is om dit intense moment vast te leggen. Om daar later kracht en liefde uit te kunnen halen. Meer dan tien jaar geleden startte ik als fotograaf en in 2015 legde ik mijn eerste geboorte vast. Inmiddels werk ik samen met verschillende ziekenhuizen en verloskundigenpraktijken. Én ik heb heel wat internationale awards ontvangen als geboortefotograaf. Een groot compliment.

Ik gun heel Nederland meer professionals die de geboorte van een wondertje kunnen vastleggen. Helaas zie ik dat veel fotografen het wel wíllen proberen, maar te snel stoppen: ‘Ik ben er nog niet helemaal klaar voor’. En dát wil ik veranderen. Met mijn expertise help ik deze startende geboortefotografen op weg. Ervaringen, valkuilen, hobbels en hoogtepunten: alles komt aan bod in de cursus geboortefotografie.

Ben jij klaar om te leren hoe je krachtige foto’s maakt tijdens een geboorte?

Yes, ik ben 100% klaar om te starten met de cursus
Marjolein Roossien - geboortefotograaf Assen


Marjolein Roossien

Alles is bespreekbaar

Niet alleen een online cursus, maar ook een veilige plek waar je open en eerlijk twijfels en onzekerheden bespreekt.

Persoonlijke begeleiding van een pro

Yes, een jaar lang persoonlijke begeleiding van dé geboortefotograaf van Noord-Nederland.

150+ geboortes vastgelegd

Leer van mijn valkuilen en struggles. Met meer dan 150 geboortes op mijn naam, weet ik hoe je kunt anticiperen op elke situatie.

De ervaring van anderen?

“Door het volgen van de online geboortefotografie workshop bij Verwonderfotografie kreeg ik de bevestiging: geboortefotografie is heel bijzonder en super waardevol! Het is een complete workshop met uitgebreide praktische handvatten en persoonlijke begeleiding van een zeer ervaren geboortefotograaf.

Je hebt hier echt wat aan als je overweegt om als geboortefotograaf aan de slag te gaan!”

- Jolanda Mak / Voilà Fotografie

“Als ondernemer, fotograaf én als persoon heb ik veel aan deze cursus gehad omdat het me geholpen heeft om een stevige basis te bouwen voor mijn bedrijf en voor mijn werk als geboortefotograaf.”

- Kirsten Mulder / Kirsten Mulder Fotografie
Geboortefotograaf Emmen
Bevallingsfotograaf Friesland

Ja, maar.. past dit wel bij mij?

Je houdt van pure foto’s maken. Maar hoe doe je dat tijdens een geboorte? Misschien lijkt het spannend. Onzekerheid en twijfels zijn begrijpelijk. Zijn er vragen die al een tijdje door je hoofd spoken, zoals:

Hoe kan ik met foto’s het verhaal van een magisch moment vertellen?
Hoe kan ik geboortefotografie combineren met mijn privéleven?
Hoe bepaal ik wanneer ik vertrek naar de locatie?
Wat zijn de juiste hoeken om te fotograferen (zonder dat je in de weg loopt)?
En hoe leg je die échte emoties en authentieke sfeer tijdens een geboorte goed vast?

No worries, tijdens de cursus gaan we hier samen mee aan de slag! Je leert

♡ hoe je stevig in je schoenen staat tijdens het vastleggen van een geboorte.
♡ hoe je krachtige foto’s maakt en pure emoties vastlegt.
♡ hoe je omgaat met onverwachte en pittige situaties.
♡ hoe je geboortefotografie perfect kunt combineren met je privéleven.
♡ hoe je ervoor zorgt dat je altijd klaarstaat om geen enkel moment te missen.

Zo haal je álles uit die bijzondere ervaring. Keer. Op. Keer.

Pure emoties en onvoorwaardelijke liefde.

Elke geboorte is uniek en jij legt elk moment vol zelfvertrouwen vast.

Leer alle skills die je nodig hebt in de persoonlijke cursus geboortefotografie! Met mijn expertise begeleid ik je stap voor stap. Je bent méér dan welkom in de fantastische community.

Heb jij er ook zin in?

Bevallingsfotograaf Groningen
Geboortefotografie thuisbevalling
geboortefotograaf