Week 2 van januari ligt al weer even achter ons. Maar wat was het bijzonder, weer naar school, weer volop aan het werk, weer aan de bak met sporten en de HB groep had een super leuke workshop.

Reacties:

Grappig, de vragen die ik kreeg naar aanleiding van mijn eerste week blog met de aankondiging dat ik elke dag een waardevol moment vast ging leggen… Vragen als maar er gebeurd toch niet elke dag iets waardevols? wordt dat dan niet saai? hou je dat wel vol? Zo leuk al die twijfels en ook die leuke reacties dat het inderdaad om die gewone momenten gaat, dat het uitgangspunt van momenten die voor mij waardevol zijn zo tof was.

Ik zou zeggen geniet met mij mee van de voor mij waardevolle momenten van de 2e week van januari en volg HuizeBruis op Instagram zodat je dagelijks de foto’s voorbij ziet komen.

 

Week2:

Maandag 7 januari 2019: Achter je computer kan je je lekker helemaal afsluiten na de stomste dag ooit op school…
gezinsfotoshoot

Dinsdag 08 januari 2019: ‘s avonds tijdens het eten koken (of net na het eten) maken ze zelf altijd hun lunch voor de volgende dag. Soms kan samen je broodjes smeren voor school best leuk zijn als je samen liedjes zingt, kippen na doet, gewoon samen veel plezier hebt.

Woensdag 09 januari 2019: Papa van huis? Dan eten wij wat lekkers… voor mama een glutenvrije pizza en voor Yara…. een aangepaste pizza want die rode saus is echt smerig. Pizza met alleen kaas it is. Ik ben heel benieuwd of ze later wel pizza met rode saus gaat eten maar voor nu is het in ieder geval vast gelegd dat ze dat nu weigert.

Donderdag 10 januari 2019: Er is bijna iemand jarig… ‘s avonds maakt ze samen met haar broer en papa de traktatie voor haar klasgenoten. Het is altijd even zoeken naar de juiste traktatie, maar ze heeft er weer eentje bedacht en dan ook nog met dingen die je zelf lust.

Vrijdag 11 januari 2019: Er is er een jarig, Hoera! Hoera! Trots en blij is ze met de traktatie… De gedachte achter de traktatie: Alle mensen zijn welkom op de wereld, of je nou van mannen of van vrouwen houdt, of je nou donker of blank bent, of je nou dik of dun bent, iedereen is uniek en iedereen mag op de wereld zijn <3 Ik ben dan weer trots op deze mooie mentaliteit.

Zaterdag 12 januari 2019: Wat hebben wij met de HB-groep genoten bij de workshop glasfusie van Glasuniek in Norg. Linda van Huffelen legde de kinderen van alles uit over glas, het bewerken van glas, over haar werk en over de fantastische tentoonstelling in het Groninger Museum van Chihuly. Deze tentoonstelling staat nu zeker op ons lijstje om te bekijken dus binnenkort komt er vast een foto van het Groninger Museum voorbij. Super mooi om te zien hoe geboeid de kids zijn als ze iets nieuws leren. Linda heeft de volgende filosofie: ” Binnen glasfusie hanteer ik niet de standaard werkwijzen. Ik vind het niet interessant steeds hetzelfde te doen of andere mensen na te doen. Deze werkwijze houdt in dat ik vaak op zoek ga naar nieuwe toepassingen in glasfusie en cross overs maak met andere kunstvormen.” Zo passend voor deze kinderen die anders denken, houden van nieuwe ontdekkingen en het anders doen dan standaard is. Wat hebben ze genoten van de nieuwe kennis en natuurlijk ook van het maken van hun eigen kunstwerk.

Zondag 13 januari 2019:Zijn eigen gemaakte taart aansnijden voor de verjaardagsvisite. Broer en zus vieren samen hun verjaardag (tussen de verjaardagen zit maar 12 dagen), daar hoort natuurlijk ook een eigen gemaakte taart bij en wie kan die beter aansnijden dan de maker van de taart zelf.

 

Tot volgende week of zie ik je op instagram: HuizeBruis

Liefs,
Annemiek

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *