geboortefotografie groningen

Geboortereportage en de details

Een geboortereportage verteld jullie verhaal van de geboorte van jullie kindje. Elke fase wordt vast gelegd van weeën tot aan de eerste ontmoetingen met de familie, die heftige weeën, die eerste verwonderde blikken, de emoties en jullie prachtige kindje. Maar wat maakt het nu jullie verhaal?
Precies die details! Het pak appelsap dat je nog helemaal leeg dronk tijdens de weeën fase, jullie knuffel die overal mee heen gaat dus ook naar de bevalling, die schaar die het blauwe doek omhoog hield tijdens de keizersnede en nog zo veel meer…

Die details leveren geen award winnende foto’s op, ze zijn niet ‘bijzonder’ ze geven niet hét moment weer, het zijn geen sensatie foto’s, de compositie is lang niet altijd goed en veel likes op social media krijgen we er net voor. En toch maken we deze foto’s!  We letten er juist op, we speuren naar unieke details, we zien ze overal want ze maken jullie verhaal, jullie unieke verhaal. Juist die detail foto’s worden als enorm waardevol ervaren door de ouders.

Wat is er nou bijzonder aan een schaar die een doek op zijn plek houdt zul je denken, die foto is toch echt niet bijzonder? Juist dit soort foto’s zijn zo bijzonder voor het unieke persoonlijke verhaal.

Misselijk tijdens de bevalling

Een pak appelsap, leuk met zo’n dikke buik erbij maar niks bijzonders toch? Nee inderdaad niet de beste foto uit het geboorteverhaal maar juist zo belangrijk. Dat pak appelsap kwam helaas tijdens de hele bevalling terug. Tijdens de weeën werd er driftig van de appelspa gedronken en ging bijna het hele pak leeg, deze mama had gewoon enorm veel zin aan appelsap (waar de meeste mama’s alleen maar water willen). De mama moet nu erg om de foto lachen want wat heeft ze die appelsap later vervloekt. Tijdens het verloop van de bevalling werd ze enorm misselijk van de appelsap en kwam die regelmatig omhoog. De appelsap was hier een mooi detail dat een groot deel van het geboorteverhaal verteld.
geboorte groningen

Keizersnede

Deze foto van de schaar is inderdaad niet bijzonder, misschien zelfs wel een beetje saai maar deze foto van de schaar bracht de mama compleet in tranen…
De mama heeft tijdens de keizersnede tegen dat blauwe doek aan liggen kijken en heeft de hele tijd naar haar man en die schaar gekeken want meer valt er niet te zien aan die kant van dat blauwe doek. De spanning van ze zijn begonnen met de keizersnede, hoe zal het gaan, zal ons mannetje gezond zijn, kan hij zo bij ons blijven, wanneer kan ik hem zien… al die spanning, die onzekerheid ziet die moeder in die foto van de schaar. Ze beleefd dat moment en al die andere momenten opnieuw en is zo enorm dankbaar voor al die details die zijn vastgelegd van de geboorte van hun zoontje.
geboortefotograaf Winschoten

Wie zijn er aanwezig tijdens de bevalling

Tja, dit is natuurlijk helemaal geen prijswinnende foto, je ziet het pasgeboren kindje nauwelijks, dat papa er mee knuffelt is niet scherp vast gelegd en dan zit je ook nog eens naar mama’s rug te kijken waardoor je haar blijdschap niet eens ziet. Maar dat zo enorm belangrijke detail voor de moeder is zo ontzettend gaaf vastgelegd in deze foto. De tatoeage op mama haar rug is ter herinnering aan haar overleden broer. Juist omdat hij zo belangrijk is in het leven van deze mama is het juist zo bijzonder dat we dit detail vast konden leggen. Zo konden we laten zien dat hij toch ook bij alle mooie en waardevolle gebeurtenissen in het leven van zijn familie aanwezig is en er altijd bij zal zijn.
geboortefotograaf groningen

Oudere broer

Tijdens de bevalling van het derde kindje van deze mama, wist ik dat ik ook graag vast wilde leggen dat er naast een oudere zus ook nog een oudere broer is. Deze mama mag helaas haar oudste zoon niet opvoeden omdat ze een paar dagen na de geboorte afscheid van hem moesten nemen. Maar wat is Ruben* nog aanwezig in het leven van dit gezin. Er waren fotolijstjes mee met foto’s van de grote zus en de grote broer die ook zeker terug komen in het geboorteverhaal maar deze foto geeft alles in 1 beeld weer. Ruben* die gemist wordt maar wel aanwezig is en de voeten van mama die totaal verkrampten tijdens de weeën. Echt een super belangrijk detail dat we op een natuurlijke manier in de geboortereportage hebben kunnen verwerken.

geboortefotograaf groningen

Knuffelen

Dit gezin had tijdens de bevalling van hun eerste dochtertje Apie mee naar de verloskamers van het Martini Ziekenhuis. Hij heeft toen de hele bevalling in de capuchon van de jas gezeten. Nu bij de geboorte van hun tweede dochtertje had Apie een beter plekje, heerlijk prominent op de stoel in de verloskamer. De knuffelaap, genaamd Apie, gaat altijd met deze papa en mama mee naar belangrijke gebeurtenissen, de geboortes van hun 2 dochters horen daar zeker bij. Doordat Apie voor dit gezin een speciale betekenis heeft hoort hij zeker ook thuis in de geboortereportage.

geboortefotografie

Dit zijn maar een aantal voorbeelden van detail foto’s die door de ouders als enorm waardevol zijn ervaren voor hun geboorteverhaal. Juist die details maken het persoonlijk, uniek en zo bijzonder.  Wij maken de foto’s voor jullie waardoor we juist letten op die persoonlijke details. Detail foto’s zijn juist de belangrijkste foto’s van jullie verhaal en we maken ze met alle liefde. Wij geloven dat die details het verschil maken en hét belangrijkste zijn van jullie verhaal <3

Ken je iemand die dit artikel ook zou moeten lezen deel dit bericht dan en laat zo weten dat juist die details van jouw leven zo belangrijk zijn.

 

Liefs,
Marjolein, Annemiek en Janneke

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *