Drieling zwangerschap
Ik ontving een mooie aanvraag voor Stichting Earlybirds in mijn mailbox, een drieling.

Bij de eerste echo zagen ze gelijk twee kindjes en al snel ook het derde kindje. Wat een enorme verrassing!
Ze hadden zelf wel gedacht dat er een jongetje en een meisje bij zou zitten maar wat bijzonder, het bleken toch echt 3 jongens te zijn.

De drieling zwangerschap verliep vrij voorspoedig en bij 33 weken is de bevalling spontaan begonnen. Zo wonderlijk dat er gewoon 33 weken drie kindjes in de buik mochten groeien. Thor, Juno & Otis zijn geboren op 11 oktober in het UMCG in Groningen.
Twee jongens zijn dezelfde dag nog verhuisd naar het Wilhelmina ziekenhuis in Assen. Gelukkig duurde het maar kort voordat ze weer echt allemaal bij elkaar waren. Eerst nog in twee aparte suites maar nu liggen ze ook fijn bij elkaar op één kamer. Otis is als eerste van de monitor af. Ook Juno & Thor doen het ontzettend goed en ze hopen dat ze snel Otis mogen opvolgen.

Thor, Juno & Otis zijn 11 daagjes jong wanneer ik bij ze langs ga. Wat een prachtig gezicht drie gevulde wiegjes in één kamer. Ze hebben voor mijn komst een ‘snelle’ verschoon ronde gehad. Het is zo mooi om te zien met hoeveel vertrouwen en rust beide ouders hun kindjes uit de wiegjes pakken en lekker bij ze leggen. Het is tijd om heerlijk te knuffelen en ik maak foto’s van de kindjes samen. Hierin volg ik tijdens de earlybirds reportages altijd de mogelijkheden van de kindjes. Dat stem ik af met ouders en natuurlijk het personeel van de afdeling. Ik ben me altijd bewust van de extra prikkels en probeer zoveel mogelijk aan te sluiten bij de kindjes zelf en de mogelijkheden. Daarom vind ik het ook zo belangrijk dat de afdeling op de hoogte is van mijn komst. Zo kunnen ze er in de dagplanning rekening mee houden qua belastbaarheid en rust.

Na de reportage loop ik met een dankbaar gevoel de afdeling af. Wat een mooi gezin en wat stralen ze veel liefde en vertrouwen uit.
En het mooiste nieuws, ik heb vernomen dat het zo goed gaat dat de jongens inmiddels fijn thuis zijn.

Lieve familie, ik wens jullie meer dan geluk.
Dat de jongens maar fijn mogen blijven groeien en ontwikkelen.

*LICHTPUNTJE*
Een meerling zwangerschap en bevalling kent veel uitdagingen en spannende momenten. Een daarvan is de vroeggeboorte bij een drieling, gemiddeld genomen bij 34 weken. De kortere en intensievere zwangerschap, gevolgd door een spannende tijd in het ziekenhuis, is emotioneel en mentaal zwaar. Gelukkig zijn er ook lichtpuntjes! Een heel belangrijk lichtpunt (want ik zou het geen kleintje kunnen noemen) voor ons was de fotoshoot van Stichting Earlybirds door Marjolein. Deze stichting fotografeert premature kindjes in het ziekenhuis. Tijdens een intensieve en spannende periode, is het ontzettend fijn en waardevol dat er een mooie herinnering wordt gemaakt! Zo ontzettend blij en dankbaar met deze prachtige foto’s die Marjolein voor ons gemaakt heeft. Heel erg bedankt, @verwonderfotografie & @stichtingearlybirds! Met tranen in mijn ogen kijk ik weer terug💙

Geboortefotograaf AssenNewbornfotograaf drentheGeboortefotograaf DrentheDrieling zwangerschapGeboorte drielingGeboorte drielingGeboorte drielingDrieling zwangerschapGeboortefotograaf DrentheGeboortefotograaf AssenVroeggeboorte drielingVroeggeboorte drielingVroeggeboorte drielingDrieling zwangerschapNewbornfotograaf drenthe

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *