Als je een gezin persoonlijk kent en meeleeft in de periode waarin het super spannend is of de kleine nog even blijft zitten of toch al geboren zal gaan worden is het extra speciaal om een Earlybirds reportage te mogen verzorgen.

In de zwangerschap krijgt Anouk te kampen met zwangerschapscholestase en na een controle bij de gynaecoloog besluiten ze dat ze in het ziekenhuis moet blijven. Spannende uren breken aan met een onzeker hartfilmpje waardoor er wordt gestart met longrijping, een verkorte baarmoedermond en dus ook weeënremmers. Ze liggen in het UMCG en als ze net wat proberen te slapen komen de artsen binnen gelopen. Ze gaan de kleine halen en Anouk wordt klaargemaakt voor een keizersnede. Binnen een uur wordt Jonas geboren met 32 weken en iedereen is eigenlijk verbaasd over zijn prachtige geboortegewicht van 2400gram. Dat heeft hij gelukkig goed mee! Binnen 24uur wordt Jonas overgeplaatst naar het Martini ziekenhuis. Een goed teken natuurlijk al is het ook wel even schakelen voor beide ouders. Zelf zorg ik dat er snel een waardevol dagboek wordt afgegeven aan de ouders en we hebben contact over een Earlybirds reportage. Jonas krijgt alleen koorts op de dag voor onze afspraak en dus verplaatsen we de reportage naar een weekje later.

Het is fijn om het gezin te ontmoeten in het ziekenhuis en fijn om te zien en te horen dat Jonas al zulke mooie stapjes maakt. Wat een vechtertjes zijn het toch! Tijdens de reportage mag eerst papa even knuffelen met de kleine man en daarna is mama aan de beurt. Het is zo mooi om de liefde te zien, liefde voor elkaar en hun zoontje. Als een team staan ze naast zijn open wiegje en ik voel me bevoorrecht dat ik even mee mag genieten. Een spannende en onzekere tijd waarin gelukkig heel veel mooie stapjes vooruit worden gezet.

Lieve Jonas, groei maar flink en oefen maar goed met het drinken. Je hebt twee fantastische ouders die jou op handen dragen. Ik kijk er naar uit om je opnieuw te ontmoeten tijdens een verjaardag bij jouw oom en tante.

~ inmiddels kon Jonas al fijn met zijn liefdevolle ouders mee naar huis, wij wensen jullie meer dan geluk! ~

bijzondere Earlybirds reportagebijzondere Earlybirds reportage

bijzondere Earlybirds reportage bijzondere Earlybirds reportage bijzondere Earlybirds reportage

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *