Week 4: Een pittige week.

Een week waarin je je op sommige momenten ineens realiseert dat hoogbegaafd zijn zo mooi is maar ook zijn mindere kanten heeft. Genieten van de kids, hun kennis, de onuitputtelijke vragen, de kennishonger, de intense emoties maar ook de dingen waar ze in vastlopen, het onbegrip van de maatschappij, de bureaucratie, de niet gespecialiseerde hulpverlening. Hoogbegaafd zijn heeft veel mooie kanten maar soms zie je ook de mindere kanten en dit was zo’n weekje waarin we weer met die kant werden geconfronteerd. En toch kunnen we gelukkig ook enorm genieten van de mooie dingen, ons verwonderen over al die mooie momenten en genieten van elkaar. Verwonder je mee over week 4, de bijna laatste week van januari.

 

Maandag 21 januari 2019: Genieten van dit plaatje; jij met je grote knuffelvriend Baloe. Baloe is je alles, je knuffel, je vriend, je steun en toeverlaat. Maar wat een schril contrast in dit plaatje: Jij met het woord Happy, jij voelt je alles behalve happy. Eigenlijk precies zoals op de foto jij en de andere kant van Happy.
hoogebaagfd

Dinsdag 22 januari 2019: Vandaag een thuisschooldag om je zo wat ruimte in je hoofd te geven, even iets minder prikkels, iets minder aanpsssen en hopelijk zo iets beter in je vel te komen. Samen gaan we aan het ‘werk’ ik voor mijn bedrijf jij met je schoolwerk. Lekker knus samen aan de eettafel.
hb gezin

Dinsdag 22 januari 2019: Samen pauze houden tijdens een thuisschooldag betekend samen naar buiten, wandelen, rennen en rondjes draaien op de bulten met je hooverbord. Wat heb je een lol, je daagt mij uit en geniet van het samen buiten in beweging zijn ondanks dat je je klasgenootjes ook mist
hbmeisje

Woensdag 23 januari 2019: Yeahhh Happy Birthday! tractaties klaar maken voor school. Zelf gebakken, zelf versiert en uiteraard zelf opgegeten (samen met de klas). Fijne 12e verjaardag lieverd<3 tots op jou dat je alles zelf hebt gedaan voor de tractatie van bedenken tot uitvoeren.

traktatiefoto

Donderdag 24 januari 2019: ‘s Avonds voor het slapen gaan nog even met papa stoeien, wie raakt wie het meest op de billen. foto genomen door Thije (want mama was naar de HB-ouder groep)

hoogbegaafd

Vrijdag 25 januari 2019: Als ik dan toch boos ben omdat ik niet achter de playstation mag dan verstopt ik me ook helemaal… Ik ga naar mijn eigen kamer, wil je niet zien en doe lekker mijn hoody op… dag wereld ik heb nu geen zin aan jou!

hooglbegaafdgezin

Zaterdag 26 januari 2019: Terwijl mama een workshop documentaire fotografie geeft samen met haar collega gaan wij lekker met ons bonus gezin geocachen. Dit keer De Witte Wieven cache, 5 waypoints en dan de cache gevonden, check helemaal afgerond, wat hadden we een plezier en je komt op nogal bijzondere plekken.

geocachen

Zondag 27 januari 2019: Eindelijk wil er iemand Bever Bende met je spelen. Na dagen vragen (en zeuren) heb je eindelijk papa zover gekregen. Na 5 potjes heb je, met 42 punten verschil,  dik gewonnen.

spelletje spelen
Een mooie week met zijn ups en downs

Liefs,
Annemiek

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *