De eerste foto’s na de geboorte van je baby
Wanneer je geboortefoto’s prachtig vind maar de geboorte zelf graag samen met je partner beleeft kun je kiezen voor een reportage van de eerste momenten na de geboorte. Nog geen 48 uurtjes oud was dit prachtige meisje toen ik een momentje mee genoot met die bijzondere eerste dagen na de geboorte. Een mooie fotoshoot na de geboorte in Veendam.

De newbornsessie stond al gepland en na een pittige en hectische start bij hun oudste leek het haar enorm waardevol om van die eerste dagen een mooie herinnering te hebben.
Ze hoopten na de bevalling ditmaal snel naar huis te kunnen en het gezin leek het bijzonder waardevol om die eerste pure foto’s in hun eigen omgeving te maken.

Als geboortefotograaf sta je 24/7 op wacht

Donderdagochtend ontvang ik een appje dat de bevalling is begonnen en ze onderweg zijn naar het ziekenhuis in Winschoten. Lydia heeft die nacht veel moeten spugen (een fijne buikgriep die rond gaat) en heeft koorts. In het ziekenhuis wordt gestart met weeënopwekkers.
Dit blijkt al snel efficient te zijn want ik krijg in het begin van de middag een foto doorgestuurd van een helder meisje die lekker bij mama op de borst ligt. Ze is er!!
Het wachten is nog even op een check van de kinderarts maar ze doet het hartstikke goed! Wel blijven ze nog een nachtje in het ziekenhuis maar daarna is het tijd om heerlijk naar huis te gaan.

De eerste foto’s na de geboorte van je baby

Zo fijn wanneer de wens op een andere start ook werkelijkheid wordt. Na het eerste nachtje thuis kom ik in de loop van de ochtend even mee genieten van die bijzondere eerste dagen na de geboorte. Lucie doet het ontzettend goed en ook de borstvoeding komt al goed op gang. Het is tijd voor een schone luier en twee heldere ogen kijken me aan. Wanneer het vervolgens tijd is voor een voeding denkt Lucie al snel dat het tijd is om te slapen. De eerste nacht thuis heeft ze papa en mama lekker wakker gehouden dus ja dan moet je toch overdag lekker slapen.

Ontspannen op de foto thuis

Het is dan lekker tijd om te knuffelen en papa is heerlijk met Hanna (grote zus) aan het spelen op het grote vloerkleed. Hanna laat mij even horen hoe goed ze gitaar kan spelen. Wat een vrolijk en open meisje is Hanna. Dan is het tijd voor papa om lekker met zijn jongste dochter te knuffelen. En ik heb de primeur want de eerste (poep) luier van papa is een feit. En alsof het allemaal nog niet lastig genoeg is die kleine armpjes en beentjes heeft papa gelijk toezicht van allemaal vrouwen. De kraamzorg, mama, grote zus en van achter de tafel ook nog door mij met mijn camera. Maar hij laat zich niet gek maken. Grote zus troost Lucie vanuit haar eigen gevoel. ‘sssshhh’ doet ze heel lief bij Lucie haar gezichtje wanneer ze huilt en ook legt ze liefdevol haar handje op Lucie haar hoofdje. Dat gaat helemaal goed komen!

Lucie krijgt dan lekker een voeding bij mama en nadat Hanna mij haar slaapkamertje heeft laten zien neem ik afscheid van dit kersverse gezin.
Prachtig de eerste foto’s na de geboorte van je baby. Foto’s waarin je het geluk terug ziet, het zoeken naar hoe het ook allemaal weer werkt en vooral de liefde voor elkaar.

Eerste foto's na geboorte

Newborn lifestyle reportage 

Wil jij ook zo’n prachtige fotoshoot?

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *