Ervaring met geboortefotografie door een moeder | Geboortefotograaf Hoogeveen

De ervaring met geboortefotografie van een moeder is mooi om te lezen. Deze mama is zelf ook geboortefotograaf en vertelt haar ervaring en waarom ze specifiek heeft gekozen voor Verwonder Fotografie als geboortefotograaf bij de geboorte van hun eerste kindje. Een prachtige badbevalling mochten wij vastleggen in Hoogeveen. En hoewel wij vooral bijzonder blij werden van deze aanvraag was het stiekem ook best een beetje spannend.
Wij hebben enorm genoten om de zwangerschapsreportage, geboortefoto’s en de kraamreportage te verzorgen. Wij mogen een aantal anonieme foto’s delen van de geboortereportage in Hoogeveen en doen dat graag met onderstaande woorden van mama.

Ervaring met geboortefotografie
Omdat ik zelf ook (geboorte)fotografe ben stond het voor mij al vroeg in de zwangerschap vast dat ik de geboorte van ons kindje graag vast wilde laten leggen. Ik wist als geen ander hoe bijzonder deze momenten zijn om later terug te kunnen zien. En dat er veel langs je heen gaat waardoor een herinnering aan de geboorte van je kindje extra speciaal is, dat is zeker waar! Bij de vraag wie we zouden vragen om de foto’s te maken kwamen we al snel uit bij Marjolein en Annemiek. De stijl, foto’s en de momenten die zij vast weten te leggen spraken ons meteen aan, en niet geheel onbelangrijk wanneer iemand bij zo’n intiem moment aanwezig is… ook hun persoonlijkheid! Marjolein en Annemiek waren beide zeer betrokken. We hebben eerst een zwangerschapsfotoshoot laten maken om ook hier mooie herinneringen vast te laten leggen, en om elkaar enige weken voor de uitgerekende datum alvast weer even te zien en beter te leren kennen. Foto’s tijdens het gouden uurtje op een prachtige locatie, die nu bij ons thuis een mooie plek hebben. Tijdens de geboorte heeft Marjolein het fotoverslag van de geboorte van onze zoon gemaakt. Ondanks dat ze veel foto’s heeft gemaakt is het me geen seconde echt opgevallen. Ze wist zich goed op de achtergrond te houden en geruisloos alle belangrijke momenten vast te leggen.

De steun van mijn man tijdens de weeën, hoe hij me nog aan het lachen maakte vlak voor de geboorte, hoe ik mijn zoon zelf mocht aanpakken tijdens de badbevalling en onze verwonderde en trotse reactie toen onze zoon geboren werd. Hoe we elkaar aankeken, hoe onze zoon ons al onder water aankeek en daarna tevreden in mijn armen lag. En natuurlijk de controles en de kennismaking met onze familie die onze kleine man dezelfde avond kwamen bewonderen. Het is allemaal prachtig vastgelegd. Marjolein was geen moment teveel. Vaak kijken we de foto’s in een groot fotoalbum terug en kunnen we ons niet voorstellen dat we dit verslag niet hadden laten maken. Het is zo bijzonder om die eerste momenten als nieuw gezin terug te kunnen zien. Een geboortereportage is een hele waardevolle herinnering voor later.

Ervaring met geboortefotografie geboortefotograaf hoogeveen

Geboortefotografie

Wil jij ook zo’n prachtige fotoshoot?

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *