Tijdens een vrijblijvend kennismakingsgesprek vertellen we altijd uitgebreid over geboortefotografie en onze werkwijze. Daarnaast zijn wij ook altijd geïnteresseerd in de aanstaande ouders, keuzes rondom de geboorte en hoe ze zich voorbereiden op de geboorte. Is een zwangerschapscursus nou niets voor de aanstaande vader? Sabine de Groot van Fijn Zwanger heeft hier iets op bedacht! Benieuwd? lees dan snel verder! 

Fijn Zwanger

Ik ben Sabine de Groot en moeder van 3 kinderen, 5,4 en 1,5 jaar oud. Getrouwd met de leukste man op de aardbol en door mijn man ben ik mijn cursus begonnen 4 jaar geleden. Hij wou niet mee naar pufclub en zag het gymzaaltje met de 16 stellen niet zo zitten. En zo zijn we de fijnzwanger eendaagsebevalcursus begonnen.

” De zwangerschapscursus die mannen wel aankunnen”

Als partner wil je heel graag weten wat je kan doen in de geboorte waardoor je zelfverzekerd erin kan gaan. Dus nu op een super gezellige en fijne manier, biertje of een wijntje tijdens de cursus. En heerlijke hapjes en een uitgebreide lunch of tapas avond. Zodat de zwangerschapscursus echt een beleving gaat worden en weer een feestje gaat worden.

fijn zwanger

Wat is je missie

Mijn missie is om alle aanstaande ouders beter voor te bereiden op de geboorte en ook op een veel leukere en gezelligere manier. Geen gymzaal en geen 16 stellen allemaal puffend op de bal. Nee met mooi weer in de perengaard buiten en met minder weer in de sfeervolle praktijk met hangstoelen, hout en planten.

Als je je samen goed kan voorbereiden dan weet je in de geboorte ook goed wat jullie willen waardoor je een fijn en meer ontspannen geboorte krijgt. Een partner die goed weet wat die kan doen is ook veel zelfverzekerder en daar ga jij als barende vrouw heel veel aan hebben.

Wat ik merkte met mijn 3 geboortes was dat we bij de eerste geboorte niks ervan wisten en alle beslissingen overlieten aan het ziekenhuis personeel. De tweede geboorte ik mezelf alles had geleerd maar mijn man geen lessen van mij wou omdat hij zei “ik weet toch al hoe je gaat bevallen en je kan ondersteunen”. En de derde keer ik hem met een lekker drankje aan de keukentafel heb gezet en echt heel duidelijk was in wat ik graag zou willen dat hij mij kon ondersteunen.

En ik kan je vertellen een wereld van verschil dus ga ik het jullie ook leren om samen te werken in de geboorte. De aanstaande mama met haar baby in de buik en de partner zorgt voor alles eromheen. Ik kan je verzekeren dat je dan meer gaat samenwerken ook met je geboorte team.

Eendaagse bevalcursus

Heb je een drukke agenda of geen puf voor een meerdaagse zwangerschapscursus, en ziet je partner dit al helemaal niet zitten mee naar een pufclub? Ik beloof jullie geen enge en bloederige films en verhalen.
Willen jullie je wel op en top voorbereiden op je bevalling? Dan is de eendaagse bevalcursus van fijnzwanger top voor jullie!

“De zwangerschapscursus die mannen aankunnen!”

Tijdens deze praktische en informatieve cursus ligt de focus helemaal op de bevalling. In een fijne sfeer ga ik jullie helemaal klaarstomen voor de naderende geboorte zodat jullie met vertrouwen gaan bevallen.

Deze cursus is ook zeer geschikt als opfris cursus.

Na deze 1-daagse cursus weten jullie:

  • Hoe je angst om kan zetten in vertrouwen
  • Welke technieken er fijn zijn in de verschillende fases van de geboorte
  • Welke adem en ontspannings oefeningen jou helpen je weeën op te vangen
  • En bij welke weeën je welke ademhalingstechnieken het beste kunt gebruiken.
  • Fijne bevalhoudingen om de geboorte soepeler door te komen
  • Hele fijne massagetechnieken die je partner bij je toepassen en nog veel meer.
  • Geboorteplan opstellen
  • Wat kan je geboortepartner allemaal doen

Een moeder die bevalt vanuit haar eigen kracht zal kunnen bevallen waar ze maar wilt en zal bewustere keuzes maken in de geboorte. Hierdoor zal ze zich meer gesteund voelen en liefdevoller bevallen. Veel vrouwen geven aan na de cursus echt zin te hebben in de geboorte. Het is echt een geboorte reis die je het fijnste samen met je partner kunt volgen.

Deze heerlijke verwendag voor jullie samen is slechts €99,-
En veel zorgverzekeraars vergoeden de cursus geheel of gedeeltelijk. fijn zwanger

Geboortefotografie  

Tijdens mijn eerste geboorte hebben we wel fotos gemaakt maar als ik daar nu op terug kijk denk ik wow ik had echt wel een geboorte fotograaf erbij gewild. Maar ik was in het ziekenhuis en het enige wat ik met die bevalling kon was liggen. De tweede keer wist ik al veel meer wat ik wou alleen omdat het zo snel ging deze keer en zo hectisch in het ziekenhuis was heb ik helemaal geen foto ervan zelfs niet dat onze zoon op mijn borst lag en dat vindt ik tot op de dag van vandaag nog steeds heel erg jammer. En dat kan je nooit meer over doen dus een fotograaf ja zeker een meerwaarde.

Bij onze dochter hebben we er heel bewust voor gekozen om een doula/ geboortefotograaf erbij te nemen omdat ik echt dit moment vastgelegd wou hebben. En deze fotos zijn mij zo dierbaar in het bad thuis lig ik heerlijk de weeën op te vangen terwijl ik niet eens door had dat ze om mij heen stonden. Dat vragen ouders ook nog wel eens in de cursus of je door hebt dat ze er zijn. Nee absoluut niet je merkt er niks van dat jullie er zijn.

Waardevolle foto

De fotos van mijn kinderen zijn mij dierbaar maar er is er niet een in het speciaal, hecht veel waarde aan de emotie die erachter zit en de herrinering niet specifiek een foto.

Speciaal voor jou

Alle aanstaande ouders die een cursus willen boeken via jullie krijgen 10 procent korting op de cursus met de code #FZverwonder10

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *