Afgelopen jaar deed ik mee aan een aantal fotowedstrijden en mocht ik meerdere awards winnen. Wanneer diverse vakjury’s mijn werk belonen met een Award is dat toch wel een onwijs groot compliment.

Genieten jullie mee van deze serie prachtige geboortefoto’s die een Award mochten winnen in 2022. En voor mijn collega’s die twijfelen om foto’s in te sturen, gewoon DOEN! Het is alleen al ontzettend leerzaam om door je eigen beelden heen te gaan en kritisch naar je uitsnedes en bewerkingen te kijken.

Birthphotographer of the year awards – Exposing Birth

Het meest waardevolle aan deze wedstrijd vind ik de live jurering waarbij meerdere dagen een livestream is te volgen waarin een gevarieerde vakjury honderden foto’s beoordeeld. Je kunt ook vragen om feedback en daar leer je als fotograaf weer zoveel van. De connectie met collega’s over de hele wereld is nog een extra cadeautje.

geboortefotograaf van het jaar

This is Reportage: Family

Winnen is zeker niet makkelijk, slecht 1-3% van de ingezonden foto’s en verhalen wordt beloond met een Award. Wat mij zelf zo aanspreekt in deze wedstrijd is dat het echt puur om documentaire fotografie gaat. Ik kan iedere ronde zo genieten van alle winnende foto’s.

geboortefotografie fotowedstrijd

this is reportage award

fotografie wedstrijden

Shine photo awards

Elke maand is er een ronde om foto’s in te sturen en aan het einde van het jaar doe je automatisch mee voor de titel ‘Photographer Of The Year’. De categorie zwangerschapsfoto’s is pas recent uitgebreid met geboortefoto’s. Een mooie gelegenheid om ook dit mooie vakgebied meer naar buiten uit te dragen en iedereen kennis te laten maken met dit waardevolle vakgebied.

geboortefotografie award

Shine photo awards 2022

fotowedstrijd geboortefotograaf

Family Photojournalist Association 

Aan deze wedstrijd doe ik al meerdere jaren mee en hier heb ik al meerdere awards mogen winnen. Er zijn twee categorieën; familie & geboortefotografie. Dit jaar heb ik enkel foto’s ingestuurd voor de geboortefotografie categorie.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *