gezinsfotograaf
hoogbegaafd
gezins fotoshoot Groningen

Fotoproject Hoogbegaafdheid – Documentaire over gezinnen met hoogbegaafde kinderen

Een waardevol project dat de realiteit van gezinnen met hoogbegaafde kinderen laat zien. Puur en eerlijk zoals het is met alle ups en downs waar je als gezin mee te maken krijgt.

Onze kindjes waren snel met ontwikkelen, waren snel met lezen, heel duidelijk over gemaakte afspraken en hadden social gezien altijd aansluiting bij kinderen die minimaal 1 jaar ouder waren. Onze dochter is halverwege groep 1 doorgestroomd naar groep 2 en na 1,5 jaar kleuteren mee gegaan met de klas naar groep 3. En vanaf daar ging het helaas mis.   Ze verveelde zich, was verdrietig als afspraken niet na gekomen werden, was het leesniveau van groep 3 ver vooruit etc. Motiveer je kind maar eens om maan-roos-vis te gaan lezen als de Roald Dahl boeken s’avonds in haar bed in no time werden uitgelezen. Na jaren van zoeken, strijden en onbegrip werd eindelijk duidelijk wat er aan de hand was. Dochterlief was hoogbegaafd en liep vast in de maatschappij omdat ze zich sociaal wenselijk gedroeg op school en bij de groep wilde horen. Hierdoor verloor ze zichzelf, wie zij was, wat zij wilde doen, waar zij gelukkig van werd. Maar na de ‘diagnose’ ben je er nog niet want dat hoogbegaafd zijn ‘anders’ betekend ervaren we nog dagelijks.

Een lange zoektocht ging verder in nog veel meer zoektochten, ontdekken dat we 2 hoogbegaafde kinderen hebben, een andere school voor beide kids, andere sportclub (omdat ik echt niet op die babymuziek wil dansen maar gewoon op goede engelstalige muziek), nieuwe vriendjes en vriendinnetjes, coaching, begeleiding, hb-groep, maar ook nog steeds gewoon heerlijk buiten spelen in de buurt, trampoline springen, logeren bij vriendinnetjes, kamperen, genieten en heel veel lezen.

Fotoproject over gezinnen met hoogbegaafde kinderen

Het fotoproject rondom Hoogbegaafdheid laat de pure eerlijke waarheid rondom gezinnen met hoogbegaafde kinderen zien. Gewoon zoals het leven van een hoogbegaafd gezin is, niet geposeerd, eerlijk, puur en met al die prachtige waardevolle momenten.

Voor dit fotoproject zoek ik gezinnen met (vermoedelijk) hoogbegaafde kinderen die het leuk vinden om een aantal uurtjes van hun dag te laten fotograferen. Voor jouw gezin zelf een prachtige waardevolle herinnering aan jullie dagelijkse leven zoals het nu is. Met jullie liefdevolle band, de geniet momentjes en de dingen die juist jullie gezin zo gewoon bijzonder maakt. Het zijn pure gezinsdocumentaires, je zult dingen zien die normaal gesproken niet je aandacht hebben. Je zult zien hoeveel bijzondere en mooie momenten jullie hebben als gezin. Hoe jullie met de obstakels rondom hoogbegaafdheid omgaan en hoe jullie elkaar hierin steunen. De foto serie laat precies zien wie jullie als gezin zijn die ene dag in dat jaar. Jullie eigen persoonlijke gewone HB verhaal.

Heb jij net als ik een gezin met hoogbegaafde kinderen en zou je heerlijke eerlijke foto’s van je gezin willen laten maken speciaal voor dit project laat het mij dan weten. Ik ben heel nieuwsgierig naar jullie verhaal en maak met heel veel liefde een waardevolle herinnering voor jullie.

Ik hoor heel graag van je!

Hoe ziet zo’n reportage eruit?

Ik kom een aantal uurtjes meedraaien in jullie gezin en leg op een ongedwongen manier jullie gezinsleven vast met al zijn bijzondere gewone dagelijkse momentjes. Zonder te poseren, zonder in de camera te hoeven kijken. De fotoreportage laat jullie dagelijkse leven als gezin met hoogbegaafde kinderen zien, gewoon lekker zoals jullie zijn. Daarbij wil ik de realiteit van een hoogbegaafd gezin laten zien, de mooie momenten, de ups en de downs, de vooroordelen bestrijden en juist de waarheid in beeld brengen.

Jullie gezin vastgelegd zoals jullie zijn in jullie eigen prachtige persoonlijke wereld.

fotoshoot
hoogbegaafd fotoproject
gezinsfotograaf Drenthe
gezins fotoshoot Groningen
Hoogbegaafd fotoproject

Interesse in een  fotoreportage voor dit fotoproject van jouw hoogbegaafde gezin?

Via het formulier kun je contact met mij opnemen.