Geboren met 29 weken, Fotoreportage van Cas in het UMCG Groningen.

Vanuit Stichting Earlybirds mocht ik een prachtige reportage verzorgen van Cas.
Het was een bijzondere ochtend zoals jullie kunnen lezen in het verhaal geschreven door zijn ouders.
Lieve Cas, zet hem op kleine kanjer!
Je bent een prachtig kereltje en zo enorm geliefd. Groei maar goed.

Geboren met 29 weken, ervaring door de ouders van Cas

Zondag 3 Juni 2018 is onze zoon Cas geboren na 29 weken en 2 dagen zwangerschap. Voorafgaand was ik al een aantal dagen in het ziekenhuis opgenomen. Ik was met bloedverlies naar het ziekenhuis in Assen gegaan, waar al snel bleek dat de baarmoedermond al open stond en een stuk van het vruchtzakje te zien was. Meteen werd er begonnen met long en hersenrijping en werd er een infuus geprikt. Met sirenes en al zijn we naar het UMCG in Groningen gebracht. Gelukkig mocht Robert bij mij blijven slapen, want ’s nachts braken mijn vliezen al! Toen werd het pas echt spannend, want de prikken moesten in totaal 48 uur inwerken. Na de 48 uur waren we wat meer gerustgesteld. Dit konden we nog wel weken volhouden!

Helaas was Cas het daar niet mee eens, want zondagochtend kreeg ik wat krampjes. Toen ging het snel, want binnen no time had ik volledige ontsluiting en stond de kinderarts klaar. Na twee keer persen was hij er al! Hij huilde meteen en mocht nog even bij mij liggen. Daarna werd hij meegenomen en klaargemaakt om naar de IC te gaan. Gelukkig mocht ik hem nog even zien voordat hij die kant op ging. Hij had zijn ogen open en ik kreeg hier een heel fijn gevoel van. Ik had veel vertrouwen in dit kleine mannetje! Gelukkig kon papa met kleine Cas mee om er voor hem te zijn.

De eerste weken waren onwijs spannend, maar Cas liet zien dat hij een echte vechter was. Steeds weer kleine stapjes vooruit! Op het moment dat Marjolein kwam fotograferen (Cas was toen 2 weken en 2 dagen oud) kregen we het goede bericht dat hij naar Assen zou mogen! Een echt kippenvel moment.

Daarna begon Marjolein relaxed foto’s te maken, met veel tijd om met elkaar te praten. Er hing een fijne sfeer en we voelden meteen een klik met Marjolein. Dezelfde avond ontvingen we een voorproefje en ook de foto’s stonden snel op onze mail! Wij zijn ook heel blij dat we via Earlybirds een fotoboek kunnen laten maken van alle foto’s. Dit scheelt enorm veel tijd en is een mooi aandenken aan deze heftige tijd.

De komende weken zullen in het teken blijven staan van ziekenhuis bezoeken en veel zorgen! Toch zijn we enorm blij dat Cas bij ons is en we van hem kunnen genieten. We zijn hele trotse ouders van dit stoere kleine mannetje.

Lieve groetjes,

Robert & Michelle