Elke dag een foto – 365 dagen fotoproject

In 2019 begon Annemiek met de start van een nieuw project; elke dag 1 foto van haar gezin. Gewoon een foto van de dagelijkse momenten, zoals ze zijn. Wat zijn we (als gezin) allemaal enorm blij met dit prachtige document. Zoveel prachtige warme momenten en moeilijke momenten, allemaal echte momenten van ons.

Om dit project met jullie te delen en een kijkje te geven in ons gezinsleven hebben we van elke maand van 2019 1 foto uitgezocht. Geen perfecte foto’s maar foto’s die voor ons als gezin waardevol zijn. We vertellen graag ook het verhaal bij de foto. Tenslotte draait het allemaal om de verhalen van ons gezin.

Januari 2019 – Samen lezen

gezinsfotograafVan jongs af aan proberen wij altijd een stukje te lezen voor het slapen gaan, een fijn en ontspannen onderdeel van het slapen gaan ritueel. Boeken lezen is voor de één een cadeautje en voor de ander echt geen hobby. Zoonlief leest het liefst informatieboeken, alles over de natuur en dieren, maar een gewoon leesboek…. nou liever niet. Af en toe vind hij een boek dat hij wel interessant vindt (Harry Potter is favoriet). Wolf is ook een reeks die hij graag las. Om het voor hem leuker te maken en even lekker relaxte 1 op 1 tijd te hebben lezen we voor het slapen gaan samen om en om een hoofdstuk. Dit is echt ons ontspan en connectie moment van de dag. Samen genieten van elkaars gezelschap.

Februari 2019 – foto van ons huis

familiefotografieHet huis dat we bijna 15 jaar geleden kochten met de intentie er ongeveer 5 jaar te blijven is nu 15 jaar later nog heel even ons thuis. We zijn jarenlang op zoek geweest naar een kleinere woning met meer grond zodat we een heerlijke bloemrijke tuin kunnen creëren en kunnen genieten van de zonsondergang en zonsopkomst vanuit onze eigen tuin. In 2019 deden we het nog met ons postzegeltuintje aan de voor en achterkant van ons rijtjeshuis. Hoe mooi is het om later ook dit huis terug te zien op de foto’s. Dan niet een foto van alleen ons huis maar, juist een foto met een voor ons mooi moment. Onze kids hadden geen zin om in de tuin te helpen en creëerden hun eigen plekje. Als je tuin dan niet zo groot is parkeer je jezelf met een stripboek in een campingstoel gewoon lekker op de stoep. Papa en mama aan het werk in de tuin en de kids relaxed met een stripboek op de stoep, verschil moet er zijn :-p

Maart 2019 -Sportfoto

sport foto's van kinderenMaart was de maand van de skilessen, elke woensdagmiddag na school direct door naar de indoor skibaan samen met 2 vriendjes. We sparen voor een skivakantie in 2021 om dan heerlijk samen te genieten van de sneeuw. Je kan niet vroeg genoeg beginnen met lessen en als je dan via de activiteitenladder van de gemeente Noordenveld 3 lessen kunt uitproberen is dat helemaal tof. Ski les is vermoeiend en als je dan even pauze hebt lees je natuurlijk Donald Duckjes. Die Donald Duckjes zien we overal terug en worden echt op de meest rare plekken gelezen. Ik ben benieuwd hoe lang ze die nog blijven lezen.

April 2019 – Ameland foto’s

vakantiefotoAmeland is wel ons favoriete eiland. Binnen een uurtje rijden bij de boot en dan hop zit je zo op Ameland. Dochterlief en ik zouden samen 2 daagjes weg (een cadeautje voor haar verjaardag) maar we vonden het eigenlijk ook wel heel leuk als de mannen ook mee zouden gaan dus boekten we nog een kamer en gingen we met z’n 4-en heerlijk genieten op Ameland. Deze 2 steunen elkaar door dik en dun (en ja ze kunnen elkaar ook wel eens wat aan doen) zo mooi om die onderlinge band te zien en hoe ze met elkaar meeleven. Ze zijn nooit te oud om met elkaar te stoeien. Het strand is uitermate geschikt voor een flinke stoeipartij.

Mei 2019 – Camping Peize

vakantiefoto'sSinds een paar jaar kamperen we in mei gewoon lekker in de tuin bij onze extended family. We vieren dan met z’n allen vakantie, lezen, praten, genieten en helpen met klussen om het huis. Dit jaar hebben we veel, heel veel onkruid gewied, bomen gesnoeid, hangmatten uitgetest en mochten de kids grasmaaien met de grasmaaier. Voor zoonlief was dit moment wel echt het hoogtepunt van de vakantie. Kijk dat heerlijke blije bekkie nou. Al jaren wil hij graag op een grasmaaier zitten om het gras te maaien en nu kan hij het helemaal zelf. Dikke pret heeft hij op dat ding en wat is hij trots.

Juni 2019 – Pink concert Arena Amsterdam

concertfotografieVoor het eerst in mijn leven naar een echt concert, yeahhh en best wel een beetje spannend. Dan is het zover en sta je bij de ingang. Je kaarten worden gescand en dan zegt de mevrouw dat deze plekken al bezet zijn, de mensen zijn al binnen….. waaaaattttt, hoe dan, dat kan niet? Later blijkt dat de kaarten dubbel zijn doorverkocht en dat we ons geld terug krijgen maar wat nu? Dan maar weer naar huis… gelukkig heb ik een eigenwijze vriendin die gewoon gaat vragen of er nog kaarten te koop zijn. We zijn er nu, dus we gaan naar binnen ook, is haar motto. We bemachtigen 2 kaarten en genieten volop van het intense concert van Pink. Wat een fantastische artiest met een prachtige show. Zo’n eerste concert vergeet je nooit weer.

Juli 2019 – Musical groep 8

musical groep 8 foto'sEn toen was daar die allerlaatste dag… de eindmusical van groep 8. Een tijdperk wordt hiermee afgesloten en een nieuw tijdperk van voortgezet onderwijs breekt straks aan. Wat zijn wij enorm trots op jou! Je bent de laatste 3 jaren weer helemaal opgebloeid en enorm gegroeid. Je doet volop mee en staat gewoon vooraan bij de musical. Kinderen worden inderdaad snel groot, kijk hem nou staan daar op dat podium. Afscheid van groep 8, van school, van je klasgenoten en je vrienden.

Augustus 2019 – Vakantiefoto’s

zomervakantie foto'sDeze foto geeft zo onze vakantie weer; spelen, water, camping, plezier en genieten. Broer en zus kunnen elkaar zo leuk uitdagen in alles, samen spelen, samen ontdekken maar ook boos worden op elkaar. Op camping Harfenmuehle in Duitsland zochten ze uren naar edelstenen in de beek. Zelfs dan waren ze het water nog niet zat en werd er menigmaal iemand nat gegooid met hier het resultaat dat papa kletsnat werd terwijl broerlief lekker droog bleef.

September 2019 – drummen bij Hit-it in Roden

hobby foto'sIk heb zo’n heerlijke vriendin die soms bedenkt dat ze wat leuks wil doen samen met een stel vrouwen. Dit keer kwam de uitnodiging om mee te gaan drummen bij Hit it in Roden. Wat hebben we genoten met de dames. We hebben alles geleerd over appel, appel peer en sinaasappels. De tranen rolden over onze wangen van het lachen. Heerlijk om zo samen te genieten. Als ik deze foto zie voel ik de blijdschap van die middag, het plezier en ben ik best wel trots op mezelf dat ik zo zit te genieten achter een drumstel. Lang leve de gekke lieve vriendin.

Oktober 2019 – Popcorn tijd

gezinsfotografieAls je dan een film gaat kijken hoort daar natuurlijk ook popcorn bij. En wat is er leuker dan zelf popcorn maken…? Precies zelf popcorn maken en dan de deksel van de pan halen. Dochterlief wat voorzichtiger (terwijl zij normaal gesproken de durfal is) en zoonlief gaat er voor, heerlijk die pretbekkies.

November 2019 – Herdenken

familiefotografieWe gingen naar de lichtjesavond in Peize en herdachten mijn veel te vroeg overleden moeder en Tijgertje (onze rode kat). ‘Uw dierbare in herinnering, met licht en stilte, woorden en muziek’ was de aankondiging. En dat was precies wat het was, we gedachten in stilte en genoten van de prachtige pianomuziek van neef Bart. Indrukwekkend en mooi dat we ook dit samen kunnen delen en later kunnen zien dat we samen ook bij de verdrietige kanten van het leven stil staan.

December 2019 – Theater

gezinsfotograafTweede kerstdag gingen dochterlief en ik samen naar de theater voorstelling Lang & Gelukkig van neef Bart. Het was een hilarische voorstelling met prachtige karakters. En toen stond dochterlief ineens ook op het podium! Ze mocht meedansen in de voorstelling met prinses Bart, wat een prachtig cadeautje! Ze genoot van het podium, van het samen doen en de sfeer. Eenmaal weer op haar plek in het publiek ging die glimlach echt niet meer van haar gezicht af.

Stuk voor stuk waren dit allemaal mooie en waardevolle gezinsmomenten voor ons. Zo ontzettend fijn om van al die gezinsmomenten een foto te hebben zodat de herinnering blijft en we samen na kunnen praten over die waardevolle momenten. Dit project begon met elke dag een foto maar ook van elke maand 1 foto is al zo waardevol om je jaar te waarderen en te zien voor wat het was. Geniet van alle momenten en leg ze vast voor jezelf om samen na te kunnen genieten van die waardevolle momenten.

Wil je leren om jullie gezinsmomenten ook zo mooi mogelijk vast te leggen kom dan vooral naar onze workshop kinderfotografie voor ouders. Wij leren je hoe jezelf ook zo’n waardevol foto document van jouw gezin kan maken. Wie weet delen we dit jaar jaar samen onze maandfoto’s van 2020. Ga jij de uitdaging aan?

FOTO’S VAN DAGELIJKSE MOMENTEN

Wil jij ook waardevolle foto’s van je eigen gezin leren maken?

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *