Geboorte Drieling

De geboorte van een drieling komt niet vaak voor, in 2015 werd er 43x een drieling (of meer) geboren. De gemiddelde geboortetermijn bij een drieling is 33,4 weken. Wij waren in 2019 bij de geboorte van een drieling. Een prachtig en krachtig verhaal deze zwangerschap en wat een wondertjes zijn het! De middag voor de geplande keizersnede liep alles toch net even anders dan gepland.

In de 34e zwangerschapsweek nam Claudia contact met ons op, ze hoopte dat wij nog een plekje in onze agenda vrij hadden om de geboorte van haar drieling vast te laten leggen. Wij plannen altijd een maximaal aantal geboortes in per maand. Sommige maanden zijn al snel volgeboekt maar Claudia en Edwin hadden geluk, we hadden nog een plekje vrij. Altijd goed dus om toch contact op te nemen.

Het loopt toch even anders

De datum voor de geplande keizersnede in het UMCG stond al vast en alle laatste voorbereidingen werden ingezet, ook voor ons. We zullen elkaar vroeg ontmoeten in de centrale hal van het ziekenhuis zodat we met het gezin mee kunnen lopen naar de afdeling om zo het hele verhaal vast te leggen, dat liep alleen even anders! Aan het einde van de middag, op de dag voor de keizersnede krijgen wij een appje ‘Plannen zijn gewijzigd, alle afdelingen liggen vol. We gaan naar het ziekenhuis in Emmen‘.

Ons beroep bestaat uit schakelen, plannen en flexibel zijn. Dus hup een belronde langs vriendinnen voor andere tijden qua opvang en nieuwe plannen maken. Gelukkig zijn wij als fotograaf ook meer dan welkom op de operatie kamers in het Treant Ziekenhuis in Emmen. De volgende ochtend melden Claudia en Edwin zich al vroeg voor de intake, onderzoeken e.d. Als ik het ziekenhuis binnen wandel tref ik de ouders toevallig net in de centrale hal, onderweg naar de afdeling verloskunde. Daar wordt alles klaargemaakt voor de sectio, de laatste controles gedaan en Claudia krijgt het OK jasje aan. Het moment van de geboorte van hun drie wondertjes komt steeds dichterbij!

Geboorte drieling Geboorte drieling Zwangerschapsbuik drieling zwangerschap  Geboorte drieling

De geboorte van de drieling

Op de OK staat het team klaar en heel ontspannen en mooi worden Tom, Nora & Sam geboren. Mama kan haar kindjes 1 voor 1 bewonderen en Papa mag van alle drie de kindjes de navelstreng doorknippen.

Welkom TOM

Geboorte drieling Geboorte drieling Geboorte drieling

Welkom NORA

Geboorte drielingGeboorte drieling Geboorte drieling

Welkom SAM

Geboorte drieling Geboorte drieling Geboorte drielingDrieling geboren

Wat is het prachtig om te zien hoe de drieling geboren word. Sam kwam als laatste met zijn voetjes eerst. Na de geboorte zijn de kinderen opvangen door de verpleegkundigen en kinderartsen. Tom is als eerste geboren en heeft wat extra ondersteuning (c-pap) nodig, hij wordt in de couveuse gelegd en als eerste naar de afdeling gebracht. Nora & Sam mogen nog even terug naar de operatie kamer om door hun moeder bewonderd te worden.

Geboorte drielingGeboorte drielingGeboorte drielingGeboorte drieling

Geboorte drielingGeboorte drieling

De zwangerschap

Wat een wonder drie prachtige kindjes. Vol verwondering sta ik alle momenten vast te leggen. Ik ken het verhaal van de zwangerschap en besef me dat dit allemaal geen vanzelfsprekendheid is. Aan de zwangerschap ging namelijk een heel traject IUI vooraf. Groot was de verrassing dat het geen eenling bleek te zijn maar een tweeling. Toen enkele weken later tijdens een pretecho zich ineens drie wondertjes onthulden. Een meerling zwangerschap is toch altijd risicovol en met 24 weken werd er TTS geconstateerd. Wat een zorgelijke en spannende weken zijn het geweest. De ingreep is niet zonder risico’s maar gelukkig lagen de kindjes precies goed zodat de laserbehandeling succesvol is uitgevoerd. Het besef bij Claudia en Edwin dat het ook heel anders had kunnen verlopen is aanwezig en dat maakt dat ze zich bijzonder dankbaar voelen dat de drie kindjes zo goed groeiden in de buik en nu met zo’n mooi geboortetermijn (35 weken en 3 dagen) zijn gehaald met een geplande keizersnede.
Wil je meer weten over TTS en de laserbehandeling? Op de website van het LUMC staat het heel mooi en duidelijk uitgelegd.

Geboorte drieling

Na de geboorte

De drieling wordt opgevangen op de couveuse afdeling in het ziekenhuis. Ik loop eerst met papa mee naar de afdeling om de kindjes te fotograferen. Drie fijne plekjes naast elkaar. Tom en Nora hebben beide een gewicht boven de 2 kilo en liggen fijn in een open wiegje. Sam is de lichtste met zijn 1960 gram en ligt daarom eerst in de couveuse. Nora weegt 2264gram en Tom 2280gram. Sam wordt op de afdeling ook aan de c-pap gelegd voor wat extra ondersteuning en we kijken hoe Nora geniet van haar eerste voeding.

Geboorte drieling Geboorte drieling Geboorte drielingGeboorte drieling Geboorte drielinggeboortefotograaf emmen

De drieling bewonderen

Nadat alle controles bij mama goed waren mag ze ook naar de afdeling. Vanuit haar bed bewondert ze haar kleintjes. Ook de opa’s en oma’s komen de drie kindjes bewonderen. Wat hebben ze ook vol spanning gewacht op dit moment. Tom, Nora & Sam hebben nog een grote zus. Bij papa op de arm (en later op zijn nek) komt ze ook de kindjes bekijken.

Geboorte drieling Geboorte drielingGeboorte drieling Geboorte drieling Geboorte drieling Geboorte drielingGeboorte drielingGeboorte drieling  Geboorte drieling

Wat een mooie reactie krijgen wij van het gezin na het sturen van de eerste preview

Oh wauw!!! Wat een prachtige foto’s! Tranen met tuiten

Geboortefotografie

Wil jij ook zo’n prachtige fotoshoot?

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *