Geboorte

Persoonlijk vinden wij de geboortes van onze kinderen de mooiste momenten in ons leven. Vanaf het moment dat onze kindjes in onze armen lagen konden wij ons geen leven meer indenken zonder dit prachtige wonder. Een prachtig kindje met kleine vingertjes en teentjes, plooien en rimpeltjes en van die prachtige ogen die je laten weten dat jij de wereld voor hen bent.

Geboortefotografie is voor ons veel meer dan foto’s maken tijdens de geboorte. Het is het gevoel van het moment vastleggen. Hoe jullie elkaar steunen, de emoties en details, de verwondering over jullie kindje en jullie nieuwe gezin, de eerste blik, de overweldigende liefde en nog zoveel meer. Die pure intense sfeer leggen wij op een integere chique wijze voor jullie vast in jullie unieke geboorteverhaal. Jullie geboortereportage vertelt de emotionele achtbaan van het meest bijzondere moment in je leven, het moment dat alle andere momenten overtreft, de weg er naar toe, de samenwerking, de bewondering voor elkaar en dan dat prachtige moment dat jullie kleintje geboren wordt.

Uit ervaring weten wij hoe waardevol het is om belangrijke gebeurtenissen in je leven vast te leggen en hoe fijn het is om die momenten te kunnen herbeleven terwijl je door een prachtig album bladert. Een album dat je koestert en weer tevoorschijn haalt om samen de waardevolle herinneringen aan jullie bijzondere liefdevolle geboorteverhaal te bekijken en later als je eigen kind een kindje mag krijgen opnieuw samen beleeft. Het album laat de dag zien dat jullie ouder(s) werden, die dag die onvergetelijk is, die dag die het leven van jullie kindje viert.

Het grote voordeel is dat jullie totaal niet hoeven te denken aan het maken van foto’s en deze momenten samen kunnen beleven. Zo kan de partner er zijn om te steunen en om die eerste momenten te genieten zonder met trillende handen foto’s te maken. De foto’s helpen naderhand ook om een tijdslijn te herinneren en kunnen heel waardevol zijn voor de verwerking.

Tijdens jullie geboortereportage kunnen wij ook korte momentjes filmen, dat eerste huiltje,  het sabbelen op een knuistje, etc. Deze filmfragmentjes zullen jullie terug vinden in het filmpje van jullie prachtige geboortereportage. Voor het laten maken van een prachtige geboortefilm met al die mooie emotionele momenten in beeld kun je terecht op onze geboortefilm pagina.

Kennis maken
Wij drinken graag een kopje thee of koffie met je/ jullie aan onze keukentafel om samen alles te bespreken over geboortefotografie. Zo creëren we een rustig moment om jullie vragen, ideeën en wensen te bespreken zodat we weten wat voor jullie belangrijk is en waar jullie je goed bij voelen.

Vanaf het moment van boeking staan wij  24/7 stand-by voor jullie. Vervolgens hebben we regelmatig contact via de telefoon of mail en vanaf week 37 iets actiever.
De reportage wordt gemaakt van de actieve weeën fase tot ongeveer 2 uur na de geboorte. Zodra er rond de 4/6 cm ontsluiting is komt een van ons zo spoedig mogelijk naar jullie toe. Na de bevalling zullen we de controles, de eventuele eerste ontmoeting met de dierbaren en vooral het genieten vastleggen.
Als geboortefotograaf voelen wij aan dat wij aanwezig zijn tijdens een ontzettend intieme gebeurtenis, daarom stellen wij ons op de achtergrond en zoveel mogelijk onzichtbaar op. Op de achtergrond leggen wij de eerste waardevolle herinneringen van jullie gezin vast.

Geplande keizersnede
Soms weet je van te voren al dat je middels een geplande keizersnede gaat bevallen. Één van ons komt bij jullie in het ziekenhuis voordat je naar de o.k. gaat en fotografeert de voorbereidingen, de spannende momenten voordat jullie een gezin worden. Als we toestemming hebben van de artsen gaat de fotograaf met jullie mee naar de operatiekamer en legt de bevalling vast, alle details, de waardevolle momenten en de controles. Ook als de kleine met papa/ de partner mee gaat worden deze momenten vastgelegd zodat mama later aan de hand van de foto’s ook mee kan genieten. Zodra jullie weer op de afdeling zijn maken we foto’s van jullie samen, eventuele familie en vooral het genieten.

Investering
Voor alle reportages werken wij met volledige collecties inclusief een album en digitale bestanden.
De volledige collecties kun je bij ons opvragen, de basis collectie begint bij €875,-
Een geboortereportage wordt in meerdere termijnen voldaan.

Inbegrepen voor het basis collectie geboortereportage:
* overleg over de wensen en mogelijkheden voor de reportage (kennismakingsgesprek aan onze keukentafel)
* 24 uur per dag stand-by vanaf het moment van boeking
* geboortereportage vanaf actieve weeën fase tot ongeveer 2 uur na de geboorte
* professioneel nabewerkte selectie van beelden als hoge resolutie op een usb stick
* waardevol album met een selectie aan beelden van de geboortereportage
* reistijd
* adviesgesprek waarin we jullie wensen voor het eindresultaat omzetten naar een persoonlijk voor jullie ontwikkelt eindproduct.

Voor het boeken van een geboortereportage, het boeken van een geboortefilm en het aanvragen van een kennismakingsgesprek kun je ons hier bereiken


De geboortereportages maken wij met veel liefde voor de ouder(s) en met regelmaat mogen wij zo’n prachtige geboortereportage delen. Alle foto’s, films en geboorteverhalen op de website delen wij met toestemming van de ouder(s). 

Wil jij meer weten?

Vraag via onderstaand formulier meer informatie op over geboortefotografie.

Informatie aanvraag geboortereportage

We zijn sprakeloos. En ik zit uiteraard met dikke tranen te lezen en te genieten. Fantastisch echt! Wat zijn wij blij met deze reportage

Je past er goed tussen op de verloskamer, je bent er wel maar toch ook weer niet. Knap hoe je dat doet.

Wat fijn om alles nog een keer zo te lezen. Soms vergeet je dingen omdat het zo heftig was en spannend.  Wat een mooie foto’s. Zo blij dat we er voor gekozen hebben.

We zijn er zo ontzettend blij mee, bijna geen woorden voor. Met het filmpje krijgen we echt iedereen in tranen!