Geboortefotografie in het UMCG in Groningen

Kristina nam iets later in haar zwangerschap contact met me op maar wel met een duidelijke boodschap. Ze zou mij graag als geboortefotograaf inhuren omdat ze zo graag terug wil zien wat er allemaal gebeurd. Ze mist dit namelijk enorm bij haar eerdere bevallingen. Ze is in verwachting van haar derde kindje. Dat voelt als best spannend allemaal nu ze wat ouder is en zoveel meer weet t.o.v. de periode waarin ze zwanger was van haar oudste twee. Ze kijkt er enorm naar uit om haar dochtertje te ontmoeten.

Kennismaking met de geboortefotograaf
We hebben een open en warm kennismakingsgesprek. Zo waardevol om elkaar te ontmoeten en alles bespreekbaar te maken. Kristina zal mogelijk alleen haar bevalling rocken, haar partner kan er mogelijk niet bij zijn en ook voor hem zijn de foto’s daarom extra belangrijk. De laatste weekjes van de zwangerschap zijn pittig. Kristina meld zich op een avond opnieuw in het ziekenhuis, haar buik is wat onrustig maar het lijkt nog niet te zijn begonnen. Qua ontsluiting/baarmoedermond is er nog niets veranderd t.o.v. 4 dagen geleden. Wel blijft ze nog even een uurtje voor de geruststelling en ik druk haar op het hart dat ze me moet bellen als er ook maar iets veranderd.

Ze belt me een klein uurtje later ‘mijn vliezen zijn net gebroken en de weeën komen direct’. Ik had alles klaar staan dus ben ik in de vroege nacht direct in de auto gestapt richting het UMCG. Het Julianaplein lag er juist op dat moment uit maar gelukkig is het in de nachtelijke uurtjes hartstikke rustig dus alle verkeerslichten gingen direct voor me op groen en ben ik alsnog redelijk vlot in het UMCG. Toch voel ik ergens van binnen dat elke minuut in de auto een minuut te veel is…

Welkom Vayenne
Bij binnenkomst in de verloskamer hoor ik ‘ah daar is de placenta fotograaf’. Jep, ik was te laat. De aller snelste bevalling van begin tot eind die ik in mijn jaren als geboortefotograaf heb meegemaakt en ik had het alleen kunnen redden als ik naast het ziekenhuis had gewoond. Binnen 20 minuten vanaf de start van de bevalling lag er een heel mooi meisje bij Kristina op haar borst. Tuurlijk denk ik dan achteraf, had ik dan al bij gerommel moeten gaan rijden? Ik probeer van elke situatie en elke bevalling te leren en dit mee te nemen een volgende keer. In het ziekenhuis was iedereen verrast, de kleine meid is bijna op de hal geboren en niemand had gedacht dat de bevalling zo snel zou gaan. Wat een geluk eigenlijk dat ze op dat moment in het ziekenhuis was voor een extra controle.

Ik blijf de eerste uurtjes na de bevalling lekker bij ze om al die heerlijke geniet momentjes vast te leggen op foto en film. Kristina trilt enorm van de adrenaline die vrij komt na zo’n turbo bevalling. Vayenne doet het hartstikke goed. Het is een prachtig meisje met donkere haartjes en hele lange wimpers. Ze probeert al fanatiek aan de borst te drinken Wel is ze aan de kleine kant met haar 2555gram, ze krijgt daarom wat extra bijvoeding en haar eerste fles. We verplaatsen daarna naar de kraamafdeling. Kristina in de rolstoel haar meisje in het wiegje voor zich aan duwend. Wat een mooi gezicht zo over de gang.

Ik mag deze prachtige herinneringen met jullie delen in foto’s en filmbeelden.

Denk jij ook na over zo’n waardevolle geboortereportage?
Ga vrijblijvend met ons in gesprek

Geboortefotografie

Waardevolle foto’s om te koesteren

Geboortefotograaf Groningen Geboortefotograaf GroningenGeboortefotograaf UMCG Geboortefotograaf GroningenGeboortefotograaf UMCG  Geboortefotograaf Groningen  Foetus houding - wombposeeerste flesjeGeboortereportage Groningen         Bevallingsfotograaf groningenGeboortereportage GroningenBevallingsfotograaf groningenBevallingsfotograaf groningen

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *