Geboortefotograaf geplande keizersnede OZG

In april nam Marjolein contact met ons op, ze had ons Geboortefotografie album bij Verloskundig centrum DE WIEG zien liggen en wilden graag een kennismakingsgesprek. Tijdens het kennismakingsgesprek vertelde Marjolein dat ze de geboortefotografie die wij in het album laten zien echt prachtig vond. De bevalling van hun eerste kindje verliep totaal anders dan verwacht en nu wilden ze graag alles vast gelegd hebben. De geniet momentjes maar ook de niet verwachte momenten mocht het weer anders lopen.

geboortefotografie ozg

Geplande keizersnede

Aan het eind van de zwangerschap wordt duidelijk dat dit kindje met een geplande keizersnede wordt geboren. Papa en mama geven bij de gynaecoloog aan dat zij heel graag foto’s van de geboorte van hun 2e kindje willen laten maken door een geboortefotograaf. Gelukkig is de gynaecoloog positief over een geboortefotograaf maar in dit ziekenhuis is er nog nooit een fotograaf mee geweest voor om geboorte foto’s te maken tijdens een keizersnede. Wij hebben wel al meerder geboortes in het OZG Winschoten vast mogen leggen maar een sectio is echt weer een ander verhaal. Na overleg, gesprekken en duidelijk uitleggen wat wij als geboortefotograaf wel en niet doen kregen we een akkoord om de geboortereportage te mogen maken. Wat waren we allemaal blij, zo fijn als iedereen in ziet dat een geboortereportage zo waardevol is.

Voorbereidingen voor de geplande keizersnede

Vrijdagochtend ging de wekker heel vroeg, op naar het Ommelander Ziekenhuis Groningen voor de geboortereportage voor dit prachtige gezin. We worden vriendelijk ontvangen door een verpleegkundige die ons naar de kraamsuite brengt. De ctg wordt aangesloten en de voorbereidingen voor de geplande keizersnede worden genomen. Er wordt een infuus wordt geprikt, een smerig drankje wordt opgedronken, de kleertjes worden klaar gelegd en een operatie jas wordt aangedaan. Iets meer dan een uurtje later gaan we richting de operatie kamer.

 

geboortefotograaf ozg geboorte ozg geboortefotograaf Winschoten geboortefotografie Winschoten

Operatie kamer

Best wel spannend en heel raar zo’n geplande keizersnede. Je weet wanneer de kleine man wordt geboren, ’s Ochtends sta je op met de gedachte over een paar uurtjes is hij er en dat is toch wel een heel raar gevoel. Maar nu is het dan toch bijna zover. Alle voorbereidingen worden getroffen en mama krijgt een ruggenprik. Na een paar keer testen of de epiduraal werkt gaat de gynaecoloog beginnen.

geboortefotokeizersnede ozgsectio ozg

De geboorte

De spanning is van beide aanstaande ouders hun gezichten af te lezen. Dan geeft de gynaecoloog aan dat het kindje  zo geboren wordt en gaat het blauwe steriele doek naar beneden zodat papa en mama hun kindje geboren zien worden. Wat genieten ze hiervan, het mannetje draait ook nog met zijn gezichtje lekker naar papa en mama waardoor ze echt goed kunnen zien hoe het kindje langzaam wordt geboren. Om 08.58 uur wordt Tijn geboren, wat een prachtig ventje. Nadat de navelstreng door is geknipt mag Tijn direct lekker bij mama op de borst liggen. Papa en mama genieten heerlijk van hun mannetje; knuffelen, handjes bekijken, haartjes kijken en wat zijn ze trots.

fotograaf bij de keizersnede fotograaf op de ok fotograaf bij de keizersnede ozg pasgeboren baby baby foto baby omg geboortefotograaf Groningen keizersnede foto sectio baby foto geboortefoto

Eerste kennismaking

‘s Middags komt dan grote broer Sem. Sem holt door de gang en rent om het bed van mama heen regelrecht naar zijn kleine broertje, samen met papa bekijkt hij de kleine Tijn en wat vindt hij het prachtig. Samen met de familie genieten ze heerlijk van de kleine Tijn in de kraamsuite van het OZG.
Lieve ouders en grote broer, wij wensen jullie alle geluk van de wereld samen!

geboortefotografie
pasgeboren baby

Geboortefotografie

Wil jij ook zo’n prachtige fotoshoot?