Geboortefotograaf Groningen – een spannende start.

Als geboortefotograaf probeer ik de afspraken met andere gezinnen zoveel mogelijk te plannen in mijn niet oproepbare week. Als ik een aanvraag krijg voor Stichting Earlybirds, dappere Mason is geboren met 24weken, besluiten we toch af te spreken, met de kanttekening dat ik last-minute kan afzeggen. Het is spannend maar de dag loopt eigenlijk perfect in elkaar over. Wat een voorrecht dat ik twee van zulke mooie en waardevolle fotoreportages kan vastleggen op 1 dag.

De waarde van geboortefotografie

Leonie & Martijn weten de waarde van geboortefoto’s en komen bij ons wanneer ze zoeken naar een geboortefotograaf in Groningen. We hebben een fijne ontmoeting aan tafel en nadien ontmoeten we het hele gezin tijdens onze ‘ontmoet de gebootefotograaf’. Al in de zwangerschap hebben we regelmatig contact via onze groepsapp. Als er in de laatste weken een hoge bloeddruk wordt geconstateerd worden ze doorverwezen naar het ziekenhuis. Het zijn dagen van controles, opname en afwachten. Wij staan met een kraam van Verwonder Fotografie op de kraammarkt in het martini ziekenhuis en besluiten eventjes langs te gaan. We geven wat extra support in deze laatste zware loodjes van de zwangerschap. Voor ons vanzelfsprekend maar door de ouders enorm gewaardeerd.

Inleiding

Ondanks medicatie zakt de bloeddruk niet en wordt er gekozen voor een inleiding. Er wordt een ballonnetje geplaatst, helaas met de eerste dag nog onvoldoende resultaat maar een dag later kunnen ze toch actief gaan inleiden. Ik heb een afspraak in het UMCG voor een earlybirds reportage en als ik klaar ben en door de Ikea wandel kan ik al snel richting het martini ziekenhuis komen.

Er zit een mooie regelmaat in de weeën en Leonie vangt ze prachtig op. Alleen de piek van de wee is pittig. Ze gaat voor wat ontspanning onder de douche en kan het daarmee net wat makkelijker opvangen. Het drukgevoel begint dan al snel toe te nemen. De laatste fase bij de geboorte van hun dochter ging snel en met dat in het achterhoofd mag Leonie toch weer op het bed komen liggen. De ontsluiting vordert inderdaad heel mooi. Al hoopte Leonie op iets meer ontsluiting 😉

Geboortefotograaf groningen Geboortefotograaf groningen Geboortefotograaf groningen Geboortefotograaf groningen

Een spannende start

Wanneer Leonie volledige ontsluiting heeft wordt al snel een prachtig mannetje geboren, Sem! Hij wordt fijn bij Leonie op haar borst gelegd maar heeft wat moeite met doorademen en lijkt wat moeite te hebben met de overgang vanuit de buik. De alarm bellen worden ingedrukt en Sem wordt opgevangen door de kinderarts op de opvang tafel. Op deze momenten ben ik extra scherp en leg ik alle momenten vast die er zijn, immers ligt mama in de verloskamer en ziet ze enkel de artsen naar binnen lopen. Het stukje wat je dan mist, dat leggen wij als geboortefotograaf volledig vast.

Geboortefotograaf groningen Geboortefotograaf groningen Geboortefotograaf groningen Geboortefotograaf groningen

Even bijkomen

Sem wordt toch even meegenomen zodat hij even goed in de gaten gehouden kan worden. Ik loop met hem en zijn vader mee naar de afdeling. Daar worden de controles gedaan, Sem is een flinke jongen. Hij krijgt zijn eerste flesje maar blijft daarna wat hongerig. Als alle waardes stabiel blijven mag hij snel terug naar zijn moeder.

Geboortefotograaf groningen Geboortefotograaf groningen Geboortefotograaf groningen   Geboortefotograaf groningen Geboortefotograaf groningen Geboortefotograaf groningen

De eerste ontmoeting

Leonie heeft contact gehouden via de app en de familie is snel naar haar kamer gekomen. Als we weer terug komen is iedereen enorm verheugd om Sem te ontmoeten. Er vloeien rijkelijk tranen van geluk en opluchting en Sem wordt door de hele familie bewondert. Elin duikt al snel bij mama op bed om haar broertje te bewonderen. De trots in haar oogjes is magisch en vol verwondering neemt ze alles op. Ricardo, de zoon van Martijn is gelukkig ook al snel in het ziekenhuis. Met een mooie wensballon komt hij Sem bewonderen. Wat een rijkdom!

Geboortefotograaf groningen

Geboortefotograaf groningen Geboortefotograaf groningen Geboortefotograaf groningenGeboortefotograaf groningen Geboortefotograaf groningen Geboortefotograaf groningen Geboortefotograaf groningen Geboortefotograaf groningen Geboortefotograaf groningenDankbaar

Als ik naar huis rij voel ik dankbaarheid, wetende dat de momenten die ik kon vastleggen in de periode dat Sem niet in zijn moeders armen lag van onschatbare waarde zullen zijn. Dankbaar dat Leonie & Martijn opnieuw voor geboortefotografie hebben gekozen en al die liefdevolle momenten vastgelegd zijn om met de tijd alleen maar kostbaarder te worden.

Sem doet het gelukkig ontzettend goed en is een prachtig ventje.
Wij wensen jullie meer dan geluk!

Geboortefotografie

Wil jij ook zo’n prachtige fotoshoot?

1 thoughts on “Geboortefotograaf Groningen – een spannende start

  1. Janneke de Vries says:

    waauuw, super mooi om te zien, wat een emotie komt er altijd los bij een nieuw wondertje

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *