Geboortefotograaf in het wilhelmina ziekenhuis Assen.

Rond half 10 in de ochtend vertrek ik als geboortefotograaf richting Assen. Het eerste kindje van dit gezin heeft zich de avond hiervoor aangekondigd en we zijn verheugd dat we zo’n mooie herinnering zullen gaan maken voor dit gezin.

Wanneer vertrek je als geboortefotograaf?

De bevalling is begonnen met gebroken vliezen en vordert gestaag de nacht door. Wanneer het gezin naar het ziekenhuis in Assen vertrekt met 5cm ontsluiting maak ik me als geboortefotograaf ook klaar om naar assen te vertrekken. Geen geboorte is hetzelfde en waar de één door de cm’s heen vliegt, zo gaat het voor de ander een stuk minder snel. Beide hebben natuurlijk voordelen en nadelen. Aangekomen in het ziekenhuis in Assen zie ik dat de weeën heel mooi worden opgevangen maar dat het behoorlijk pittig is.

Wel of geen pijnstilling?

De uren tikken weg maar de cm’s lijken er nog niet heel hard bij te komen. Met veel twijfels wordt er toch gekozen voor pijnstilling en weeënopwekkers. Een goede keuze want binnen 3uurtjes gaan we van 6cm naar 8cm ontsluiting. Het is dan al avond en wanneer er volledige ontsluiting is ligt de kleine nog hoog. Het zit allemaal niet mee maar wat een liefde, steun en kracht vliegt er door de verloskamer. Als geboortefotograaf een cadeautje om bij aanwezig te zijn. Zoveel emoties en zoveel liefde voor elkaar. Prachtig om te zien in wat voor liefdevol gezin dit kindje wordt geboren. Met behulp van de vacuüm pakt papa zijn dochter aan en legt haar op de borst bij mama.

Geboortefotograaf in Assen

Wat een ontlading, emoties, trots, verwondering en geluk. Ik pink achter mijn camera een traantje weg. Zoveel geluksmomenten om vast te leggen daar in het wilhelmina ziekenhuis in Assen. Waar het gezin vooraf had gedacht de familie pas op een later moment langs te laten komen werd al snel de telefoon gepakt en stond de verloskamer vol met trotse opa’s, oma’s, ooms en tante. Allemaal vol verwondering het nieuwe gezinslid bewonderen.

Rond 1u ik thuis en de volgende ochtend vroeg kan ik de sleutel ophalen van mijn nieuwe huisje en staat er een dagje klussen/verhuizen op de planning. Er is niets zo onvoorspelbaar als een geboorte en als geboortefotograaf probeer je zoveel mogelijk je privé leven te plannen rondom de geboortes en in de week waarin ik niet stand-by sta. Maar zo nu en dan loopt het iets anders dan vooraf gepland en gelukkig krijg je als geboortefotograaf zoveel energie en power van zo’n mooie en liefdevolle geboorte. De volgende avond zat ik in mijn nieuwe huisje op de bank nog even na te genieten van de mooie geboorte van dit meisje. Wat een geschenk!

Lief gezin, hou jullie liefde voor elkaar vast, net zoals jullie dat nu doen na alle jaren.
Liefde om te delen nu ook met jullie dochter.

Veel geluk!

Geboortefotografie

Wil jij ook zo’n prachtige fotoshoot?

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *