Geboortefotograaf in Groningen
Wanneer ik in 2015 aankondig dat ik als geboortefotograaf in groningen zou willen starten spreek ik al snel Ilse hierover. Wat lijkt haar dat waardevol wanneer hun gezin mag worden verrijkt met een derde kindje. Ilse is verloskundige van
Verloskundigenpraktijk De eerste stap in Winsum en we hebben natuurlijk beide een voorliefde voor dat prachtige pasgeborene en het geboorteproces.

De geboorte van Rosalie, een geboorteverhaal van vertrouwen, liefde en snelheid.
De geboorte verliep voorspoediger dan iedereen ooit had durven dromen.
Wat kijk ik met veel liefde terug op deze bijzondere middag!

Wanneer boek je een geboortefotograaf?

Het is begin 2017 wanneer ik op facebook een prachtige zwangerschapsaankondiging zie van twee enorm blije kindjes met een broertje of zusje onderweg. Omdat Ilse & Rob vooraf al wisten dat ze een geboortefotograaf bij de geboorte van hun derde kindje willen hebben we het al snel over geboortefotografie. We brengen hun wensen in kaart en Ilse & Rob kiezen voor het complete pakket. Een waardevolle herinnering aan die eerste periode rondom de geboorte. De zwangerschapsfotoshoot, de bevallingsfoto’s en een newbornfotoshoot.
De zwangerschapssessie is een feestje met z’n allen in het bos en Ilse in een prachtige zwangerschapsjurk. Wat een heerlijke momenten leggen wij vast.

Op wacht staan als geboortefotograaf

De geboortes van Yasmijn en Yannick waren lang en pittig en de kindjes zijn beide in het ziekenhuis geboren na een lange aanloop. Al snel voel ik dat Ilse het moeilijk vind om vertrouwen te hebben dat ze ook zo’n prachtige geboorte kan hebben van haar kindje zoals ze zo vaak in haar werk ziet als verloskundige. Ilse schakelt de hulp in van homeopathie om de ontsluiting sneller te laten gaan en een waardevol traject met Doula Gonny om zich zo goed voor te bereiden op een voorspoedige bevalling. Ik heb er alle vertrouwen in en we wachten af wanneer de geboorte zich aankondigt. De 40 weken zwangerschap worden gepasseerd en ook de maand September gaat voorbij. Zaterdag 7 Oktoberber ben ik in Apeldoorn voor een bijeenkomst van Stichting earlybirds. Annemiek staat dan uiteraard stand-by maar ik ben zelf heel benieuwd of de kleine zich meld voor zaterdag.

Binnen 12uur twee keer uit bed gebeld worden voor een geboortereportage

Ilse heeft vooraf gezegd dat 5 Oktober een mooie dag is voor de geboorte van haar derde kindje. Niet op dierendag maar fijn daarna. Wanneer ik na een prachtige geboorte in de nacht de kindjes weg heb gebracht en mijn bed in ga stuurt Ilse een berichtje. De kleine heeft zich aangekondigd maar de weeën zijn nog niet frequent genoeg en met de eerdere bevallingen in haar achterhoofd verwacht ze dat het nog wel even kan duren. Hetzelfde gevoel heb ik maar ik regel wel alvast oppas voor de kids. Ik regel dat de oma van Tess haar klasgenootje stand-by staat om de meiden naar zwemles te brengen. Daarmee blijkt maar weer hoe belangrijk het is om ieder moment iets achter de hand te hebben. Ik reken erop dat ik rond het einde van de middag/begin van de avond mag vertrekken en dat ik nog fijn wat uurtjes slaap kan pakken. Ik druk Ilse op het hart om te bellen wanneer het veranderd omdat ik ga slapen.

‘je moet nu komen’ hoor ik wanneer ik half slaperig de telefoon op neem wanneer Rob mij belt net voor 12.00u. Ik hoor Ilse op de achtergrond en weet dat ik nooit op tijd ga zijn. Voor de tweede keer binnen 12uur tijd zit ik binnen 2minuten in de auto. Onderweg regel ik zwemles, opvang voor mijn jongste en dan sta ik al snel in de keuken waar ik zie dat ik inderdaad nét te laat ben. Een prachtig meisje ligt bij haar mama in de armen. Nog helemaal beduusd dat het zo snel is gegaan. Wat baal ik dat ik net te laat ben maar tegelijk ben ik zo dankbaar dat dit de droombevalling is geweest zoals ze zo hadden gehoopt. Nou ja bijna dan want de verloskundige én geboortefotograaf waren te laat.

Genieten na de geboorte

Ilse kan het echt nog niet bevatten hoe snel het is gegaan en ook Rob verteld dat hij met trillende handjes heeft getracht om foto’s te maken van de geboorte. Daar hoeven ze zich nu niet meer druk om te maken want ik leg al deze bijzondere eerste momenten vast in die eerste uren. De placenta wordt geboren en de wens is een halve lotus geboorte*

*  Bij een lotusgeboorte kies je ervoor om de baby verbonden te laten met de placenta via de navelstreng. Je knipt de navelstreng niet door, maar laat deze intact. Bij een halve of gedeeltelijke lotusgeboorte wacht je een aantal uren met het doorknippen van de navelstreng. Ook als de navelstreng is uitgeklopt, zal er nog uitwisseling van vloeistoffen en energieën plaatsvinden. Bron: http://oermoedersvannu.nl/artikel/lotusgeboorte/

De kindjes zijn bij de buren aan het spelen en Yasmijn  wil heel graag de baby zien wanneer ze nog in bad is met de rozenblaadjes en dus loopt Rob naar de buren om het heuglijke nieuws te vertellen dat de baby is geboren. ‘nu al?’. Volgens mij kan echt niemand geloven dat deze geboorte zo snel is gegaan,

Foto’s van de eerste ontmoeting met grote broer en grote zus

Yasmijn komt als eerste binnen en bewonderd dat kleine wondertje bij mama in bad. Yannick heeft onderweg naar huis een botsing gehad en moet eerst even worden getroost en opgelapt maar dan is daar het moment dat hij ook bij mama en de baby komt kijken. ‘papa wil je me tillen?’ en zo bewonderd het hele gezin dat pasgeboren wondertje. Wat een prachtige bos haar. Yasmijn vind alles maar wat interessant en stelt de ene vraag na de andere. Yannick duikt alweer snel in zijn eigen spel met race auto’s over de muur. Mama ligt lekker met Rosalie in haar armen bij te komen van die razendsnelle bevalling wanneer Rosalie aanstalten maakt om aan de borst te drinken. Zo bijzonder hoe dit instinct al direct na de geboorte werkt. De kindjes waren nog lang niet uitgespeeld en dus gaan ze nog weer lekker richting de buren om daar te spelen.

Controles

Aan Rob de eer om zijn pasgeboren meisje uit bad te tillen. De placenta is opgevangen in een schaal en verloskundige Linda loopt met de schaal achter Rob aan. Rob geniet eerst even van die eerste momentje met zijn meisje op zijn borst. Wat toch altijd een aandoenlijk gezicht zo’n pasgeboren hummeltje in de armen van papa of mama. Met hulp van een YouTube filmpje wordt de navelveter vakkundig omgebonden en dan mag Rob de navelstreng doorknippen. De kraamverzorgende van Isis kraamzorgis inmiddels gearriveerd en de weegschaal wordt opgewarmd. Rosalie wordt gemeten en gewogen en we maken een foto van dat prachtige meisje in de foetus houding. Eerst door Linda maar papa besluit dat hij dat beter kan. Stoer hoor! Daar ligt dat prachtige wondertje heerlijk tevreden in papa’s armen. Zo zoet!

Bijkomen

Na alle controles keert de rust weer terug in Winsum. Ilse ligt heerlijk met haar meisje dicht tegen zich aan op het matras op de eettafel en terwijl ik daar een prachtige rust observeer zie ik naast het bed een ontplofte bom. Iedereen die binnen kwam heeft zo haar spullen neergelegd naast de achterdeur. Het laat zien met hoeveel ‘haast’ we allemaal binnen zijn gekomen. Ilse wordt verwend met heerlijk fruit door doula Gonnie en alles wordt weer fijn opgeruimd. De familie wordt gebeld en wat hoor ik toch veel enthousiasme aan de andere kant van de telefoon. Rob begint zijn belletjes met ‘ik wil even laten weten dat het vanmorgen is begonnen’. Haha hoe heerlijk hoe verrast iedereen is dat er een prachtige dochter is geboren. Rosalie, vernoemt naar papa en mama.

Rosalie, wat heb jij iedereen verrast met zo’n prachtige snelle geboorte. Je mama had helemaal niet door dat je er al zo snel zou zijn en wat ben je mooi met je prachtige donkere bos haar. Ik ben zo trots dat dit de droombevalling was zoals je ouders voor ogen hadden. Al baal ik enorm dat ik jouw geboorte zelf heb gemist.

Nog geen 12uur na jouw geboorte heb jij ons enorm laten schrikken. Ik had niet verwacht dat ik alweer zo snel bij je zou staan. Van een prachtige roze baby naar een meisje dat vecht voor haar jonge leventje. Een herinnering aan die dag en wat zijn wij bijzonder opgelucht dat jij zo’n vechtertje blijkt te zijn en we 4 weekjes na jouw geboorte een prachtige newborn lifestyle sessie konden verzorgen. Je hebt een plekje in ons hart veroverd en hou die vechtlust vast dan ga je bijzonder veel bereiken in je leven.

 

Geboortefotograaf groningen

Geboortefotograaf groningen

Geboortefotograaf groningen

Geboortefotograaf groningen

Geboortefotograaf groningen

Geboortefotograaf groningen

Geboortefotograaf groningen

Geboortefotograaf groningen

Geboortefotograaf groningen

Geboortefotograaf groningen

Geboortefotograaf groningen

Geboortefotograaf groningen

Geboortefotograaf groningen

Geboortefotograaf groningen

Geboortefotograaf groningen

Geboortefotograaf groningen

Geboortefotograaf groningen

Geboortefotograaf groningen

Geboortefotograaf groningen

Geboortefotograaf groningen

Geboortefotograaf groningen

Geboortefotograaf groningen

Geboortefotograaf groningen

1 thoughts on “Geboortefotograaf in Groningen

  1. Monique Wilken says:

    Hallo. Ik schrijf uw aan omdat ik graag geboorte foto graaf wil en als het kan.
    Ik dacht dat ik een gewone bevallig zou krijgen maar dat is helemaal anders. Ik moet nu een keizersnede omdat het hartje te hoog is van ons ongeboren kindje. Ik wil de vader van mijn/ons kindje ook graag ontlasten en iets moois hebben voor later. Ik ben nu 36+2. Ik moet tot week 38. Kunt uw mij vertellen wat mogelijk is op zo’n korte termijn
    Met vriendelijke groet
    Monique Wilken

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *