Als geboortefotograaf kun je naar mijn visie niet zonder een geweldig team back-up fotografen. Laura werkt nog 3 dagen als doktersassistente en dus vroeg ze mij om stand-by te staan tijdens haar werkdagen. Het is fijn om ouders de garantie te kunnen geven van een back-up fotograaf en nu mocht ik voor haar op pad om zo’n waardevolle herinnering vast te leggen aan de geboortedag van Otto. Een poliklinische bevalling in samenwerking met Verloskundigenpraktijk ‘t Stroomdal uit Eelde. Leuk! want ik had deze maand al eerder een bevalling samen met deze praktijk. Het is het tweede kindje van dit gezin en omdat de eerdere bevalling razendsnel ging besluit Laura zelf te gaan met mij als achterwacht. En hoewel de bevalling hartstikke mooie vordert gaat het deze keer niet zo razendsnel en belt Laura mij om haar af te lossen.

Ik ben rond 23u in het ziekenhuis en los Laura af. Mama zit in bad en vangt haar weeën op. In de eerste momenten dat ik er ben wordt er nog wat tussen de weeen door gekletst. Als rond 23.20u de vliezen worden gebroken heeft ze 5cm ontsluiting. Hoewel ik natuurlijk nog maar kort in de verloskamer ben heb ik wel echt het idee dat de intensiteit toeneemt. Haar man moet dichterbij komen zitten en tussen de weeën door blijft ze ook meer en meer in haar eigen bubbel. Mooi om te zien!

Als ze even later aan haar buik voelt zegt ze ‘ik heb gewoon alweer een heel stuk terug’. Het blijft toch bijzonder hoe je buik veranderd tijdens de baring en zo bijzonder hoe beweeglijk kindjes soms nog kunnen zijn in de buik. Rond kwart voor één is er wel/geen persdrang. Bij de ene wee denken we allemaal ‘dit is het!’ en een volgende wee is toch echt meer een ontsluitingswee.

Mama zegt “Ik moet er wel hard voor werken dit keer”
Waarom papa zegt “misschien is het wel een leuker kind”
De conclusie hierop is “Dat kan haast niet”

Rond half 2 gaat ze even uit bad. Erg belangrijk om ook tussendoor even uit bad te gaan (zo om de 2uur). Dit zorgt namelijk voor een soort van reset van je hormonen. Daardoor ervaar je opnieuw de positieve effecten van het warme water.

Korting op een bevalbad van bevallingsbaden? Klik hier

Ze gaat even naar de wc en op bed kijkt de verloskundige naar de vordering. Het wisselt nogal qua weeen en de verloskundige voelt hoe de ligging van de kleine is. Hij ligt met z’n koppie wat scheef en maakt het daarmee zichzelf (en z’n moeder) niet makkelijk.

De verloskundige legt uit dat er in een enkel ogenblik de switch kan zijn waarbij dit kindje z’n koppie goed krijgt en hij er binnen enkele momenten is. De vorige bevalling is ontzettend snel gegaan en dat maakt dat deze bevalling gevoelsmatig erg lang duurt. Op het moment dat ze het allemaal even niet meer goed weet, de vraag stelt qua mogelijkheden voor pijnbestrijding is er die switch waar de verloskundige het over heeft. Ze voelt het zelf ook en dat geeft vertrouwen. Binnen 5minuten persen op handen en knieën in bad is hij er! Hij heeft zijn wat korte navelstreng om zijn nekje maar al snel ligt hij bij zijn mama in de armen. Een prachtig mannetje met donkere haartjes en een heldere blik. Genieten jullie mee van deze prachtige geboortefoto’s?

Wow🥰, echt prachtig! Dank jullie wel!

Geboortefotograaf Groningen martini ziekenhuis Geboortefotograaf drenthe Geboortefotograaf Groningen martini ziekenhuis Geboortefotograaf Groningen martini ziekenhuisGeboortefotograaf Groningen martini ziekenhuisGeboortefotograaf Drenthe Geboortefotograaf Drenthe  Geboortefotograaf Groningen Geboortefotograaf DrentheGeboortefotograaf DrentheGeboortefotograaf Haren GroningenGeboortefotograaf AssenGeboortefotograaf Eelde Groningen Geboortefotograaf Eelde Groningen Geboortefotograaf Haren Groningen Geboortefotograaf Eelde Groningen Geboortefotograaf GroningenGeboortefotograaf Eelde Groningen Geboortefotograaf Eelde Groningen Geboortefotograaf Eelde Groningen

Denk jij ook na over zo’n waardevolle geboortereportage? Ga vrijblijvend met ons in gesprek

Geboortefotografie

Waardevolle foto’s om te koesteren

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *