Geboortefotograaf in het nieuwe ommelander ziekenhuis groningen

Als geboortefotograaf kregen wij tijdens de verbouwing een geweldige rondleiding door het nieuwe ommelander ziekenhuis groningen. Wat een enthousiasme en wat werden wij ook blij van de prachtige nieuwe verloskamers en de sfeer en ruimte op en rondom de operatiekamers. Vrij snel na de opening van het nieuwe ommelander ziekenhuis groningen mochten wij als geboortefotograaf in actie komen voor een prachtige geboortereportage. De reactie van deze aanstaande vader verdient een eigen blogbericht (klik hier). Wat als je partner geen geboortefotograaf wil? Deze papa had vooraf een hele duidelijke visie op de aanwezigheid van een gebootefotograaf. Zijn ervaring zou je echt even moeten lezen wanneer je partner twijfelt over geboortefotografie.

Bevallen in het nieuwe ommelander ziekenhuis groningen

Als geboortefotograaf hebben we in de zwangerschap altijd actief contact met de aanstaande ouders. Hoe verloopt de zwangerschap, hoe zijn de controles, hoe voel je je. Thea & Bert waren in het nieuwe ommelander ziekenhuis groningen voor hun controle waar de kleine wat onregelmatigheden liet zien in de hartslag. Reden om alles goed te monitoren en bij de volgende controle werd besloten om Thea in te leiden. Een tabletje, een aantal uren later opnieuw en mogelijk de volgende ochtend actief beginnen met inleiden.

De middag verloop rustig en we hebben af en toe even contact over het verloop van de inleiding. ‘nog nergens last van, dus denk dat het nog wel even gaat duren’ lezen we rond 15.15u.
Rond 16.30u zijn de vliezen gebroken en is er 3cm ontsluting. Als geboortefotograaf weet ik dat wanneer de vliezen zijn gebroken er wel eens extra snelheid in kan komen en inderdaad een kwartiertje later ‘buik wordt onrustiger en er komen lichte weeen’. Rond 17.30u worden de weeënopwekkers gestart en een klein uurtje later. ‘kom maar deze kant op, beter te vroeg dan te laat’. Tijd om te gaan dus!

Zijn jullie er al!???

We houden als geboortefotograaf vaak rekening met alle mogelijke scenarios. Van snelle bevallingen tot langere bevallingen. Geen geboorte is gelijk en geen bevalling hetzelfde. Ik reed met mijn cameratas & tas vol met mijn overlevingspakket vanuit Assen richting het nieuwe ommelander ziekenhuis groningen. Bij de beveiliging nog even snel de afdeling gecheckt en wanneer ik dan in lift sta komt er een appje binnen. ‘zijn jullie er al!????’ ‘snel hoor’ ‘komt bijna’

Geboortefotografie in het ommelander ziekenhuis groningen

Oké die had ik nog even niet zien aankomen. Binnen 2uurtjes al het bericht ‘komt bijna’.
Ik stap de lift uit, pak de camera alvast en wordt op de gang van het nieuwe ommelander ziekenhuis groningen al opgevangen en snel de verloskamer binnen geloosd. Binnen 2 minuten na mijn binnenkomst fotografeer ik de eerste momenten na de geboorte. Een prachtig meisje wordt bij mama op haar borst gelegd. Papa kan het nog niet geloven. Is ze er echt? Gaat alles goed?
Ik snap zijn vragen goed want helaas kent hij ook het verlies en met de spanningen rondom de CTG’s aan het einde van de zwangerschap krijg je graag de bevestiging dat het inderdaad allemaal goed is met je kindje.

Benthe (wat een prachtige naam!) wordt snel nagekeken door de kinderarts en wanneer iedereen heeft gehoord dat ze het fantastisch doet mag ze weer fijn bij mama liggen en wordt de familie gebeld. Wat een mooi moment is het wanneer Bert de oudere twee kinderen ophaalt en ze kennismaken met hun pasgeboren zusje. Ook de overige familie is vol verwondering dat er zo’n prachtig meisje is geboren. ‘zo snel’ ‘wat ging het snel hé’ is wat ik hoor door de nieuwe verloskamer van het nieuwe ziekenhuis. Wat een cadeautje dat ik op tijd was en de geboorte kon vastleggen voor dit gezin.

Ben jij benieuwd of we altijd op tijd komen of heb jij een andere vraag aan ons?
Stel hem dan zeker in de reacties.

Ben jij opzoek naar een geboortefotograaf in Noord Nederland?
Vraag een vrijblijvend kennismakingsgesprek aan.

Geboortefotografie

Wil jij ook zo’n prachtige fotoshoot?

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *