Geboortefotograaf van het jaar 2023 – Derde van de Benelux

Niet 1 of 2, maar zelfs 3 van mijn foto’s zijn in de prijzen gevallen bij de eerste fotowedstrijd voor geboortefotografie in Nederland en België! Er was flinke concurrentie, bijna 100 fotografen deden hieraan mee. Het eindresultaat is dat ik 3e van de Benelux ben geworden in de categorie ervaren geboortefotografen.

Dit maakt mij een hele trotse winnaar van deze wedstrijd. Sinds 2015 ben ik actief als geboortefotograaf in Noord-Nederland. Het is mijn beroep, maar nog veel meer dan dat. Geboortefotografie is puur, krachtig en onvervangbaar waardevol voor de ouders die hiervoor hebben gekozen. De foto’s laten zien hoe bijzonder en veelzijdig een bevalling is. En dat vrouwen over ongelooflijk veel kracht beschikken en trots mogen zijn op de prestaties van hun lichaam! Ik zie terug dat steeds meer gezinnen bewust zijn van de waarde van het laten vastleggen van dit unieke moment. Hoe prachtig is het dat jouw kindje later terug kan blikken op zijn/haar geboortedag. 

Terug naar mijn winnende foto’s. 

Tweede prijs in de categorie thuisbevalling

De foto in de categorie thuisbevalling (2e prijs) was een voorspoedige thuisbevalling in Leek. De kersverse moeder ligt op de bank, het gewone gezinsleven zichtbaar om haar heen. Toch werd de tijd even stilgezet zo met haar pasgeboren dochter aan de borst. 

Geboortefotograaf van het jaar 2023 geboorteteam Marjolein Roossien

Tweede prijs in de categorie geboorteteam

De foto in de categorie geboorteteam (2e prijs) was een ziekenhuisbevalling in Groningen waarbij doula Leonie Winkel de aanstaande ouders uit Groningen ondersteunde. Bijzonder om te zien hoe de mama letterlijk en figuurlijk durfde te leunen op haar geboorteteam.

Geboortefotograaf van het jaar 2023 details Marjolein Roossien

Winnaar publieksprijs

De publieksprijs (7e prijs) is één van mijn persoonlijke favorieten, gemaakt in Groningen, de ouders afkomstig uit Assen. Het is zo’n uniek moment en er is zoveel te zien in de foto. Mama heeft haar pasgeboren meisje op de borst in bad, de placenta werd heel snel geboren en had ze ineens in haar andere hand. Je ziet ook nog eens de kracht van de weeën terug in de hand van haar partner. 

Kortom, geweldige ervaringen die ook nog eens zijn bekroond.

Geboortefotografie in Nederland

Grote dank aan Renate voor het organiseren van deze mooie wedstrijd.
Dank aan de jury voor hun tijd en liefde die ze hebben gegeven aan alle inzendingen. Dank aan mijn gezinnen voor hun vertrouwen in mijn expertise en het mogen delen van hun prachtige geboortefoto’s. Dank aan een ieder die heeft gestemd voor de publieksprijzen en een groot dankjewel voor mijn geweldige collega’s die minstens zulke mooie en waardevolle beelden hebben ingestuurd. SAMEN zetten we geboortefotografie weer fantastisch op de kaart.

ik voel dat we (aanstaande) ouders mogen inspireren om deze waardevolle momenten vast te laten leggen.

Bekijk alle inzendingen
geboortefotograaf van het jaar 2023

Derde van heel Nederland & België

Marjolein Roossien – Jouw geboortefotograaf

mag ik er ook voor jou zijn?

Een geboortereportage met liefde en aandacht voor jouw verhaal waarin er ruimte is om te delen en te koesteren. Ik besef me met mijn persoonlijke verhaal heel goed dat het leven soms uitdagingen met zich mee brengt en besef me daarin ook heel goed hoe betekenisvol het kan zijn om deze periode vast te laten leggen. Foto’s om te koesteren, te voelen, te eren, te erkennen en te vieren. 

Ik hoor graag van je wanneer jij voelt dat ik er misschien ook voor jou mag zijn. 

Ja, ik neem contact met je op
Marjolein Roossien geboortefotograaf van het jaar 2023

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *