Geboortefotografen Noord Nederland samenwerking

geboortefotografen-Noord-Nederland

Waarom werkt verwonder fotografie met drie fotografen voor de geboortereportages?
Hoe is de samenwerking ontstaan?
Wie zijn de drie geboortefotografen van Verwonder Fotografie?

Laat ik (Marjolein) eerst eens terug gaan in de tijd. Vier jaar geleden werd Julia geboren, het eerste kindje van Janneke en Pieter. Toen nog met een tas vol spullen reed ik naar Groningen om een newbornshoot voor hen te verzorgen. Wat kwam ik binnen in een warm en liefdevol gezin. Door de jaren heen zag ik het gezin regelmatig voor gezinsfoto’s en dat voelde keer op keer betrokken, dankbaar en fijn. Ik wist dat Pieter zijn eigen bedrijf had en dat Janneke in de zorg werkte.
Waar ik geen weet van had was haar stille droom.. haar droom om zelf ooit te fotograferen..

Geboortefotografie

Toen ik geboortefotografie ging doen vernam ik direct hoe erg Janneke de foto’s mist van de geboorte van Julia. Hoe ze destijds in haar eigen bubbel zat, het pittig was en ze met foto’s alles veel beter op een tijdlijn had kunnen plaatsen en daardoor beter had kunnen verwerken. Wat twijfelden ze enorm toen Janneke in 2016 zwanger was. Over deze twijfels en waarom ze toch heeft gekozen voor een geboortefotograaf kun je meer lezen in haar eigen blog (link).

Wat was het een prachtig mooi moment! Opnieuw voelde ik zoveel liefde, dankbaarheid, geluk en trots. Een geboorte waarbij ik achter mijn camera ook zeker een traantje heb weg gepinkt. Het geboorteverhaal van Ruben lees je op onze blog.

Wat een talent als beginnend fotograaf

En toen ontdekte ik haar eigen passie voor fotografie, haar motivatie om herinneringen vast te leggen. Janneke ging naar de fotovakschool en via social media heb ik haar altijd gevolgd. Vol verwondering want jeetje wat een talent als beginnend fotograaf. We hielden contact en we ontmoetten Janneke voor de workshop newbornfotografie. Wat een enthousiasme en toewijding voor het vak als fotograaf. Vol trots zagen we haar werk daarna voorbij komen, keer op keer met oog voor detail en het vangen van dé echte momenten. Precies waar wij zelf ook gelukkig van worden.

Coaching over bedrijfsvoering

In 2018 kwam Janneke een dag bij ons voor een 1 op 1 coaching. We wandelden en spraken ronduit over bedrijfsvoering, keuzes die je maakt, welke producten je kiest voor je klant. Een waardevolle en enorm inspirerende dag, zowel voor Janneke als voor ons. We spraken over geboortefotografie en dat het wel een droom was maar voor nu niet realistisch met haar jonge kinderen en het hele jaar door stand-by staan.

Met z’n drieën geboortefotograaf

En daar borrelde een idee, wat als… Wat als we met z’n drieën geboortes zullen gaan fotograferen? Als we met z’n drieën geboortefotograaf zijn binnen Verwonder Fotografie en onze krachten bundelen. Dit levert voor jou veel voordeel op. We hebben samen een enorme rugzak vol met kennis, ervaring en tallent. We staan met z’n drieën voor jullie klaar zodat er altijd een fotograaf beschikbaar is.  Voor ons heeft het natuurlijk als voordeel dat we iets aan gezinstijd terug krijgen, iets makkelijker de speciale dagen kunnen verdelen en samen onze expertise kunnen delen. Krachten bundelen om te groeien en samen te genieten.

Een droom die uitkomt

We stuurden Janneke een mail, niet wetende dat ze die dag heerlijk aan het ontspannen was in de sauna. Na het lezen van onze mail ging er zoveel adrenaline en enthousiasme door haar heen dat ze die nacht amper een oog dicht heeft gedaan. “het voelt alsof alles samenvalt”. Een droom komt uit, veel eerder dan waar ze rekening mee had gehouden.

Van idee naar plan

Op korte termijn maakten we een afspraak en zaten er drie geboortefotografen aan tafel te brainstormen over een samenwerking. We hebben Janneke daarna alle ins en outs verteld over het vak en toen kwam het telefoontje.. Janneke mocht op pad voor haar eerste geboortereportage. Extra spannend want het was het eerste kindje van vrienden van haar. Toen we nadien de eerste beelden zagen waren we zo ontzettend trots. Wat een geweldig oog voor detail en connectie. Janneke wist de juiste momenten te vangen en wat is het een prachtige geboortereportage geworden van deze geboorte in het ziekenhuis in Groningen. We legden onze afspraken vast op papier en nadat de handtekeningen werden gezet werd er enkele dagen later geproost.

geboortefotografen-Noord-Nederland

Proosten op onze samenwerking

De ontwikkeling van onze nieuwe website was een mooie gelegenheid om de samenwerking te delen met iedereen. Met gebak en bubbels proosten we op onze samenwerking. Annemarie van NoCheese fotografie was erbij om dit moment vast te leggen voor ons. Wij kijken er enorm naar uit om samen de allermooiste herinneringen voor jullie vast te gaan leggen. De allermooiste en meest waardevolle herinneringen aan de geboortedag van jullie kindje.

Wij vertellen graag meer over de drie geboortefotografen van Verwonder Fotografie op onze blog.

Drie geboortefotografen, Drie cadeaus!

Wij hebben voor jou drie waardevolle cadeaus bij het boeken van jouw geboortereportage voor 31 december 2018
Iets voor jou? Lees dan hier verder!

geboortefotografen-Noord-Nederlandgeboortefotografen-Noord-Nederlandgeboortefotografen-Noord-Nederland

 

Geboortefotografie

Wil jij ook zo’n prachtige fotoshoot?

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *