Jaaroverzicht geboortes

Bedankt voor het vertrouwen in Verwonder Fotografie in 2017
Wat hebben wij intens genoten van afgelopen jaar. De start van 2017 betekende ook de start van Verwonder Fotografie. Twee fotografen met dezelfde visie en dromen. We vonden het beide ontzettend spannend om het vertrouwde op te geven. FotogrAafke & Marjowsfotografie loslaten konden wij alleen doen door jullie enthousiasme en jullie vertrouwen! Verwonder Fotografie hoort inmiddels zo bij ons en het is een keuze geweest die ons zoveel heeft gebracht. We schreven daar recent al een blogje over.

Nu we het eerste jaar Verwonder Fotografie achter ons laten is het tijd om terug te blikken. Terug te blikken op al die ongelooflijk mooie momenten die we samen met jullie hebben beleefd. Onze gezamenlijke fotoopslag staat vol met prachtige fotoshoots en het is toch altijd wel leuk om de foto’s naast elkaar te zetten

Geboortefotografie

We fotografeerden 12 prachtige geboortes. Thuisbevallingen en ziekenhuisbevallingen. Bevallingen die spontaan begonnen of die door middel van een inleiding. Langdurige bevallingen en super snelle bevallingen. 2 kindjes werden op dezelfde dag geboren en beide gefotografeerd door Marjolein. We hadden dus best nog een derde kindje kunnen fotograferen op 5 Oktober 😉 In twee Noordelijke ziekenhuizen mochten we voor het eerst mee op de OK om een geplande keizersnede te fotograferen. Mooie en waardevolle stappen voor de gezinnen want ook een keizersnede is een prachtige geboorte waarbij geboortefoto’s zo waardevol zijn. Naast deze 12 geboortes fotografeerden we bij 2 gezinnen de eerste uren na de geboorte.

Onze expertise is fotografie rondom de geboorte en onze droom is om ons in de toekomst grotendeels te kunnen richten op geboortefotografie. Ook de reportages rondom de geboorte zijn stuk voor stuk bijzonder! 6 prachtige zwangerschapssessies mochten we verzorgen. We hebben mooie plekjes gezocht en gevonden, samen de zon zien ondergaan denkend aan het prachtige wonder wat daar in die mooie ronde buik groeit. We hebben 41 newbornsessies verzorgd. Geposeerde sessies maar ook steeds vaker en steeds meer kiezen gezinnen voor de lifestyle sessie. Fijn in je eigen omgeving die echte pure momenten vastleggen. Je gezin zoals het op dat moment is met een prachtig pasgeboren wonder. Het waren 41 newbornsessies van in totaal 43 kindjes. Twee gezinnen mochten een tweeling verwelkomen.

Gezinsfoto’s

Fotograferen jullie dan alleen pasgeboren geluk? Nee!
Ook in 2017 hebben we tal van gezinsreportages verzorgd, newborn lifestyle fotoshotos, cakesmashes en van die enorm toffe dag uit het leven van reportages. Zo gaaf om die echte momenten te vangen die er zijn binnen een gezin. Echte momenten, dat is wel iets wat als een rode draad door onze fotografie loopt. Ook tijdens de geposeerde sessies proberen wij door connectie en interactie echte momenten te zoeken en deze vast te leggen.

Fotoproject

Marjolein startte in 2017 met haar project ‘(on)zichtbaar bij mij’. Een project om vast te leggen hoe een overleden kindje altijd aanwezig blijft binnen een gezin. Foto’s op een documentaire wijze om het echte leven vast te leggen. Het oproepje ging gelijk viraal en wat is het een dankbaar project. Eind dit jaar heeft ze de eerste 15 gezinnen bezocht en begin 2018 zullen nog zo’n 10 gezinnen volgen en dan de geboorte van een prachtig boek in 2018 of 2019.

Mini fotoshoots

Diverse mini fotoshoots hebben wij tussen alle andere mooie reportages gepland. Tweemaal de mama en ik sessie, gezinssessies, lammetjesshoot, golden hour, baby lifestyle. Het geeft iedere keer zoveel energie om op 1 dag zoveel waardevolle herinneringen vast te leggen. Om voor zoveel gezinnen de tijd even stil te zetten in de vorm van prachtige foto’s. Voor 2018 hebben wij de minisessies alvast in onze agenda’s gepland. De eerste reportages staan alweer geboekt en als je er ook graag bij bent neem dan snel een kijkje op deze pagina op onze website en meld je aan zodat wij ook voor jou de tijd even stil kunnen zetten.

Stichting Earlybirds

Omdat wij met onze camera’s zoveel moois kunnen geven doen we ook vrijwilligerswerk. Eenmaal zijn we voor Stichting Still op pad geweest en zaten we in de nachtelijke uurtjes in het UMCG. Marjolein is natuurlijk voorzitter van Stichting Earlybirds en los van alle activiteiten om de stichting draaiende te houden heeft ze 6 prachtige reportages verzorgd in de noordelijke ziekenhuizen en 7 minisessies tijdens wereld prematuren dag. Annemiek zet zich in als grafisch vormgeefster voor de stichting en heeft een waardevol steentje bijgedragen aan het succesvolle jaar voor stichting earlybirds.

Foto workshop

Naast de reportages hebben we ook weer vele workshops kunnen verzorgen. We legden samen met onze cursisten prachtige momenten vast en hebben hen veel geleerd. Onze eerste newborn workshop was wel een hoogtepuntje omdat het zo gaaf was om onze expertise te delen met talentvolle collega’s. Veel oh’s en ahhh’s zijn gevallen. De eerste workshop basisfotografie voor 2018 zit alweer volgeboekt en ook de datum in Mei gaat hard qua inschrijvingen. De newbornworkshop begin februari heeft ook al een gezellige club van 4 talentvolle fotografen. Wil jij in 2018 meer uit je camera halen of je newbornfotografie naar een hoger level te tillen? Neem dan zeker even een kijkje op deze pagina op onze website

Iedere fotoshoot heeft ons op een bepaalde manier geraakt. Ieder gezin had iets unieks en iets speciaals. We hebben met regelmaat onze (geluks)tranen weggeslikt achter onze camera’s. Bedankt voor het enorme vertrouwen in onze samenwerking! Dat jullie je samen met ons hebben verwonderd en wij voor jullie waardevolle beelden konden vastleggen en prachtige albums samen hebben gesteld.

Op naar 2018 en opnieuw prachtige waardevolle momenten die we samen met jullie mogen beleven en vastleggen. Wij staan te springen om er een heel mooi jaar van te maken.

Liefs
Marjolein & Annemiek