hypnobirthing thuisbevalling
geboortefotografie verwonder fotografie
portfolio geboortefotografie

Geboortefotografie

Persoonlijk vinden wij de geboortes van onze kinderen de mooiste momenten in ons leven. Vanaf het moment dat onze kindjes in onze armen lagen konden wij ons geen leven meer indenken zonder dit prachtige wonder. Een prachtig kindje met kleine vingertjes en teentjes, plooien en rimpeltjes en van die prachtige ogen die je laten weten dat jij de wereld voor hen bent.

Geboortefotografie is voor ons veel meer dan foto’s maken tijdens de geboorte. Het is het gevoel van het moment vastleggen. Hoe jullie elkaar steunen, de emoties en details, de verwondering over jullie kindje en jullie nieuwe gezin, de eerste blik, de overweldigende liefde en nog zoveel meer. Die pure intense sfeer leggen wij op een integere chique wijze voor jullie vast in jullie unieke geboorteverhaal. Jullie geboortereportage vertelt de emotionele achtbaan van het meest bijzondere moment in je leven, het moment dat alle andere momenten overtreft.

Geboortefoto´s

Uit ervaring weten wij hoe waardevol het is om belangrijke gebeurtenissen in je leven vast te leggen en hoe fijn het is om die momenten te kunnen herbeleven terwijl je door een prachtig album bladert. Een album dat je koestert en weer tevoorschijn haalt om samen de waardevolle herinneringen aan jullie bijzondere liefdevolle geboorteverhaal te bekijken en later als je eigen kind een kindje mag krijgen opnieuw samen beleeft. Het album laat de onvergetelijke dag zien dat jullie ouder(s) werden, de dag die het leven van jullie kindje viert.

Foto’s van de geboorte
Het grote voordeel is dat jullie totaal niet hoeven te denken aan het maken van foto’s en deze momenten samen kunnen beleven. Zo kan de partner er zijn om te steunen en om die eerste momenten te genieten zonder met trillende handen foto’s te maken. De foto’s helpen naderhand ook om een tijdlijn te herinneren en kunnen heel waardevol zijn voor de verwerking.

Filmen
Tijdens jullie geboortereportage kunnen wij ook korte momentjes filmen, dat eerste huiltje,  het sabbelen op een knuistje, etc. Deze filmfragmentjes zullen jullie terug vinden in het filmpje van jullie prachtige geboortereportage. Voor het laten maken van een prachtige geboortefilm met al die mooie emotionele momenten in beeld kun je terecht op onze geboortefilm pagina.

Lieve woorden van anderen

review janneke

Janneke

Tijdens de zwangerschap van ons tweede kindje hebben wij enorm getwijfeld over geboortefotografie. Een fotograaf tijdens zo’n intiem moment, zaten we daar wel op te wachten? Onze verloskundige, zelf net bevallen met Verwonder fotografie erbij, gaf tijdens het geboortegesprek aan dat we het echt moesten doen als we twijfelden! Dat je totaal geen hinder hebt van een extra persoon (met camera) bij de bevalling.
Wat heeft ze gelijk gehad! Wat zijn wij ongelofelijk dankbaar voor alle prachtige foto’s! Zo waardevol om dit intieme moment te kunnen herbeleven en erover na te kunnen praten.

verloskundigenpraktijk de Parel Assen

Yvanka Bron – verloskundigenpraktijk de Parel Assen

Mijn ervaring met Verwonder fotografie als geboortefotograaf bij een bevalling is zeer prettig. Ze zijn rustig, op de achtergrond, aanwezig. Hierdoor belemmeren ze de barende niet in haar proces en kan ik, als verloskundige, gewoon rustig mijn werk doen. Het resultaat van de foto’s is een kostbare herinnering aan de eerste momenten met je kindje en Verwonder fotografie kan daarin echt een verschil maken. 

Bert

Nog steeds onwerkelijk en tegen de principes in. “een bevalling hoor je met z’n tweeen te doen”. Dat waren letterlijk mijn woorden. Maar wat heb ik mij vergist. Prachtige foto’s en dat filmpje! Dat filmpje bezorgt kippenvel en tranen zo mooi. Voortaan raad ik dit iedereen aan. Het was een hele mooie avond, en Marjolein bedankt dat je alles zo aanpakte zoals je die avond gedaan hebt.
Prachtige herinneringen zijn dit.

Hoe werkt een geboortereportage?

Wij drinken graag een kopje thee of koffie met je/ jullie aan onze keukentafel om samen alles te bespreken over bevallingsfotografie. Zo creëren we een rustig moment om jullie vragen, ideeën en wensen te bespreken zodat we weten wat voor jullie belangrijk is en waar jullie je goed bij voelen.

Vanaf het moment van boeking staan wij  24/7 stand-by voor jullie, dus ook als jullie kindje voor de 37e week geboren wordt zijn wij er! Vervolgens hebben we regelmatig contact via de telefoon of mail en vanaf week 37 iets actiever.

De reportage wordt gemaakt van de actieve weeën fase tot ongeveer 2 uur na de geboorte. Zodra er rond de 4/6 cm ontsluiting is komt een van ons zo spoedig mogelijk naar jullie toe. Na de bevalling zullen we de controles, de eventuele eerste ontmoeting met de dierbaren en vooral het genieten vastleggen.

Als geboortefotograaf voelen wij aan dat wij aanwezig zijn tijdens een ontzettend intieme gebeurtenis, daarom stellen wij ons op de achtergrond en zoveel mogelijk onzichtbaar op. Op de achtergrond leggen wij de eerste waardevolle herinneringen van jullie gezin vast.

geboortefotografie verwonder fotografie

Investering

Voor alle reportages werken wij met volledige collecties inclusief een album en digitale bestanden. De volledige collecties kun je bij ons opvragen, de basis collectie begint bij €899,- Een geboortereportage wordt in meerdere termijnen voldaan.

Inbegrepen voor het basis collectie geboortereportage:

  • overleg over de wensen en mogelijkheden voor de reportage (kennismakingsgesprek aan onze keukentafel)
  • 24 uur per dag stand-by vanaf het moment van boeking
  • geboortereportage vanaf actieve weeën fase tot ongeveer 2 uur na de geboorte
  • professioneel nabewerkte selectie van beelden in hoge resolutie
  • waardevol album met een selectie aan beelden van de geboortereportage
  • reistijd
  • adviesgesprek waarin we jullie wensen voor het fotoalbum omzetten naar een persoonlijk voor jullie ontwikkelt eindproduct.

Geplande keizersnede

Soms weet je al dat je middels een geplande keizersnede / sectio gaat bevallen. Één van ons komt bij jullie in het ziekenhuis voordat je naar de operatie kamer gaat en fotografeert de voorbereidingen, de spannende momenten voordat jullie een gezin worden. Als we toestemming hebben van de artsen gaat de fotograaf met jullie mee naar de operatiekamer en legt de bevalling vast, alle details, de waardevolle momenten en de controles. Ook als de kleine met de partner mee gaat worden deze momenten vastgelegd zodat mama later aan de hand van de foto’s ook mee kan genieten. Zodra jullie weer op de afdeling zijn maken we foto’s van jullie samen, eventuele familie en vooral het genieten. in Het Ommelander Ziekenhuis Groningen en het Martini Ziekenhuis hebben wij een contract afgesloten met het ziekenhuis dat wij mee mogen om ook de keizersende te mogen vast leggen voor jullie. In de overige ziekenhuizen in het noorden zijn wij lokaal meerdere keren mee geweest voor een geboortereportage als de kleine middels een sectio wordt geboren. Vraag dus vooral naar de mogelijkheden.

geboortefotograaf OZG

De fotografen die geboortereportages verzorgen

Annemiek Kinneging


Annemiek Kinneging

Marjolein over Annemiek

Annemiek is een warme, lieve en zorgzame vrouw.

Ze is heel betrokken en enorm toegewijd om jullie de mooiste herinneringen te geven. Wanneer Annemiek de geboorte van jullie kindje zal vastleggen dan zal ze een oase van rust met zich meebrengen, veel liefde en betrokkenheid. Ze zal afstand nemen maar er toch ook zijn als het wenselijk is. Als gevoelsmens voelt Annemiek dat haarfijn aan. Ze is een vastbijter en zal daardoor net zolang wachten tot alles samen komt zodat ze het perfecte moment kan vastleggen.

geboortefotograaf uithuizen


Marjolein Roossien

Annemiek over Marjolein
Marjolein is een mooie, gedreven, getalenteerde en betrokken vrouw. Ze doet graag alles voor je en zal ook bij een geboortereportage alles doen om voor jullie die prachtige geboortefoto’s te maken. Ze is heel lief en betrokken en heeft iets over zich waardoor je je direct op je gemak voelt. Als Marjolein jullie geboortefotograaf wordt dan val je in een warm bad, ze is betrokken, lief, zorgzaam en zal altijd een speciaal plekje in haar hart voor jullie hebben.

Interesse in geboortefotografie?

Via het formulier kun je contact met ons opnemen.