Geboorteverhaal Vigo, een badbevalling in het OZG
Jolien en Bas zijn in verwachting van hun eerste kindje. Na een super fijn en gezellig kennismakingsgesprek, waarin ze kiezen voor onze aanwezigheid bij de bevalling, staan we stand-by. Alles blijft rustig en de uitgerekende datum komt dichterbij en gaat voorbij. Met 41+2 zwangerschap is er een ballonnetje geplaatst en de volgende ochtend, 25 augustus, mogen ze zich melden in het ziekenhuis.

Om 7.15u heb ik een opgewekte Bas aan de telefoon. De vliezen zijn gebroken en het infuus wordt klaar gemaakt voor de inleiding. Door de dag heen houden we contact en begint het stilaan wat te rommelen maar voelt het allemaal nog vrij relaxed. Rond half 3 is er zo’n 3cm ontsluiting, worden de vliezen opnieuw gebroken en worden de weeën direct wat pittiger. Ik besluit dan om niet langer thuis af te wachten maar stap rustig in de auto richting het Ommelander ziekenhuis in Scheemda. 

Wanneer ik een uurtje later de verloskamer binnen stap, stapt Jolien net in bad. Ze heeft dan pittige weeën die elkaar vlot opvolgen. Rond 16u heeft ze een mooie 6cm ontsluiting en is ze echt keihard aan het werk. De oxytocine wordt wat naar beneden gezet in de hoop dat ze iets meer ruimte tussendoor krijgt. De weeën blijven snel op elkaar komen en het infuus gaat nog een tandje omlaag. 

Geboortefotograaf GroningenGeboortefotograaf OZGBevallingsfotograaf groningenGeboortefotograaf DrentheGeboortefotograaf OZGBevallingsfotograaf OZG

Om kwart voor 5 neemt het druk gevoel toe, we zien het aan de buik en horen het aan Jolien haar ademhaling. De verloskundige toucheert en er is 9cm ontsluiting. Wat gaat het snel!!
Jolien haar reactie: ‘kan ie er nog niet uit??’ 

Al snel drukt Jolien echt mee tijdens de wee en voor we het weten zien we beetje bij beetje z’n hoofdje tevoorschijn komen. De verpleegkundige verwoord het mooi ‘je perst als een tijger!’
Het laatste stukje, net voordat het hoofdje is geboren voelt spannend voor Jolien en dit moment zullen veel andere vrouwen wellicht herkennen van hun bevalling. Wij zien een enorm bos haar en bij de volgende wee wordt er om 17.43u een prachtig mannetje in bad geboren.

BevallingsverhaalBevallingsverhaal inleidingGeboortefotograaf GroningenBadbevalling in het OZGDie allereerste momenten na de geboorte. Het blijft zo prachtig voor mij als geboortefotograaf om dit vast te leggen. Die allereerste blikken van beide ouders. De ontlading en verwondering is groot.

Vigo kijkt met zijn heldere ogen gelijk de wereld in en wat is ie leuk!
Kleine teentjesGeboortefotograaf OZGbadbevalling groningenbevallingsbadenGeboortefotografie groningenGeboortefotograaf ommelander ziekenhuis groningenAls Jolien wat bloedverlies heeft in bad wordt Vigo heerlijk bij Bas op z’n blote borst gelegd. Wat een mooi moment. Vigo kijkt met zijn heldere ogen zijn papa aan.

Liefde op het eerste gezicht!

eerste ontmoeting vastgelegdBevallingsfotograaf groningenVia de weegschaal, waar we zien dat hij het mooie gewicht heeft van 4142gram, gaat Vigo weer fijn bij mama op de borst. Tijd voor de eerste borstvoeding en hij hapt gelijk goed aan. Zo typerend voor dit mannetje want ondertussen blijft hij rondkijken met zijn grote ogen.

Eerste keer borstvoedingPasgeboren baby BorstvoedingsmomentPapa kleed zijn zoon voor het eerst aan en dan is het tijd voor mij om het gezin lekker bij te laten komen.

Wat een mooie badbevalling in het OZG was het!eerste kleertjes aanKleine voetjesBevallingsfotograaf noord nederland

Wauwww wat schitterend 🤩🤩🤩 Wat is het genieten om de beelden terug te kijken. Zo bijzonder om te zien dat ik nu al kleine details vergeten was en nu weer terug kan zien!

Geboortefotograaf Groningen

Denk jij ook na over zo’n waardevolle geboortereportage?

Leer meer over geboortefotografie, mijn werkwijze, tarieven en tips voor jouw bevalling in de informatie brochure.

informatiegids geboortefotografie

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *