Dappere Mason is geboren met 24 weken. Voor Stichting Earlybirds mochten wij een waardevolle fotoreportage maken in het UMCG te Groningen.
Wat een klein, dapper mannetje en wat is hij geliefd.

geboren met 24 weken

Met 23 weken en 5 dagen braken spontaan de vliezen. De aanstaande ouders liepen op dat moment net in de garage om een nieuwe auto te kopen. Van de garage konden ze gelijk door nara het ziekenhuis. In het ziekenhuis hebben ze longrijping gekregen in de hoop dat ze de 24 weken grens zouden halen en de bevalling niet verder zou doorzetten.

Na een paar spannende dagen is Mason geboren met 24 weken en 1 dag. Mason had al een mooi geboortegewicht. Hij woog bij zijn geboorte al ruim 1 kilo (1060gram). Een prachtig geboortegewicht voor een geboortetermijn van 24 weken. Op de dag van de fotoreportage voor Stichting Earlybirds woog hij 1030gram.

Het gezin verblijft in het Ronald McDonald huis in Groningen om zo dichtbij Mason te zijn en hem veel te kunnen bezoeken.

Tijdens de fotoreportage zie ik ontzettend veel liefde voor Mason. Hij mag vandaag buidelen bij zijn moeder. En alsof hij het door heeft dipt hij wat in zijn waardes. Zijn ouders kennen dit van Mason “dat doet hij steeds als hij bij mama wordt gelegd, kleine boef”. Gelukkig vind hij snel zijn fijne plekje bij mama op haar borst en genieten ze beide van dit momentje van buidelen. Het is prachtig om te zien hoeveel liefde er is voor dit kleine mannetje en hoe het gezin samen sterk staat in deze heftige weken.

Lieve Mason, papa & mama heel veel sterkte en kracht gewenst voor de komende weken/maanden. Stapjes vooruit en wellicht soms stapjes achteruit, als er uiteindelijk maar meer stapjes vooruit worden gemaakt. Ik hoop dat jullie over een tijdje samen met Mason terug kunnen blikken op zijn vroege start en de foto’s die ik voor jullie heb gemaakt.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *