Het is 13 juli 2018 wanneer Tessa voor het eerst contact met ons opneemt. Half oktober 2018 verwachten zij en Wouter hun tweede kindje en zij willen dit heel graag laten vastleggen door een geboortefotograaf! Hun eerste zoon Fender, zo legt Tessa uit, is middels een spoedkeizersnede geboren vanwege niet vorderende ontsluiting en daaruit voortvloeiende foetale nood. Door een niet goed gezette ruggenprik moest Tessa tijdens deze keizersnede helaas onder volledige narcose en heeft zij de bevalling niet mee kunnen maken.Dit hebben zij en Wouter als heel erg heftig ervaren. De foto’s die het ziekenhuispersoneel destijds heeft gemaakt van de spoedkeizersnede zijn achteraf enorm waardevol gebleken voor het verwerken van de bevalling en de geboorte van hun oudste.
Hun tweede kindje zal ook middels een keizersnede geboren worden en er wordt alles aan gedaan om Tessa nu ook zelf de geboorte te laten beleven. Het ziekenhuis, de Tjongerschans in Heerenveen denkt aan alle kanten mee om de geboorte van hun tweede kindje een hele andere ervaring te laten zijn. Met de naderende uitgerekende datum in zicht wordt de dag van de geplande keizersnede bepaald. Dé dag dat hun tweede kindje geboren wordt.

keizersnede tjongerschans

Toch nog onverwachts een geplande keizersnede in Tjongerschans te Heerenveen

Maar dit mannetje had andere plannen! Een paar dagen voor de datum van de geplande keizersnede vond hij het wel genoeg en startte de bevalling spontaan. Tessa kreeg weeën die niet meer stopten, dat was wel even anders dan verwacht! Het is 8 oktober 2018 als ik ’s ochtends een berichtje krijg van Tessa dat zij al sinds de nacht heftige voorweeën heeft en dat zij en Wouter voor de zekerheid naar het ziekenhuis gaan voor een controle. Met het daaropvolgende berichtje van Tessa dat ze inmiddels in het ziekenhuis zijn en dat de bevalling is begonnen, is het ook voor mij als geboortefotograaf snel schakelen. Hop, gauw de auto in en op naar Tjongerschans! Gelukkig was ik mooi op tijd en kon ik de hele bevalling vastleggen, de onverwachte weeën, de rit naar de ok, de prachtige geboorte en de eerste mooie momenten samen

keizersnede tjongerschanskeizersnede tjongerschans

Voorbereiding voor de geboorte

Hoe spannend is ook deze geboorte weer; zou alles goed gaan, mag Tessa de geboorte meebeleven en kunnen ze na de geboorte lekker knuffelen? De spanning is van ieders gezicht af te lezen.

keizersnede tjongerschanskeizersnede tjongerschans

Jongetje geboren middels keizersnede

En dan krijg ik een seintje dat de kleine bijna geboren wordt. Zo super mooi om voor Tessa haar eerste blik op haar eigen kindje vast te kunnen leggen wanneer het hoofdje van hun tweede zoon geboren wordt! Tessa en Wouter genieten samen van elk moment. Ze zien hun kindje geboren worden en na een snelle controle mag papa de kleine meenemen om hem bij zijn mama neer te leggen voor het eerste huid op huid contact. Zo ontzettend fijn dat dit ook direct na een keizersnede kan. Alles is goed gegaan en de opluchting is van Tessa en Wouter hun gezicht af te lezen. Daar is hij dan eindelijk, geboren op 8 oktober 2018 om 16:28 uur: Welkom lieve Mees!

keizersnede tjongerschans keizersnede tjongerschans keizersnede tjongerschans  keizersnede tjongerschans keizersnede tjongerschans  keizersnede tjongerschans keizersnede tjongerschans keizersnede tjongerschans

Eerste ontmoeting met grote broer

De kleine man mag lekker in de couveuse naar de recovery waar ook Tessa heen wordt gebracht. Het kleine ventje wil zijn papa niet loslaten en zoekt steeds de vingers van Wouter op, zo lief. Na de eerste borstvoeding gaan we lekker naar de kraamafdeling waar grote broer Fender en de rest van de familie kleine Mees komt bewonderen. Wat een trotse familie en een nog trotsere grote broer!

keizersnede tjongerschans

geboortefotograaf tjongerschans

Lief gezin, wij zijn heel blij dat deze geboorte voor jullie zo veel fijner is verlopen. Wij vonden het een eer dat wij deze waardevolle foto’s voor jullie mochten maken. Wij wensen jullie meer dan geluk samen!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *