Is de geboortefotograaf altijd optijd? | Geboortefotograaf groningen

De geboorte van hun eerste kindje ging razend vlug en als geboortefotograaf waren wij destijds net te laat of de geboorte te fotograferen. Op tijd komen stond nu bovenaan ons wensenlijstje, dat is gelukt! Meylee werd geboren in het martini ziekenhuis in groningen en wij maakten een waardevolle geboortereportage.

Is de geboortefotograaf altijd optijd?

Wat een fantastisch nieuws wanneer wij lezen dat Djeylen grote broer wordt en Marc & Trea opnieuw ouders zullen worden. De eerste uren na de geboorte van Djeylen <link> waren bijzonder mooi en toen we hoorden dat ze ook nu voor een geboortefotograaf bij de bevalling kozen stond voor ons ‘op tijd komen’ boven aan. Deze zwangerschap is pittig en de weken kruipen voorbij voor het gezin.

Een druk geboorte weekend als geboortefotograaf

De zwangerschap zit net in de 37e week wanneer wij een druk weekend hebben met prachtige geboortereportages. Vrijdags fotograferen we de eerste uren na de geboorte van een prachtig kereltje <link> en zondags maken we een geboortefilm van de geboorte van Rogier <link>. Annemiek staat die week stand-by wanneer we op zondag een berichtje krijgen van Marc & Trea dat vermoedelijk net als bij Djeylen de bevalling is begonnen met een scheurtje in de vliezen. Oké ik had wel rekening gehouden met nog een geboorte maar deze verrast me toch even. Ik bericht terug dat ze mij mogen bellen wanneer het veranderd en dat ik stand-by sta omdat Annemiek op dat moment een geboortefilm aan het maken is. Mijn spullen zet ik alvast klaar en dan wordt ik eerst verwacht bij een familiefeestje. Ik hou mijn telefoon in de buurt.

Gebroken vliezen

De verloskundige constateerde inderdaad gebroken vliezen en het is afwachten of de bevalling uit zichzelf begint. Wanneer dit niet het geval is dan bellen ze morgenochtend naar het ziekenhuis of ze een plekje hebben om de bevalling op gang te helpen. Die avond veranderd er weinig en ik ga tijdig mijn bed in. De volgende ochtend als de wekker gaat zie ik dat ik al meerdere appjes heb gemist in de groepsapp. Na een kort moment van schrik lees ik al snel dat ze straks richting het ziekenhuis gaan. Poeh geen gemiste geboorte dus! haha

Wanneer ga je rijden als geboortefotograaf?

Om 09.20u krijgen we het bericht dat ze zijn begonnen en Trea begint met bijna 2cm ontsluiting. Waarschijnlijk had ze een hoge vliesscheur en het lukt op dit moment nog niet om de vliezen volledig te breken. Vanaf het moment dat de weeën opwekkers zijn gestart zit ik toch wel een beetje op hete kolen. Want wanneer ga je rijden als geboortefotograaf? Normaliter kan ik goed de rust bewaren en wacht ik rustig af op een volgende update maar met de snelle bevalling in mijn achterhoofd van hun eerste kindje vind ik het dit keer iets lastiger om rustig achter de computer te zitten om te werken. Ik heb opvang voor de kindjes geregeld en kan ieder moment in de auto stappen. Vanuit de updates merk ik dat ze zelf ook niet zo goed weten of het nu wel of niet vlot gaat en beide ouders kunnen vooral helemaal niet wachten op het moment tot hun kleine meid in de armen ligt.  Om 13.15u heeft Trea 3cm ontsluiting en zijn de vliezen goed gebroken. Er zit dus een mooie vooruitgang in en het loopt aardig gelijk met de geboorte van Djeylen. Rond 2u besluit ik in de auto te stappen en rustig richting het ziekenhuis te rijden, zal ik optijd zijn?

Ik ben als geboortefotograaf optijd!

Trea zit op bed om de weeën op te vangen en Marc kijkt toe, steunt Trea waar nodig en gaat zo nu en dan fijn naast haar zitten op bed. Ilona is dit keer ook op tijd aanwezig en steunt beide ouders waar nodig. Zo mooi om dat van een afstandje te zien gebeuren. Wat een mooi team en wanneer er dan ook nog een speciaal nummer voorbij komt hebben we volgens mij allemaal kippenvel. Rond 15.10u zitten we op 4cm ontsluiting en vraagt Trea om iets qua pijnstilling. De weeën opwekkers worden iets omhoog gezet en Trea krijgt een spuitje in haar been om de scherpe kantjes van de weeën af te halen.

Binnen een uur van 5cm ontsluiting naar geboorte

Rond 16.00u heeft Trea 5cm ontsluiting. Het moment waarop we vaak besluiten te gaan rijden maar ik ben blij dat ik er al ben want het laatste stukje lijkt weer snel te gaan wanneer we zien dat Trea steeds meer druk krijgt van onderen en het steeds pittiger wordt om de weeën weg te zuchten. Ik hoorde na de geboorte van Djeylen dat Trea zo’n natuurtalent is en als Trea actief mee gaat persen zie ik dat ze inderdaad heel mooi meevoelt met haar lichaam. Om 16.56u wordt Meylee geboren. Ze is er!

Geboortefotograaf in het martini ziekenhuis groningen

Waar Djeylen het vrij snel op een huilen zette moet Meylee echt nog even rustig bijkomen van de bevalling en de pijnstilling. Trea & Marc kijken bezorgd van Meylee, naar elkaar en naar de verloskundige en verpleegkundige. Maar het is goed. Meylee heeft alleen een beetje hulp nodig en Marc krijgt de eer om de navelstreng door te knippen.  Met een beetje druk op de longetjes helpt de verloskundige Meylee op weg. Net wat ze nodig heeft want al snel wordt ze met een prachtige roze kleur in Trea haar armen gelegd.

Foto’s van de eerste ontmoeting met grote broer

De zorgen glijden van beide ouders af en ze kunnen hun ogen niet van haar afhouden. ‘Wat is ze mooi’ maar vooral ‘wat lijkt ze op Djeylen’. Trea is vooral onwijs benieuwd naar de haarkleur van de kleine meid. Marc denkt dat ze dezelfde kleur heeft als Djeylen maar Trea twijfelt daar nog wat aan. Al snel wordt de familie gebeld door Ilona en wanneer Meylee lekker haar eerste borstvoeding krijgt komt er een onwijs trotse grote broer de kamer binnen. Hij is nog jong maar begrijpt alles al zo goed. Ook hij wil wel even naar d’r haartjes kijken en ja dan moet dat mutsje toch echt af. Opa en Oma komen hun kleindochter bewonderen en wat geniet iedereen volop van deze eerste momenten. Papa krijgt de eer om zijn dochter aan te kleden en wij verwonderen ons allemaal dat dat kleine meisje zo enorm op haar grote broer lijkt. Ieder met hun eigen kenmerken maar toch zo duidelijk broer en zus. Opa & Oma knuffelen met de kleine meid en wanneer Marc met haar op schoot zit en Djeylen erbij komt kruipen krijgt Meylee spontaan haar eerste kus van hem. Wat een prachtig en liefdevol moment. Die avond staan wij in het martini ziekenhuis op de informatie avond en Annemiek komt ook nog heel even snel om het hoekje gluren om Meylee te bewonderen. Het nieuwe buurmeisje dus dat is extra leuk om al even gedag te komen zeggen. En zo loop ik samen met Annemiek de verloskamer uit. Wat was het een prachtige middag en begin van de avond. Zo fijn om als geboortefotograaf optijd te zijn en al die eerste momenten vast te kunnen leggen rondom de geboorte.

Lieve Marc, Trea, Djeylen & Meylee
Wat heb ik weer genoten van deze prachtige geboorte. Alles viel op z’n plek en zo fijn dat iedereen er nu op tijd bij was. Meylee is prachtig en grote broer zo trots.
Heel veel geluk gewenst met elkaar

Geboortefotograaf groningen

Geboortefotografie

Wil jij ook zo’n prachtige fotoshoot?

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *