Een geboortefotograaf wanneer je kindje in stuit ligt

Wat als je kindje in stuit ligt, je kiest voor een geplande keizersnede en je wilt graag een geboortefotograaf mee om de geboorte van je eerste kindje vast te leggen? In onderstaande blog vertellen we over de geboorte van Pepijn in het martini ziekenhuis in Groningen.

Bewust kiezen voor een geboortefotograaf

Bewust kiezen voor een geboortefotograaf maar nog geen idee hebben dat je kindje in stuit blijft liggen en met een geplande keizersnede geboren wordt.In de zwangerschap nemen Marjolijn & Thomas contact met ons op omdat ze de momenten rondom de geboorte graag vastgelegd willen hebben. Een prachtige zwangerschapssessie, geboorte fotoreportage en een newbornfotoshoot als waardevolle herinnering aan deze bijzondere tijd. Tijdens het kennismakingsgesprek horen we hoe de zwangerschap bekend is gemaakt en hoe erg ze uit kijken naar het moment dat dit kleintje wordt geboren. Via de groepsapp krijgen we prachtige echo foto’s doorgestuurd en wanneer het dan tijd is om het geslacht te onthullen mogen wij ook meegenieten vanaf de zijlijn. Er wordt een jongetje verwacht! Zo leuk!

De zwangerschapsfotoshoot spreken we af tijdens het gouden uurtje op de prachtige heide in drenthe. Wauw wat een geluk hebben we met het weer. De zon zakt enorm snel maar wat kunnen we prachtige foto’s maken op de heide. Een heerlijke avond waar we alvast vooruitblikken op de geboorte. De kleine man ligt momenteel in stuit en we gaan er voor dat dat nog veranderd in de laatste weekjes voordat de geboorte zich aankondigt.

Mag een geboortefotograaf mee tijdens een keizersnede?

De kleine man draait niet en het gezin kiest voor een keizersnede. Er wordt geproefd van verschillende ziekenhuizen en uiteindelijk maakt het gezin de keuze voor het martini ziekenhuis in groningen. Dit voelde vanaf het eerste moment goed en de wens voor geboortefotografie tijdens de keizersnede wordt uitvoerig besproken. Ruim voor de geplande keizersnede krijgt het gezin het bericht ‘de geboortefotograaf mag mee tijdens de keizersnede’. Marjolijn en Thomas zijn bijzonder dankbaar en wat vinden wij het fijn voor dit gezin dat hun vurige wens om de geboorte van hun kindje professioneel vast te laten leggen gerealiseerd wordt. De datum is bekend en we duimen allemaal dat de geboorte zich niet eerder zelf aankondigt.

De keizersnede staat gepland op 12 December en in de dagen voor zijn geboorte valt er sneeuw en is er code rood. Ik zet mijn wekker om 4.30u en besluit dat ik dan kijk hoe het weer buiten is en hoe laat ik dus daadwerkelijk van huis zal vertrekken om rond 6.15u in de centrale hal beide ouders te ontmoeten. Wel een gek idee dat je gewoon vooraf weet dat je vroeg op mag staan op aanwezig te zijn bij zo’n bijzonder mooie dag! Heel anders dan wanneer je ’s nachts wakker wordt gebeld omdat een kindje zich aankondigt maar toch wel net zo speciaal.

De wegen zijn mooi schoon dus ik start rustig mijn dag om te vertrekken richting het martini ziekenhuis in groningen. Om 5.45u krijg ik een appje in de groepsapp (maar goed dat Annemiek het geluid uit had gezet) dat ze veilig zijn aangekomen in het martni ziekenhuis. Klaar voor de dag. Als ik binnen wandel ben ik Thomas al voorbij gelopen. Oeps ik moet ook nog even wakker worden geloof ik. Marjolijn zit in de centrale hal naast de rolstoel die bepakt is met tassen voor de komende dagen.

Geboortefotografie stuitbevalling in het martini ziekenhuis groningen

We lopen naar boven en worden al verwacht op de kraamafdeling. Hier wordt Marjolijn klaar gemaakt voor de geplande keizersnede en wordt ik als geboortefotograaf voorbereid en maak ik me klaar om straks mee te kunnen lopen naar de operatiekamer waar de keizersnede wordt uitgevoerd. Marjolijn krijgt nog een laatste check en jawel de kleine man ligt nog steeds in stuit. Iedereen wordt klaargemaakt voor de keizersnede. Wat bijzonder fijn dat ik een mooi fotoverslag kan maken van de keizersnede van Pepijn.

De rest van het prachtige geboorteverhaal vertellen we graag met een selectie van foto’s die we mogen delen van het gezin.

Ben jij benieuwd of een geboortefotograaf altijd mee mag wanneer een kindje wordt geboren middels een keizersnede? Of heb jij een andere vraag over ons mooie vak?
Laat je vraag achter in een reactie en wij nemen jouw vraag mee tijdens het schrijven van onze volgende blog.

Geboortefotograaf stuitbevalling

Geboortefotografie

Wil jij ook zo’n prachtige fotoshoot?

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *