Keizersnede in het Martini Ziekenhuis

Ook als je kindje geboren wordt met een keizersnede mogen wij als geboortefotograaf mee naar de operatie kamer in het Martini ziekenhuis om daar de geboorte vast te leggen. Super blij zijn wij met deze mogelijkheid om juist ook deze momenten voor de ouders vast te mogen leggen. Als alles misschien anders gaat dan je van te voren gehoopt had is een geboortereportage juist nog belangrijker voor de verwerking.

Geboortefotograaf bij je eerste kindje

Van de eerste bevalling van deze papa en mama mochten wij als geboortefotograaf een prachtige geboortereportage maken. Hun eerste dochtertje werd met een keizersnede geboren. We hebben het hele geboorteverhaal vastgelegd maar missen de momenten op de operatiekamer. Een waardevolle reportage met prachtige momenten. Ook de geboorte van hun 2e kindje wilden deze papa en mama graag vast laten leggen door een geboortefotograaf.

keizersnede Martini Ziekenhuis Groningen

Spontane bevalling wordt een inleiding

Tijdens het voorbereidende gesprek waarbij we alle wensen en vragen bespreken gaven papa en mama aan dat ze de geboortereportage van hun eerste kindje als heel waardevol hebben ervaren en het enorm heeft geholpen bij de verwerking daarom willen ze ook nu een geboortereportage laten maken van de geboorte van hun tweede kindje. Ze hoopten alleen wel heel hard dat mocht het weer een keizersnede worden wij als geboortefotograaf mee zouden mogen om ook van de sectio foto’s te maken. Tegen de zomer kregen we gelukkig het akkoord dat mochten onze geboorteklanten een geplande keizersnede krijgen wij mee mogen om ook op de operatiekamer de geboortereportages te maken. Wat waren wij en onze papa’s en mama’s hier blij mee. Deze papa en mama gingen nog steeds voor een natuurlijke spontane bevalling dus bleef het afwachten en spannend. De mama was heel nuchter en zei: “Uiteindelijk is er maar één ding dat telt… dat het goed gaat met ons meisje. Ik ga gewoon van een natuurlijke bevalling uit en we schakelen wel om als het nodig is, net als de vorige keer.”

Op 23 augustus 2018 wordt er een ballon katheter geplaatst die de ontsluiting op gang moet helpen. En op 24 augustus ‘s ochtends voor 7.00 uur krijgen we een berichtje dat er plek is op de verloskamers en dat er ze gaan inleiden. Rond het middag uur zijn de weeën al behoorlijk pittig en ga ik richting het ziekenhuis. Daar vind ik een mama die helemaal in haar eigen bubbel zit en super goed de weeën op vangt. Net als bij de vorige bevalling vangt mama de weeën super goed op maar nu wordt ze wat onrustig op het bed en wil ze graag staan en lopen. Uiteraard kan dat. Kleine stukjes wandelen, staan, aan het bed hangen alles probeert de mama om de baby te helpen tijdens het geboorte proces.
keizersnede martini Ziekenhuis Groningen

sectio Martini Ziekenhuis geboortefotograaf

sectio Martini Ziekenhuis geboortefotograaf

Persen

Langzaam aan komt de mama steeds verder in het proces. Als er aan het eind van de middag naar de ontsluiting wordt gekeken zijn ze er bijna. Maar dat laatste stukje moet nog wel op weg geholpen worden. De mama mag voorzichtig meepersen om hun kindje zo dieper in het bekken te laten zakken. Het is even schakelen tussen weeën opvangen en wegpuffen naar actief mee kunnen helpen. Er wordt in alle mogelijke houdingen mee geperst van liggend naar op handen en voeten maar helaas zakt het kindje niet dieper in het bekken.
sectio Martini Ziekenhuis geboortefotograaf

Keizersnede

Uiteindelijk wordt ook nu besloten om dit kindje met een keizersnede te halen. Het is even schakelen maar zoals de mama al eerder aangaf er is maar een ding dat telt en dat is dat het goed gaat met hun dochter. Dus op naar de operatie kamers.
sectio Martini Ziekenhuis geboortefotograaf

Geboortefotograaf

Als geboortefotograaf mogen wij mee om de geboorte van dit kindje vast te leggen in een geboortereportage. Wat ontzettend fijn en enorm waardevol voor dit gezin. Alle spullen worden snel bij elkaar gepakt en met z’n allen gaan we onderweg naar de lift en naar boven naar de operatiekamers. Mama wordt voorbereidt op de sectio en papa (en de fotograaf) hijst zich in een blauw pak, doet een haarnetje over zijn hoofd en dan nog het mondkapje.
sectio Martini Ziekenhuis geboortefotograaf

Foto’s van keizersnede

Als de ruggenprik bij mama is gezet mogen we naar de operatiekamer en gaat de keizersnede beginnen. Wat is het toch elke keer weer bijzonder dat wij ook een geboortereportage op de ok mogen maken. Juist dit stukje is ook zo enorm belangrijk voor de ouders. Ze hebben geen idee wat er allemaal gebeurd, ze zitten in spanning over hun kindje, over het verloop van de bevalling, over hoe het straks gaat en er is zoveel onbekend. Super fijn dat er dan foto’s worden gemaakt om zo alles een plekje te kunnen geven. De spanning is van de ouders hun gezichten af te lezen, nog even in spanning en nog even wachten dan wordt hun kleine meisje geboren.
sectio Martini Ziekenhuis geboortefotograaf
sectio Martini Ziekenhuis

Een meisje geboren

In no time wordt hun prachtige gezonde meisje geboren met een gentle sectio. Papa en mama kunnen over het doek heen zien dat hun meisje geboren wordt en kijken vol bewondering naar hun prachtige dame. Wat zijn ze blij met hun tweede meisje en wat is er een ontlading.keizersnede Martini Ziekenhuis
sectio martini ziekenhuis Groningen
keizersnede Martini
keizersnede Martini
keizersnede Martini
keizersnede Martini Ziekenhuis
keizersnede Martini Ziekenhuis
keizersnede Martini Ziekenhuis
keizersnede Martini Ziekenhuis

Geboortekaart

Ook die kleine details zoals de gerimpelde vingertjes en die kleine teentjes leggen wij vast in de geboortereportage. Zo bijzonder dat alles er al op en aan zit, die kleine nageltjes, de teentjes, vingertjes. Voor deze dame maakten we gelijk ook een foto maken voor op de geboortekaart, gewoon lekker zoals ze is. Wat is dit meisje geliefd en wat gaat ze samen met haar grote zus en papa en mama genieten. Wij wensen jullie meer dan geluk samen.
keizersnede martini Ziekenhuis Groningen
keizersnede martini Ziekenhuis Groningenkeizersnede martini Ziekenhuis Groningen

Contract met het Martini Ziekenhuis voor geboortefotografie

Trots mogen wij vertellen dat wij, na intensief overleg met het Martini Ziekenhuis, een contract met het Martini Ziekenhuis hebben ondertekend om ook op de operatie kamers te mogen fotograferen voor een geboortereportage. Wat zijn wij blij dat wij voor jullie ook die zo waardevolle geboortefoto’s van een sectio mogen maken in het Martini Ziekenhuis in Groningen. Juist als het anders loopt dan je van te voren had gehoopt zijn die foto’s van het hele geboorteproces, inclusief de geboorte op de ok, zo enorm belangrijk voor de verwerking.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *