Geboortetraining en EMDR-therapeut Bianca de Moor verteld in dit gastblog over haar werk als geboortetrainer en emdr-therapeut. Bianca is een warme lieve vrouw die het heel belangrijk vindt dat elke vrouw met een goed en zeker gevoel de bevalling in gaat. Bianca is gespecialiseerd in zwangerschap en de bevalling. Ze verteld je alles over het geboorteproces, ademhalings- en massage technieken en kijkt samen met jullie naar jullie beeld/ verwachting van de geboorte van jullie kindje. Laat je meenemen in haar enthousiasme en missie bij het lezen van haar gastblog en kijk vooral even rond op haar website en Instagram

Geboortetraining Bianca de Moor

Ik ben Bianca de Moor – Arends, woon in Assen en samen met mijn man hebben wij twee lieve kinderen. We hebben een dochter van vijf en een zoon van twee. Ik ben zelfstandig ondernemer, en heb in mijn bedrijf “twee takken” van zorg dat ik bied. Beide heel divers maar toch ook gelijk! Ik begeleid zwangere vrouwen met of zonder hun partner naar de bevalling toe. Daarnaast ben ik ook EMDR-therapeut en behandel ik mensen voor een traumatische of nare gebeurtenis. Mijn specialisatie hierin is trauma’s rondom de zwangerschap en de bevalling.
geboortetraining Drenthe

Elke vrouw met zelfvertrouwen de bevalling in laten gaat!

Mijn missie is dat elke vrouw met zelfvertrouwen de bevalling in gaat! Dat ze weet wat ze kan verwachten, ook al is ze nog nooit bevallen! Helaas zijn er veel vrouwen die kampen met negatieve gedachten over de bevalling of vrouwen die bang zijn voor de bevalling. Gelukkig komt er binnen de geboortezorg steeds meer aandacht voor dit mentale gedeelte. Ik wil heel graag mijn steentje daarin bijdragen en heb daarom in samenwerking met verloskundigen de geboortetraining ontwikkeld. In de training wil ik graag vrouwen alle kennis en vaardigheden mee geven zodat ze zelf regie kunnen houden tijdens de geboorte. Daarnaast vind ik het belangrijk dat de (beval) partner weet wat hij of zij voor de mama in spé kan doen tijdens de bevalling. Kort samengevat; mijn allér grootste wens is.. Minder bevaltrauma’s voor mama’s en een nog betere (mentale) geboorte zorg.

Geboortetraining en EMDR-therapie

De geboortetraining die ik geef bestaat uit twee bijeenkomsten van ongeveer 2 uur. Hierin behandel ik een stukje theorie rondom de geboorte en gaan we praktisch aan de slag met ademhalingstechnieken en massage technieken. (Hét favoriete onderdeel van veel vrouwen, de mannen mogen de handen uit de mouwen steken) Wat de geboortetraining onderscheid van andere cursussen is het stukje mindset dat ik bespreek. Ik leer je anders kijken naar een bevalling en daarbij bespreken we alle belemmerende of angstige gedachten die je hebt over de bevalling. Ik vind het belangrijk om “angstvrij” de bevalling in te gaan. Want wist je dat je een grotere kans hebt voor complicaties wanneer je angstig bent als je gaat bevallen? Door jezelf en je partner goed voor te bereiden kan je veel ontspannener naar de bevalling toe leven, want.. You can do this!

geboortetraining Assen

Vrouwen die overmatig angstig zijn of een nare ervaring hebben gehad met een geboorte behandel ik in mijn praktijk met EMDR-therapie. Deze therapie zorgt ervoor dat de emoties die ervaren worden wanneer je terugdenkt aan die nare gebeurtenis, of denkt aan een gecreëerd beeld dat je hebt over bijvoorbeeld de bevalling, verminderd worden. Na de therapie kan je terug denken aan een voor jou heftige situatie zonder de emoties erbij die je eerder daar wel bij voelde.

Geboortefotografie

Gelukkig ken ik niet heel veel “wat heb ik daar spijt van” momenten, maar als ik ergens spijt van heb, is dat de geboorte van mijn twee kinderen niet is vastgelegd door een fotograaf. Wát een plaatjes maakt Verwonderfotografie. Ik heb een paar foto’s van de geboorte, maar dan de echte klassieke; de bewogen foto, de foto met mega onderkin of de foto waar je net niet toonbaar opstaat. Ik hoor ook vaak in de training dat de mannen dit graag voor hun rekening nemen, maar achteraf lukt dit vaak niet. Want ook vaders worden tijdens de geboorte vader, en hebben dan toch echt oog voor wat anders 😉gelukkig maar!

Waardevolle foto

Ik heb veel waardevolle foto’s, want ik ben een echt foto-mens. De foto’s van de geboorte van mijn kinderen zijn mij heel erg dierbaar. Toch springt deze foto er voor mij ook uit, het moment dat onze dochter haar broertje voor het eerst op schoot heeft. De blik in haar ogen, hoe ze straalt. Dat maakt mij als mama erg trots!

zwangerschapscursus Assen

Speciaal voor jou

Wil jij jezelf ook goed voorbereiden op de bevalling? En mag ik jou hierin begeleiden? Maak dan een afspraak bij mij via de mail; geboortetraining@biancademoor.nl of bel mij: 0651212984.  Wanneer je Verwonderfotografie vermeld bij je aanmelding krijg je 10% korting op jouw geboortetraining. Wil je meer weten van mij en van de geboortetraining? Je kan me volgen via Instagram: geboortetrainingbiancademoor.
geboortetraining

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *