Geboortefotograaf groningen

Coaching voor fotografen

Heb jij ook duizend vragen, wil je meer weten van geboortefotografie of documentaire fotografie? Heb je allerlei vragen over hoe je je bedrijf het beste kunt runnen. Heb je een wereld aan wensen en prachtige dromen maar geen idee hoe je dat voor elkaar krijgt? Wil je wat hulp, het niet allemaal alleen hoeven uit te vinden? Dat kan! Ik ga graag met je aan de slag en geef jou graag dat steuntje in de rug!

We gaan stil staan bij jou en jouw bedrijf. Waar sta je nu, waar ben je begonnen en waar zou je naar toe willen groeien. Wanneer je dit concreet hebt kun je echt succesvol gaan werken aan je bedrijf. Wij gaan samen onderzoeken wat jou echt gelukkig maakt! Je bent immers je eigen fotografiebedrijf begonnen om de dingen te doen die jou gelukkig maken!

Ik heb geen geheimen voor je en deel met liefde mijn persoonlijke uitdagingen, de lessen die ik zelf de afgelopen 10jaar heb geleerd en mijn RAW foto’s. Elke coachingssessie ziet er weer anders uit omdat iedere fotograaf op een ander punt staat in haar ontwikkeling.

Soms sparren we samen hoe we een juist invulling kunnen geven aan jouw bedrijf; we onderzoeken samen welk soort fotografie jij zou willen laten bloeien? Vervolgens duiken we de diepte in om een concreet plan te maken hoe je dat dan aan gaat pakken. Hoe krijgt je voldoende boekingen binnen van de fotoshoots die je graag doet? Een andere coachingssessie is juist gericht op het fotograferen zelf; hoe maak je de volgende stap om nog meer uit je foto’s te halen? Om nog meer te voelen dat jij een expert bent op jouw vakgebied en dus ook te voelen dat jij je prijzen waard bent. Misschien bent je juist meer aan het worstelen met prijsbepaling en hoe je je workflow zo efficiënt mogelijk inricht.

Samen stemmen we de coaching echt volledig af op jouw wensen en jouw groeipunten. Ik neem je aan de hand mee en laat je na de coaching niet zomaar los. Dat is één van de mooie complimenten die ik keer op keer ontvang;

‘je blijft me echt vooruit willen helpen!’

geboortefotograaf assen

Marjolein Roossien
Marjolein Roossien

Ik ben in 2012 begonnen als allround fotograaf en ben me vanaf 2015 gaan focussen op geboortefotografie en documentaire fotografie. Ik wordt ontzettend blij van het vastleggen van échte momenten. Wanneer je fotografie onderneming past als een jas zul je keer op keer dankbaarheid en geluk voelen wanneer je zult gaan fotograferen, ook wanneer de reportages die je verzorgt wellicht ontzettend verdrietig zullen zijn. Collega’s vooruit helpen en hen het allerbeste geven/gunnen geeft mij ook zo’n dankbaar en gelukkig gevoel.
Ik zal er dan ook echt voor je zijn!

Ontwikkel jouw fotografie bedrijf

Werk je hard aan en in je bedrijf, doe je je best, doe je alles zelf, probeer je alles onder controle te houden maar gaat het toch niet helemaal zoals jij wilt? Blijf je proberen en proberen… raak je gefrustreerd? Luister dan naar je gevoel en schakel mij als coach in, ik help je heel graag verder.

Je to-do lijst ziet er goed uit maar hij wordt alleen maar langer, je raakt overweldigd en je bereikt niet wat je voor ogen had. Wat moet je dan doen, de tijd vliegt voorbij, je bedrijf groeit niet zoals jij wilt, je probeert het steeds beter te doen maar toch heb je het gevoel dat het niet goed genoeg is en ben je steeds op zoek naar de juiste balans.

Ik spar graag samen met jou over jouw bedrijf, jouw persoonlijke plannen en doelen. Waar sta jij nu en hoe groei jij nu verder? Wil je ergens extra hulp bij, heb je vragen, wil je feedback op je werk (hoe spannend ook), wil je betere keuzes maken voor je website, blogs en social media, wil je weten welke foto’s je in zou kunnen sturen voor wedstrijden, wil je dat we met je meekijken tijdens het fotograferen, wil je samen fotograferen? Wil je hulp bij de technische aspecten, over hoe te handelen in bepaalde situaties, over tarieven, over omgaan met bepaald licht, over wat dan ook? Je kan mij echt alles vragen! Ik zal al je vragen open en eerlijk beantwoorden en deel al mijn kennis met je.

Ja, ik meld me direct aan!

Ontwikkel jezelf als geboortefotograaf

Als (startende) geboortefotograaf komt er ontzettend veel op je af. Naast de (online) workshop geboortefotograaf kun je bij mij ook terecht voor 1 op 1 coaching waarin je jezelf ontwikkeld als geboortefotograaf. Misschien heb jij al een opleiding gevolgd of heb je echt een aantal specifieke vragen en groeipunten. Samen met jou ga ik graag aan de slag want het is zo’n prachtig mooi beroep!

Heb jij bijvoorbeeld onderstaande vragen?

  • Hoe regel ik het stand-by staan met mijn gezin?
  • Wanneer ga je rijden?
  • Hoe regel ik alles contractueel met mijn klant?
  • Hoe fotografeer je nou in slecht licht?
  • Hoe bewerk ik mijn geboortefoto’s?
  • Hoe creëer ik een efficiënte workflow?
  • Of ……

Zou je wel eens willen oefenen met standpunten en licht? Dat kan ook! We zullen een zwangere uitnodigen en diverse settingen creëren zoals je ze ook tegen kunt komen bij een bevalling. Echt ontzettend leuk om samen aan de slag te gaan en vooral enorm leerzaam! én als voordeel? Je hebt gelijk foto’s om te kunnen gebruiken op je website/Social media.

Gaaf, ik ga voor coaching!

Ontwikkel jezelf als documentaire fotograaf

Het moment vastleggen zoals het écht is. Als je het mij vraagt zijn dat toch echt de meest waardevolle herinneringen. Het brengt jouw klant terug naar dat moment en geeft een inkijkje in haar gezin, bedrijf of brengt haar terug naar een belangrijke dag.

Waardevolle reportages maar ook reportages met uitdagingen. Het is vaak snel schakelen en toch ook heel veel geduld hebben. Het allerlaatste wat je namelijk wilt is dat je achter de momenten aan rent en eigenlijk de momenten nét mist.

Herken je je in bovenstaande? Daar ga ik dan samen met jou heel graag verandering in brengen!

Dat is echt iets voor mij!

Samen gaan we aan de slag

Samen kijken wat je anders wilt en wat jij nodig hebt. Waar liggen jouw mogelijkheden en hoe kun je daar concreet mee aan de slag gaan. Samen bepalen we jouw doelen, doelen waar jij volledig achter staat zodat je ze ook vol enthousiasme gaat waarmaken. De samenwerking is gebaseerd op vertrouwen, respect en eerlijkheid. Het uitgangspunt van de coaching is om samen met jou naar een mooi resultaat toe te werken, een resultaat dat bij jou past en waar jij wat aan hebt!

Wanneer je na de coaching een struikelblok tegen komt kun je altijd bij mij terecht zodat ik je een steuntje in de rug kan geven om zo weer de regie in eigen hand te nemen.

Investering en belangrijke informatie

*alle bedragen zijn excl btw en eventuele reiskosten

Lieve woorden van anderen

Iris

Hoewel ik niet zo fan ben van Skype gesprekken en liever face to face praat, vond ik het uurtje coaching echt een fijne sessie. Het heeft me voor nu weer een bult nieuwe ideeën gegeven waar ik vandaag direct mee aan de slag wil gaan. Ik bruis van de energie.
Ook gaf het de bevestiging dat het fijn en helpend is om met iemand anders over je bedrijf en manier van werken te sparren, zeker omdat je al zoveel ervaring hebt. Als beginnend fotograaf is er zoveel dat je moet ontdekken en waarin je je nog kunt ontwikkelen, dat je soms door de bomen het bos niet meer ziet. En soms is een beetje bevestiging ook heel fijn, dat je bijvoorbeeld op de goede weg zit. Dus ik hou verdere coaching zeker in gedachten. Super bedankt voor alle tijd en aandacht en vast tot ziens!

Bianca

Nadat ik de fotovakschool had afgerond was ik steeds nog steeds zoekende.
Ik merkte dat ik door mijn onzekerheid over mijn foto’s erg veel moeite had om mijn fotografie bedrijf neer te zetten. Doordat ik twijfelde over mijn kwaliteit van fotografie deed ik veel shoots bijna “gratis” en aarzelde ik ook nog eens om mijn foto’s uiteindelijke door te sturen naar de klant.

Tot ik jullie tegen kwam! Door middel van de coaching kreeg ik veel meer structuur binnen mijn eigen bedrijf. Door kritisch door mijn foto archief te gaan en mijn portfolio te bespreken, groeide mijn zelfvertrouwen. In korte tijd was mijn lang verwachte website eindelijk klaar, had ik goede prijzen berekend en zag ik mijn klantenbestand groeien!

Naaste een hele prettige samenwerking voel je perfect aan dat ik behoorlijk wat structuur nodig heb en geef je mij af en toe die schop onder de kont.

Suzanne

Samen bekeken we 1 van de geboortereportages die ik had vastgelegd. De tips die ik kreeg en de eerlijke feedback (ook in positieve zin) hebben mij anders doen laten kijken naar mijn werk. Ik weet dat ik op de goeie weg ben maar door de 1 op 1 coaching heb ik nog een duidelijker beeld voor ogen

SUBSIDIE MOGELIJKHEDEN?!
Jij wilt je als fotograaf continu professioneel verder ontwikkelen, stappen zetten, verder groeien, mogelijkheden ontdekken en uitwerken, je wilt je dromen waar maken! Ik help je daar heel graag bij en als eerste tip wil ik je graag wijzen op een subsidie, werktuig PPO, die je financieel kan helpen bij je ontwikkeling. Professionals in de culturele en creatieve sector kunnen een aanvraag doen bij het programma Permanente Professionele Ontwikkeling, ook wel Werktuig PPO genoemd. PPO financiert ontwikkelplannen voor iedereen die werkzaam is in de creatieve of culturele sector, dus ook voor jou als fotograaf. Wil jij je graag verder ontwikkelen maar kun je wel een beetje financiële steun gebruiken voor een mooi traject, neem dan contact op zodat ik je kan helpen met een aanvraag bij werktuig PPO.

Vanuit diverse gemeentes zijn er ook vaak mogelijkheden voor een tegemoetkoming in de kosten voor ontwikkeling.

Interesse in coaching?

Maak jezelf (en mij) blij door contact op te nemen. Ik help je heel graag verder en deel vol enthousiasme alle kennis met je.


Keizersnede martini ziekenhuis groningen
coach documentaire fotografie
Geboortefotograaf Assen