Sparkle-Babyspa-Groningen

Wij zijn Dominique en José van Sparkle Baby Spa. Sinds maart 2019 zijn we geopend en intussen ontvangen we baby’s vanuit het hele land (maar natuurlijk vooral vanuit Groningen, Friesland en Drenthe) in onze cosy en sfeervol ingerichte spa.

Baby’s laten genieten van ultieme ontspanning

In onze Baby Spa kunnen baby’s en hun ouders genieten van ultieme ontspanning. Het klinkt misschien heel luxe, maar ontspanning, contact met zijn ouders en het reduceren van prikkels is voor elke baby van belang. Voor baby’s die last hebben van krampjes, overstrekken of refluxklachten is in ontspanning komen soms heel lastig. Door middel van babymassage en floaten kun je de pijn (deels) verlichten en klachten laten verminderen. Daarnaast zorgt het contact met de ouders, door aanraking en stem, voor een goede basis voor veilige hechting.

Wat wij ontzettend belangrijk vinden is de persoonlijke aandacht en aanpak richting de ouders, maar vooral ook de baby’s. We hebben daarom ook slechts twee baden in onze Spa. Je kunt samen met een vriendin, (schoon)zus, buurvrouw of collega met haar baby (en gezin) komen, maar we werken ook heel veel 1 op 1. Je bent in elk geval nooit in de Spa met andere ouders en baby’s die je niet kent.

Prikkels verminderen

Je herkent vast dat je gemakkelijker ontspant als je in een ruimte bent mensen die je kent, een ruimte warm aanvoelt (niet alleen qua temperatuur, maar ook qua sfeer), gedempt licht heeft en prettig ruikt. Voor een baby komen prikkels van buitenaf veel harder binnen dan bij ons. Het is voor onze kleinsten daarom extra belangrijk om, juíst als je gaat voor een ultieme ontspanning, ook deze prikkels zo minimaal mogelijk te maken. Dus niet met 3 verschillende baby’s (met allemaal een ‘vreemde’ stem) en hun ouders in een grote ruimte. Maar veel liever in een kleine ruimte, met vertrouwde gezichten en mooie, rustige kleuren.

Die diepe ontspanning zorgt dat de massage en het floaten écht effect hebben op het stelsel van je baby. We willen graag zoveel mogelijk baby’s zo’n optimaal mogelijk start te geven en ultieme ontspanning te laten ervaren.

Sparkle Baby Spa - babymassage

De Baby Spa sessies

Voor happy, healthy babies

Onze Spa sessies beginnen we altijd met een babymassage, waarbij jij als ouder zelf je kindje masseert. Op deze manier krijgt je baby de aanrakingen van een vertrouwd en veilig persoon. Op onze aanwijzingen leer je hoe je je baby kunt masseren. Doordat we veel 1 op 1 werken, kunnen we ook echt kijken naar welke aanrakingen geschikt zijn voor jouw baby en waar hij goed op reageert. Het voordeel hiervan is dat jullie thuis de massage keer op keer kunnen herhalen, waardoor je je baby verlichting en ontspanning kunt geven.  Het is dus eigenlijk een soort mini babymassagecursus.

Na de babymassage krijgt je baby van ons een zwemluier en –broekje. We doen vervolgens een veilige en gecertificeerde neckfloat om het nekje van je baby. Deze neckfloats zijn uitgebreid getest, veilig en comfortabel voor je baby. Je baby gaat vervolgens in de speciale babyjacuzzi, met warm water op lichaamstemperatuur en zonder chemicaliën en chloor. Door de speciale neckfloat kan je baby zelfstandig en vrij bewegen in het water. De zachte druk van het water en de golfjes die ontstaan door de bewegingen van je baby, hebben een positief effect op de spierontwikkeling, longcapaciteit en zorgen voor stimulatie van de spijsvertering.

De combinatie van babymassage en floaten in een rustgevende omgeving heeft een zeer positief effect op de mentale en fysieke ontwikkeling van je baby.

Babymassage Floaten
·      Is goed voor de hechting van ouder en kind

·      Zorgt voor ontspanning (ook bij onrustige baby’s)

·      Versterkt het immuunsysteem

·      Heeft een positief effect op de bloedsomloop

·      Geeft verlichting bij krampjes, obstipatie, overstrekken

·      Vergroot de spierkracht en bevordert de spieropbouw

·      Geeft verlichting bij darmkrampjes en refluxklachten

·      Helpt bij een goed slaapritme

·      Vergroot de longcapaciteit

·      Helpt je baby ontspannen

·      Is goed voor het zelfbewustzijn van je baby

Geboortefotografie

Met foto’s kun je een gevoel oproepen en een moment opnieuw beleven. Hoe bijzonder is het om de eerste minuten van je baby ook prachtig in beeld te hebben. De eerste minuten na mijn bevallingen was ik zo overweldigd, dat ik hier weinig van mee gekregen heb. Achteraf zou ik hier heel graag een paar mooie foto’s van hebben.

Waardevolle foto

Beide zijn we dol op foto’s waarop je de interactie tussen ouder en baby ziet. Foto’s die niet geposeerd zijn, maar een prachtig beeld geven van de band die je voelt met jouw baby.

En persoonlijk ben ik ook gek op mijn zwangere-buik-foto’s, omdat die me terug doen denken aan een heerlijke zwangerschap (en die kleine schopjes… :D)

Sparkle Baby Spa - baby neckfloat

Speciaal voor jou hebben we een leuke actie.
Je krijgt van ons € 10 korting op je eerste Baby Spa sessie.

Om gebruik te maken van de korting, voer je de kortingscode VERWONDER in bij het online inboeken van je sessie. Je kunt ons natuurlijk ook even een berichtje sturen via info@sparklegroningen.nl

Deze korting is geldig in heel 2020.

Wil je graag meer weten over babymassage en floaten en zien hoe andere baby’s en ouders de Spa hebben ervaren? Neem dan een kijkje op Sparkle Baby Spa en volg ons op Instagram (ook voor leuke acties!)

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *