Evi & Maud een prachtige meisjes tweeling, geboren met 33 weken in het ziekenhuis in Assen. Corona zorgt dat het gezin in de eerste periode gescheiden van elkaar is maar gelukkig hebben ze die tijd inmiddels achter zich gelaten en is de groei ingezet. Een dierbare reportage voor Stichting Earlybirds.

Op de valreep voor mijn vakantie krijg ik vanuit Stichting Earlybirds een aanvraag binnen van een tweeling in het Wilhelmina Ziekenhuis in Assen. Ik accepteer de aanmelding en mail ouders dat ik slechts 1 mogelijkheid heb voor mijn vakantie en dat ik anders de aanvraag door moet schuiven naar een collega fotograaf. Al snel reageren ze dat zaterdagmiddag ook hen gaat lukken. Wat een geluk!

Na een heerlijke minisessie ochtend rij ik door naar het ziekenhuis. Wanneer ik vanaf de parkeerplaats naar de ingang loop ontmoet ik de ouders en grote zus al direct. Al kletsend lopend we richting de afdeling. Ik hoor dat de meiden het hartstikke goed doen na een behoorlijk roerige start. De tweeling is geboren met 33 weken in het Wilhelmina Ziekenhuis in Assen. Het moeilijkste is denk ik geweest dat papa én grote zus kort na de geboorte in quarantaine moesten vanwege een corona besmetting. Het waren lange dagen waarin het gezin gescheiden was van elkaar en ook de meiden hebben nog even in twee verschillende ziekenhuizen gelegen in die periode. Jeetje wat een rollercoaster moet dit zijn geweest.

Eenmaal bij de meiden zie ik vooral heel veel liefde, trots en geluk. Grote zus vind het best spannend zo’n vreemde mevrouw met camera in de kamer en ze houdt me dan ook goed in de gaten. Tussen die momentjes door zie ik hoe lief ze is voor haar zusjes en hoe trots ze is om grote zus te zijn van deze twee mooie meiden. Het gaat zo goed dat ze beide even samen bij mama én bij papa kunnen liggen op de borst. Wat een rijkdom!

In mijn vakantie vernam ik dat het gezin naar huis mocht en de meiden nu thuis hun ritme vinden en steeds beter gaan drinken. Wat fijn!

Lief gezin, ik wens jullie meer dan geluk!

tweeling 33 weken  

fotograaf assen  tweeling 33 weken

gaap

tweeling 33 weken

tweeling 33 weken

tweeling 33 weken

geboortefotograaf assen

fotograaf wza

tweeling 33 weken

Fotograaf assen

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *