Wanneer een droom eindelijk uitkomt – geboortereportage martini ziekenhuis

Dat zwanger worden, zwanger blijven en een gezond kindje op zien groeien niet vanzelfsprekend is weten we uit onze eigen persoonlijke ervaring en vanuit onze omgeving. Juist wanneer een zwangerschap niet vanzelfsprekend is kan een geboortereportage van extra waarde zijn. Voor Sanne & Rowdy was een zwangerschap niet iets vanzelfsprekends. Wat een ontlading eenmaal in de verloskamer wanneer Tygo wordt geboren, een droom die uitkomt!

Wanneer boek je een geboortefotograaf?

Wanneer we in februari een eerste mail ontvangen van Sanne schrijft ze direct dat de geboortefoto’s haar zo aanspreken. Ze is benieuwd wanneer je een geboortefotograaf boekt. We schrijven terug dat soms de eerste reserveringen al binnen komen vanaf de positieve zwangerschapstest en dat wanneer je weet dat je een geboortefotograaf zou willen boeken je nooit te vroeg kunt zijn. We nemen een maximum aantal geboortes aan per maand. Soms komt er last-minute nog een aanvraag binnen wanneer iemand bijvoorbeeld 36weken zwanger is. Als je geluk hebt hebben we dan nog ruimte in onze agenda’s voor een mooie geboortereportage. We ontmoeten Sanne & Rowdy voor een eerste kennismaking en ze vertellen over de lange weg die achter hen ligt. De kans op natuurlijke zwangerschap was klein en na een traject van ruim 2jaar was daar de positieve zwangerschapstest. Een droom die eindelijk uitkomt.

Gender reaveal party

Na het eerste kennismakingsgesprek volgen we Sanne en Rowdy door de maanden heen. Geregeld krijgen we leuke updates of prachtige ontroerende filmpjes. Ontzettend leuk om zo met hen mee te leven door de zwangerschap heen.
De gender reveal party is één van die momenten. Met een enorme grote zwarte ballon EN een huwelijksaanzoek. WAUW! wij hielden het niet droog hoor! Sanne heeft volmondig JA gezegd en de kleine die lekker groeit in haar buik blijkt een jongetje te zijn. Wat een mooie vooruitzichten voor dit gezin.

De laatste loodjes van de zwangerschap

Sanne werkt in het onderwijs waardoor ze met de zomervakantie erbij al vanaf 30weken thuis is, hierdoor lijken de laatste weken van de zwangerschap soms voorbij te kruipen. Rowdy is ondertussen alles aan het afronden zodat de kleine man straks een prachtig kamertje heeft. De 37 weken worden aangetikt en langzaam kruipen de dagen voorbij. Er wordt een grote baby verwacht maar Sanne en Rowdy willen het liefst wachten tot de kleine zich zelf aankondigt. De kleine man stelt het geduld van zijn ouders op de proef want zelfs de 40 weken worden aangetikt. Stilaan wordt er gesproken over mogelijk inleiden, door de enorme hitte van deze zomer zijn de nachten namelijk slecht. Wanneer Sanne weer een hele slechte nacht heeft gehad besluiten ze de afspraak in het martini ziekenhuis iets naar voren te halen. Dinsdag 2 oktober begint de inleiding met het plaatsen van een ballonnetje en woensdagochtend vroeg vertrekken ze beide richting het ziekenhuis voor de verdere inleiding. Wat zal dat een gekke laatste nacht zijn geweest en het ritje naar het ziekenhuis ook zo’n besef dat dromen echt uit kunnen komen. Met een lege maxi-cosi en een prachtige zwangere buik naar het ziekenhuis toe, wetende dat je terug rijdt met een gevulde maxi-cosi.

De inleiding wordt gestart

In de ochtend worden de vliezen gebroken en gaat stapje voor stapje de weeënopwekkers omhoog. In de eerst uren is het prima te doen. Bij de start van de inleiding heeft Sanne 2 cm ontsluiting en rond half2 krijg ik het bericht dat de baarmoeder is verstreken en ze nu op 2-3cm zitten. Sanne heeft het zwaar wanneer de weeën elkaar snel opvolgen en pijnlijk zijn. Samen besluiten ze te gaan voor pijnbestrijding in de vorm van een ruggenprik. Een moment voor mij als geboortefotograaf om alert te zijn. De ontspanning na een ruggenprik kan wel eens een enorme boost zijn en zorgen voor snellere ontsluiting. Het is dan 15.00u wanneer ik alvast een pizza in de oven schuif zodat ik fijn al wat warms heb gegeten. Met de gastouder stem ik af dat ik daarna de kindjes breng zodat ze sowieso daar aan tafel kunnen schuiven om een hapje mee te eten. Op het moment dat ik mijn jas aan heb en de kinderen hun jasjes aangeef komt het bericht om iets voor 4en “7cm, denk dat je moet komen”. Zo fijn om als geboortefotograaf zoveel kennis te hebben van het geboorteproces. Het verloopt iedere keer weer anders en iedere geboorte is uniek. Maar door zoveel kennis te hebben van het proces kun je als geboortefotograaf rekening houden met verschillende mogelijkheden en hierop anticiperen.

De geboorte van Tygo

Wanneer ik onderweg ben stuurt Rowdy om 16.13u in de groepsapp ‘persdrang is begonnen’. Dit berichtje lees ik pas in de parkeergarage en om 16.32 race ik naar de verloskamers in het martini ziekenhuis. Onderweg stel ik de camera alvast in op de mogelijk te verwachten lichtomstandigheden zodat ik bij binnenkomst indien nodig direct kan beginnen met fotograferen. Sanne ligt op bed en ik zie dat ze in een prachtige focus zit. Met haar armen helpt ze haar ademhaling mee, rust pakkende tussen de weeën door en Rowdy is haar steun en toeverlaat en wijkt geen moment van haar zijde. Wat een prachtig team zo! Sanne heeft uiteindelijk geen ruggenprik kunnen krijgen, met een rugweeenstorm is ze van 3cm naar 8cm gegaan in 5 kwartier. Wanneer de kleine man steeds dieper komt en zijn hoofd zichtbaar wordt staat Rowdy vol verwondering te kijken. Het besef dat hij papa wordt, dat het uitkomen van zijn droom zo binnen handbereik is en zijn zoon ieder moment geboren kan worden is prachtig om te zien. Echt zo’n transitie van aanstaande papa naar papa. Tygo wordt geboren om 17.12u. Hij heeft geen makkelijke start en nadat Rowdy de navelstreng heeft doorgeknipt wordt hij meegenomen naar de opvang tafel. Hier krijgt hij wat extra ondersteuning om zijn longetjes te laten ontplooien. Het is fijn om te merken dat het verplegend personeel de waarde van foto’s ook zo ziet en direct tegen mij zegt ‘je loopt mee toch’. We zijn heel dankbaar voor de fijne samenwerking als geboortefotograaf met het martini ziekenhuis.

Een droom ligt in je armen

Wanneer Tygo wat is bijgekomen van de geboorte is het tijd om fijn bij mama in haar armen te liggen. Een ontroerend moment waarop het besef komt dat hij er gewoon is. Tygo wordt bewonderd en alle details worden opgesnoven. Wat een prachtige en liefdevolle momenten. Op het moment dat ze ontdekken dat hij toch echt de oortjes heeft van Rowdy gaat er een geluksgolf door de verloskamer. Het hele proces is goed verlopen en dit is helemaal zijn eigen zoon. Rowdy pakt een foto erbij van voor de terugplaatsing. Tygo was toen nog een klompje cellen, liggend onder de microscoop. Een klein wondertje want het had toen de vorm van een klein engeltje. Het is onvoorstelbaar om te realiseren dat in 9 maanden tijd cellen kunnen uitgroeien tot zo’n prachtig wonder. De familie wordt gebeld en Tygo probeert voor het eerst uit de borst te drinken. Heerlijk daarbij het enthousiasme van het verplegend personeel. ‘dit is echt zooo magisch en mooi’. Dan is het tijd voor de controles en krijgt Tygo zijn eerste kleertjes aan. Wanneer alles daarna tot rust is gekomen neem ik afscheid. Wat was het een prachtige middag/avond.
Ik kijk er naar uit om Tygo terug te zien voor de newbornsessie.

Lieve Sanne, Rowdy & Tygo, wij wensen jullie meer dan geluk!

Ben jij opzoek naar een geboortefotograaf in Noord Nederland?
Vraag een vrijblijvend kennismakingsgesprek aan.

 

Geboortefotografie groningen1 Geboortefotografie groningen1 Geboortefotografie groningen1 Geboortefotografie groningen1  Geboortefotografie groningen1  Geboortefotografie groningen1 Geboortefotografie groningen1 Geboortefotografie groningen1 Geboortefotografie groningen1  Geboortefotografie groningen1 Geboortefotografie groningen1 Geboortefotografie groningen1  Geboortefotografie groningen1 Geboortefotografie groningen1 Geboortefotografie groningen1 Geboortefotografie groningen1 Geboortefotografie groningen1   Geboortefotografie groningen1  Geboortefotografie groningen1 Geboortefotografie groningen1 Geboortefotografie groningen1  Geboortefotografie groningen1 Geboortefotografie groningen1 Geboortefotografie groningen1 Geboortefotografie groningen1

Geboortefotografie

Wil jij ook zo’n prachtige fotoshoot?

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *