Verwonder Fotografie

Mijn muze zoals dat zo mooi heet, is mijn zoontje Ruben*. Zijn extreme vroeggeboorte en overlijden hebben mij in 2012 doen besluiten om te starten als fotograaf. Een sprong in het diepe maar zo betekenisvol gebleken door de jaren heen. Mijn werk is mijn passie en alle gezinnen zijn de motor waarop ik beweeg.

Op de één of andere manier duik ik met gezinnen al snel de diepte in en ontstaan er warme, krachtige en soms helende gesprekken. Ik fotografeer op gevoel en weet dat terug kunnen blikken op een bepaalde tijd belangrijk is. Terug blikken op een periode vol zonneschijn maar zeker ook wanneer er naast zonneschijn ook regenwolken zijn. Juist door terug te kunnen blikken zie je liefde, kracht en verwondering. 

More about us Get in touch

Persoonlijk

Ik kan me nog herinneren dat ik voor het eerst zwanger was en er zo ontzettend veel op me af kwam. Het overdonderde me soms gewoon een beetje. Toen vroeg in de zwangerschap ook nog bleek dat het allemaal zorgelijk was merkte ik dat er amper ruimte was om na te denken over wat mijn wensen waren richting de geboortedag van mijn zoontje. Ik kan het niet meer over doen maar heb van zijn geboortedag slechts 9 foto’s, ontzettend weinig als je bedenkt dat hij na twee dagen is overleden. Gelukkig zijn er in de dagen daarop wel veel momenten vastgelegd. Kwalitatief niet bepaald om groot af te drukken maar qua herinnering onbetaalbaar. 

De zwangerschap van Tess was pittig. Ik voelde me lichamelijk slecht na al een veel te lange tijd zonder reuma medicatie en emotioneel was een vreselijke rollercoaster waarin ik leefde van echo naar echo. Van opluchting naar zorgen. Toen ik met 39 weken werd ingeleid fotografeerde ik net enkele maanden en had ik nog geen flauw benul van het feit dat foto’s van je bevalling zo betekenisvol kunnen zijn. Achteraf weet ik zeker dat foto’s ontzettend waardevol hadden kunnen zijn voor mij. De bevalling was namelijk behoorlijk pittig met een sterrenkijker en (gevoelsmatig) uuuuuren liggen persen. De enkele foto’s die gemaakt zijn door de verpleging en mijn ex vertellen voor mijn gevoel totaal niet het geboorteverhaal van Tess. Lachend met mijn duimen omhoog nog voordat de weeen beginnen om je er een beeld van te geven. En na haar geboorte werd ze bewogen in de lucht gehouden. 

Bij mijn laatste zwangerschap had ik reeds zelf enkele geboortes gefotografeerd en vanaf de positieve test wist ik, de geboortedag van dit kindje gaat vastgelegd worden. Het is dan ook niet te beschrijven hoe dierbaar deze foto’s voor me zijn! Ik sta er zeker niet op mijn mooist op maar de kracht die je ziet, de ontlading en dat prachtige snoetje waarin ik Finn ook nu nog herken zijn zo belangrijk voor me. Ik ben echt zo trots op mezelf als ik naar de foto’s kijk. 

geboortefotograaf assen

Marjolein Roossien

Na de vroeggeboorte en het overlijden van mijn eerste zoontje Ruben*, realiseerde ik me hoe kostbaar foto‘s zijn. Ik koester de weinige foto’s die zijn gemaakt rondom zijn geboorte. Na zijn geboorte besloot ik dat dromen er zijn om te realiseren en niet om uit te stellen. “Volg je hart, in alles”. Ruben* is zo’n belangrijke drijfveer in alles wat ik nu voor jullie doe.Fotograferen is voor mij het vastleggen van een moment. Een moment die je opnieuw kunt voelen en beleven wanneer je naar een foto kijkt. Mijn hart maakt een sprongetje wanneer ik emoties kan fotograferen of een liefdevol moment binnen een gezin. Soms groots, soms klein maar altijd dierbaar. Ik ervaar zelf hoe belangrijk de foto’s van Ruben* zijn maar ook foto’s van de dagelijkse momenten van mijn twee andere kinderen zijn bijzonder waardevol. Om die reden wordt ik keer op keer enorm gelukkig van mijn werk als fotograaf.In 2012 is mijn dochter Tess geboren en in 2016 mijn zoon Finn. Wat glipt de tijd enorm hard door je vingers! De foto‘s die nu wél zijn gemaakt laten me even weer terug gaan in de tijd en laten me weer voelen hoe bijzonder die momenten rondom hun geboortes waren. In 2013 heb ik samen met 2 collega’s Stichting Earlybirds Fotografie opgericht. Een stichting die zich belangeloos in zet om ouders met een prematuur geboren kindje een lichtpuntje te schenken in het ziekenhuis. Een liefdevolle fotoreportage waarbij het zo fijn is om je expertise als fotograaf te kunnen inzetten om deze gezinnen even een momentje te kunnen laten ontspannen.Marjolein in een notendopAls moeder probeer ik samen relaxed het leven door te gaan en kleine geluksmomentjes te vinden of te maken. Dankbaar met mijn lieve vriendin naast me die het beste uit me probeert te halen, zeker ook voor Verwonder Fotografie. Ik kan enorm genieten van de kleurenpracht bij een zonsopkomst of zonsondergang. Tot rust kom ik op het strand. Ik drink graag een kopje thee of warme chocolademelk met slagroom. Ontspanning vind ik in het lezen van een tijdschrift, het luisteren naar een motiverende podcast en vooral in leuke dingen doen met mijn gezin. Ik hou niet van de kou (al vind ik een winterse omgeving echt prachtig) en heel erg van de warmte en de zon. Van 30 graden wordt ik dus heel gelukkig. Ook ga ik graag naar de sauna (sjah weer die warmte). Ik probeer vol dankbaarheid in het leven te staan.”Verwonder jezelf eens wat vaker”

Verwonder Magazine

Verwonder Magazine

In 2022 lanceerde ik mijn eigen Verwonder Magazine.
Hèt magazine voor jou als (aanstaande) ouder. Zonder oordeel maar wel met het letterlijk op tafel leggen van de verschillende opties rondom je zwangerschap, bevalling en de tijd daarna. Waardoor je weet dat er altijd keuzes zijn en of je nu linksom of rechtsom gaat, alles is goed!

Lees het magazine online

Internationale fotografie awards

Door de jaren heen heb ik al heel wat mooie internationale awards mogen ontvangen. Een enorm compliment voor mijn werk en vooral de diversiteit in foto’s vind ik zo krachtig. Het geeft namelijk precies weer hoe uniek ieder geboorteverhaal is. 

Meer over geboortefotografie
geboortefotografie awards
fotografie award
fotografie award
FPJA
fotografie award
geboortefotografie awards
geboortefotografie awards
geboortefotografie awards

Samenwerken als geboortefotograaf

Na vijf jaar eigenaar te zijn geweest van Marjowsfotografie richtte ik in 2017 Verwonder Fotografie op met een collega. Na twee jaar zelfstandig geboortes te hebben gefotografeerd besloten we dat samenwerken zoveel meer ging brengen. Ik ben nog altijd zo ongelooflijk blij met deze stap! Samenwerken brengt zo ontzettend veel, zowel privé als voor het bedrijf. 

Door de jaren heen mocht ik nieuwe collega’s inwerken en afscheid nemen van vertrouwde gezichten. Geboortefotograaf is niet alleen onwijs geweldig maar ook echt een leefstijl. Soms past dit als een jas om vervolgens enkele jaren later minder goed meer te passen. Ik ben me altijd blijven realiseren dat samenwerken voor mij belangrijk is en samen werken geeft ook onwijs veel energie. Samen sparren, samen ervaringen uitwisselen, samen meeleven en soms ook samen huilen. 

Ik zal zelf zoveel mogelijk alle reguliere sessies verzorgen en tijdens de geboortereportages kun je ook één van mijn collega’s treffen. Ik stel Laura hieronder graag aan jullie voor. 

laura de jong


 

Laura de Jong

In 2019 fotografeerden wij de geboorte van Laura haar jongste zoontje Noud. Vanaf dat moment is er een vuurtje gaan branden en is er een droom ontstaan. De droom om ooit zelf ook geboortes vast te gaan leggen. Hoe bijzonder dat Laura nu naast mij mag staan als geboortefotograaf en zelf herinneringen vastlegt aan die bijzondere dag. 

Laura is gepassioneerd, warm en open. Stiekem hoopt ze in haar oproepbare periodes altijd dat er een babytje wordt geboren en dat herken ik zo ontzettend bij mezelf. Ze heeft passie en liefde voor het vak en dat zul je terugzien in de beelden. Foto’s en filmbeelden vanuit gevoel en vol emotie, kracht en liefde. 

In de media 

In de afgelopen jaren is Verwonder Fotografie meerder keren in de media verschenen. Ik deel graag een aantal van deze prachtige berichten met jullie.

DvhN
geboortefotografie assen
geboortefotografie OZG
geboortefotografie Groningen
geboortefotografie
award winning fotograaf
fotograaf assen
dagblad van het noorden
stichting early birds
top 25 fotograaf onderscheiden

Ja! ik wil contact met jullie!

Stuur een berichtje zodat we voor jou een prachtige herinnering kunnen maken.