Wie zijn de fotografen van Verwonder Fotografie?

We zijn gevoelsmensen die fotograferen vanuit een diepgewortelde motivatie om herinneringen te maken met mensen en deze momenten voor altijd vast te leggen. Voor ons wakkert dit vuurtje door onze persoonlijke ervaringen met verlies en daarnaast het (te) snel opgroeien van onze kinderen.

We geloven heel sterk in het bundelen van krachten en daarnaast is samen natuurlijk ook gewoon veel leuker.  Samen verwonderen we ons en maken we prachtige pure herinneringen voor jullie gezin. Herinneringen waarmee we de tijd even stil zetten. Wij zijn perfect op elkaar ingespeeld en onze fotografie stijl is één. Doordat wij als team werken levert het ook voor jou veel voordelen op. Samen hebben we volle en oprechte aandacht voor jullie en jullie wensen. Zo verzorgen wij veel meer dan alleen een prachtige fotoreportage voor jullie.

de dames van verwonder fotografie

Annemiek Kinneging

Ik ben een gevoelsmens en sta dus ook rustig met jullie mee te huilen bij de geboorte van jullie kindje (en ja dan kan ik gelukkig nog wel fotograferen), ik leef mee als er dingen anders lopen dan je gehoopt had maar ook als er euforie is. Ik geloof dat fotograferen meer is dan een foto maken, het is je verwonderen en genieten van elk uniek moment! Het bijzondere in de mooie kleine dagelijkse dingen zien en die op een unieke wijze vastleggen, pure eerlijke en emotionele foto’s dat is wat fotograferen voor mij is.

Nou denk je vast ja ‘leuk dat je uitlegt wat fotograferen betekend maar wat ga je over jezelf vertellen?’ Nou (bijna) alles maar dan in een hele beknopte versie en wil je meer weten stel dan vooral je vraag hieronder aan het blog zodat ik die alsnog kan beantwoorden.
Ik kan genieten van mensen, van de kleine dingen, van een fleecedeken met armsgaten waar je lekker in weg kunt kruipen (dankjewel zoon voor het warme cadeau), van mooie quotés die mijn dochter op ons krijtbord schrijft ” Volg de weg van JOUW Dromen, niet de snelweg van andermans verwachtingen” is wel een hele mooie die ze recent heeft opgeschreven. Ik geniet van het leven, van alle ups en alle downs. De downs leren je nieuwe inzichten, nieuwe wegen en laten je nog meer genieten van de mooie momenten. Doorzetten en geduld zijn wel aan mij besteed. Als ik iets wil bereiken geef ik niet op en ga ik net zolang door totdat het gelukt is. Tijdens geboortereportages kan ik ook eindeloos geduld hebben om die ene foto te maken die ik in mijn hoofd heb.

Wie ben ik in een paar korte termen?
Moeder: stampen in de plassen met mijn prachtige vent en mooie meisje
Hoogsensitief: pure emoties
Gezelligheid: geniet momentjes
Koud: als echte koukleum onder mijn eigen gehaakte granny square deken in mijn favoriete stoel met een chai thee
Guilty pleasure: Black Eyed Peas – I gotta feeling en ooit (lang geleden) jarenlang ATWT kijken

“Verwonder je over de gewone dingen want juist die gewone dingen zijn zo bijzonder”

annemiek
marjolein

Marjolein Roossien

Na de vroeggeboorte en het overlijden van mijn eerste zoontje Ruben*, realiseerde ik me hoe kostbaar foto‘s zijn. Ik koester de weinige foto’s die zijn gemaakt rondom zijn geboorte. Na zijn geboorte besloot ik dat dromen er zijn om te realiseren en niet om uit te stellen. “Volg je hart, in alles”. Ruben* is zo’n belangrijke drijfveer in alles wat ik nu voor jullie doe.
Fotograferen is voor mij het vastleggen van een moment. Een moment die je opnieuw kunt voelen en beleven wanneer je naar een foto kijkt. Mijn hart maakt een sprongetje wanneer ik emoties kan fotograferen of een liefdevol moment binnen een gezin. Soms groots, soms klein maar altijd dierbaar. Ik ervaar zelf hoe belangrijk de foto’s van Ruben* zijn maar ook foto’s van de dagelijkse momenten van mijn twee andere kinderen zijn bijzonder waardevol. Om die reden wordt ik keer op keer enorm gelukkig van mijn werk als fotograaf.

In 2012 is mijn dochter Tess geboren en in 2016 mijn zoon Finn. Wat glipt de tijd enorm hard door je vingers! De foto‘s die nu wél zijn gemaakt laten me even weer terug gaan in de tijd en laten me weer voelen hoe bijzonder die momenten rondom hun geboortes waren. In 2013 heb ik samen met 2 collega’s Stichting Earlybirds Fotografie opgericht. Een stichting die zich belangeloos in zet om ouders met een prematuur geboren kindje een lichtpuntje te schenken in het ziekenhuis. Een liefdevolle fotoreportage waarbij het zo fijn is om je expertise als fotograaf te kunnen inzetten om deze gezinnen even een momentje te kunnen laten ontspannen.

Marjolein in een notendop
Als moeder probeer ik samen relaxed het leven door te gaan en kleine geluksmomentjes te vinden of te maken. Dankbaar met mijn lieve vriendin naast me die het beste uit me probeert te halen, zeker ook voor Verwonder Fotografie. Ik kan enorm genieten van de kleurenpracht bij een zonsopkomst of zonsondergang. Tot rust kom ik op het strand. Ik drink graag een kopje thee of warme chocolademelk met slagroom. Als ik niet op wacht sta vind ik een klein glaasje sambuca echt een verwen momentje. Ontspanning vind ik in het lezen van een tijdschrift, het luisteren naar een motiverende podcast en vooral in leuke dingen doen met mijn gezin. Ik hou niet van de kou (al vind ik een winterse omgeving echt prachtig) en heel erg van de warmte en de zon. Van 30 graden wordt ik dus heel gelukkig. Ook ga ik graag naar de sauna (sjah weer die warmte). Ik probeer vol dankbaarheid in het leven te staan.

“Verwonder jezelf eens wat vaker”

Janneke Majoor

Foto’s hebben mij altijd geïntrigeerd. Zoveel gevoel als een foto bij je teweeg kan brengen, dat een foto je echt in je ziel kan raken, dat vind ik zo bijzonder. Ik heb jaren als verpleegkundige gewerkt en vond het heel fijn om voor de mensen te zorgen, naar ze te luisteren en om met ze in contact te zijn. Toch had ik altijd het gevoel dat ik niet helemaal op mijn plek was. Fotografie heb ik echter nooit als carrière optie gezien. Na de geboorte van ons dochtertje Julia realiseerde ik me dat ik werk wilde doen waar ik echt energie van kreeg. Iets voor mijzelf, waar ik echt blij van werd. Ik heb toen besloten om naar de fotovakschool in Amsterdam te gaan. Ik was acuut verkocht! De echte pure momentjes en prachtige details; daar smelt ik van! Die weten te vangen en vast te leggen is waar ik super gelukkig van word en zoveel energie van krijg!

Verwonder fotografie ken ik al jaren persoonlijk omdat we sinds de geboorte van ons dochtertje elk jaar foto’s laten maken van ons gezinnetje. Marjolein heeft de geboorte van ons zoontje Ruben ook gefotografeerd, die foto’s zijn me zo ontzettend dierbaar. Geboorte fotografie heeft echt een speciaal plekje in mijn hart gekregen sindsdien! Zelf beleef je een bevalling vaak in een roes. Het is zo ontzettend waardevol om aan de hand van de foto’s de bevalling opnieuw te kunnen beleven, en alle details te zien die je zelf niet hebt meegekregen. De bevalling, je pasgeboren kindje, de liefde en steun van je partner, een bevalling is zo’n groot wonder! Met heel veel liefde wil ik dan ook graag dit prachtige en pure moment voor jullie vastleggen.

Goed, nu heb ik naast mijn overduidelijke passie voor (geboorte)fotografie nog steeds niet echt wat over mijzelf als persoon verteld. 😉 Ik heb dus twee fantastische kindjes Julia en Ruben, en ben getrouwd met mijn grote liefde Pieter. Als persoon ben ik rustig, geduldig, empathisch en enthousiast. Oja, en een beetje perfectionistisch. Quality-time met ons gezinnetje is mijn lievelingstijd. We proberen hier dan ook zoveel mogelijk tijd voor vrij te maken. We gaan heel graag samen met onze kindjes op pad en op reis. Even helemaal tot elkaar komen, en ons verwonderen over alle nieuwe dingen tijdens onze avonturen. Praten en eten zijn naast fotograferen ook mijn grote passie! Heerlijk lang tafelen en kletsen met een goed glas wijn erbij is wat ik het liefste doe! Gezellig met Pieter of met mijn vriendinnetjes. En dat hoeft niet perse heel culinair te zijn, ik heb (helaas) ook een grote liefde voor fastfood, chocola en chips…;)

janneke

Ons werkgebied

Wij fotograferen in Noord Nederland, de provincies Groningen, Drenthe, Friesland en Overijssel.

In de volgende ziekenhuizen hebben wij al prachtige geboortereportages mogen maken:

  • Martini Ziekenhuis – Groningen,
  • UMCG – Groningen,
  • Ommelander Ziekenhuis Groningen (OZG) – Scheemda,
  • Wilhelmina Ziekenhuis Assen (WZA)- Assen,
  • Bethesda – Hoogeveen,
  • Nij Smellinghe – Drachten,
  • Tjongerschans – Heerenveen,
  • MCL – Leeuwarden,
  • Isala -Zwolle 

stichting early birds

Kleine selectie van onze diploma’s en certificeringen