Verwonder Fotografie

Mijn muze zoals dat zo mooi heet, is mijn zoontje Ruben*. Zijn extreme vroeggeboorte en overlijden hebben mij in 2012 doen besluiten om te starten als fotograaf. Een sprong in het diepe maar zo betekenisvol gebleken door de jaren heen. Mijn werk is mijn passie en alle gezinnen zijn de motor waarop ik beweeg.

Op de één of andere manier duik ik met gezinnen al snel de diepte in en ontstaan er warme, krachtige en soms helende gesprekken. Ik fotografeer op gevoel en weet dat terug kunnen blikken op een bepaalde tijd belangrijk is. Terug blikken op een periode vol zonneschijn maar zeker ook wanneer er naast zonneschijn ook regenwolken zijn. Juist door terug te kunnen blikken zie je liefde, kracht en verwondering. 

More about us Get in touch

Persoonlijk

Ik kan me nog herinneren dat ik voor het eerst zwanger was en er zo ontzettend veel op me af kwam. Het overdonderde me soms gewoon een beetje. Toen vroeg in de zwangerschap ook nog bleek dat het allemaal zorgelijk was merkte ik dat er amper ruimte was om na te denken over wat mijn wensen waren richting de geboortedag van mijn zoontje. Ik kan het niet meer over doen maar heb van zijn geboortedag slechts 9 foto’s, ontzettend weinig als je bedenkt dat hij na twee dagen is overleden. Gelukkig zijn er in de dagen daarop wel veel momenten vastgelegd. Kwalitatief niet bepaald om groot af te drukken maar qua herinnering onbetaalbaar. 

De zwangerschap van Tess was pittig. Ik voelde me lichamelijk slecht na al een veel te lange tijd zonder reuma medicatie en emotioneel was een vreselijke rollercoaster waarin ik leefde van echo naar echo. Van opluchting naar zorgen. Toen ik met 39 weken werd ingeleid fotografeerde ik net enkele maanden en had ik nog geen flauw benul van het feit dat foto’s van je bevalling zo betekenisvol kunnen zijn. Achteraf weet ik zeker dat foto’s ontzettend waardevol hadden kunnen zijn voor mij. De bevalling was namelijk behoorlijk pittig met een sterrenkijker en (gevoelsmatig) uuuuuren liggen persen. De enkele foto’s die gemaakt zijn door de verpleging en mijn ex vertellen voor mijn gevoel totaal niet het geboorteverhaal van Tess. Lachend met mijn duimen omhoog nog voordat de weeen beginnen om je er een beeld van te geven. En na haar geboorte werd ze bewogen in de lucht gehouden. 

Bij mijn laatste zwangerschap had ik reeds zelf enkele geboortes gefotografeerd en vanaf de positieve test wist ik, de geboortedag van dit kindje gaat vastgelegd worden. Het is dan ook niet te beschrijven hoe dierbaar deze foto’s voor me zijn! Ik sta er zeker niet op mijn mooist op maar de kracht die je ziet, de ontlading en dat prachtige snoetje waarin ik Finn ook nu nog herken zijn zo belangrijk voor me. Ik ben echt zo trots op mezelf als ik naar de foto’s kijk. 

geboortefotograaf assen

Marjolein Roossien

Na de vroeggeboorte en het overlijden van mijn eerste zoontje Ruben*, realiseerde ik me hoe kostbaar foto‘s zijn. Ik koester de weinige foto’s die zijn gemaakt rondom zijn geboorte. Na zijn geboorte besloot ik dat dromen er zijn om te realiseren en niet om uit te stellen. “Volg je hart, in alles”. Ruben* is zo’n belangrijke drijfveer in alles wat ik nu voor jullie doe.

Fotograferen is voor mij het vastleggen van een moment. Een moment die je opnieuw kunt voelen en beleven wanneer je naar een foto kijkt. Mijn hart maakt een sprongetje wanneer ik emoties kan fotograferen of een liefdevol moment binnen een gezin. Soms groots, soms klein maar altijd dierbaar. Ik ervaar zelf hoe belangrijk de foto’s van Ruben* zijn maar ook foto’s van de dagelijkse momenten van mijn twee andere kinderen zijn bijzonder waardevol. Om die reden wordt ik keer op keer enorm gelukkig van mijn werk als fotograaf.In 2012 is mijn dochter Tess geboren en in 2016 mijn zoon Finn. Wat glipt de tijd enorm hard door je vingers! De foto‘s die nu wél zijn gemaakt laten me even weer terug gaan in de tijd en laten me weer voelen hoe bijzonder die momenten rondom hun geboortes waren.

In 2013 heb ik samen met 2 collega’s Stichting Earlybirds Fotografie opgericht. Een stichting die zich belangeloos in zet om ouders met een prematuur geboren kindje een lichtpuntje te schenken in het ziekenhuis. Een liefdevolle fotoreportage waarbij het zo fijn is om je expertise als fotograaf te kunnen inzetten om deze gezinnen even een momentje te kunnen laten ontspannen.

Marjolein in een notendop
Als moeder probeer ik samen relaxed het leven door te gaan en kleine geluksmomentjes te vinden of te maken. Dankbaar met mijn lieve vriendin naast me die het beste uit me probeert te halen, zeker ook voor Verwonder Fotografie. Ik kan enorm genieten van de kleurenpracht bij een zonsopkomst of zonsondergang. Tot rust kom ik op het strand. Ik drink graag een kopje thee of warme chocolademelk met slagroom. Ontspanning vind ik in het lezen van een tijdschrift, het luisteren naar een motiverende podcast en vooral in leuke dingen doen met mijn gezin. Ik hou niet van de kou (al vind ik een winterse omgeving echt prachtig) en heel erg van de warmte en de zon. Van 30 graden wordt ik dus heel gelukkig. Ook ga ik graag naar de sauna (sjah weer die warmte). Ik probeer vol dankbaarheid in het leven te staan.

“Verwonder jezelf eens wat vaker”

Verwonder Magazine

Verwonder Magazine

In 2022 lanceerde ik mijn eigen Verwonder Magazine.
Hèt magazine voor jou als (aanstaande) ouder. Zonder oordeel maar wel met het letterlijk op tafel leggen van de verschillende opties rondom je zwangerschap, bevalling en de tijd daarna. Waardoor je weet dat er altijd keuzes zijn en of je nu linksom of rechtsom gaat, alles is goed!

Lees het magazine online

Internationale fotografie awards

Door de jaren heen heb ik al heel wat mooie internationale awards mogen ontvangen. Een enorm compliment voor mijn werk en vooral de diversiteit in foto’s vind ik zo krachtig. Het geeft namelijk precies weer hoe uniek ieder geboorteverhaal is. 

Meer over geboortefotografie
geboortefotografie awards
fotografie award
fotografie award
FPJA
fotografie award
geboortefotografie awards
geboortefotografie awards
geboortefotografie awards

In de media 

In de afgelopen jaren is Verwonder Fotografie meerder keren in de media verschenen. Ik deel graag een aantal van deze prachtige berichten met jullie.

DvhN
geboortefotografie assen
geboortefotografie OZG
geboortefotografie Groningen
geboortefotografie
award winning fotograaf
fotograaf assen
dagblad van het noorden
stichting early birds
top 25 fotograaf onderscheiden
Dupho lid

Ja! ik neem contact op 🙂

Stuur een berichtje zodat ik voor jou een prachtige herinnering kan maken.