Van zwangerschap tot 1 jaar

Een jaar lang een nieuw baby’tje fotograferen is zo mooi om te doen! Je ziet het gezin terwijl ze in verwachting zijn van een klein nieuw zusje tijdens de zwangerschapsshoot en sluit het eerste jaar van het baby’tje af met een baby fotoshoot net voor haar eerste verjaardag. je ziet zo’n klein mini mensje in snel tempo opgroeien naar een wandelende baby van 1 jaar. Ongelooflijk hoe hard dat gaat. Hoe waardevol voor dit gezin dat er tijdens dat eerste jaar mooie foto’s worden gemaakt.

Zwangerschap

Voor de foto’s van de zwangerschap ontmoeten we elkaar in Zeegse op de heide. Zo’n mooie zwangere buik is toch altijd wel bijzonder om vast te leggen. Ook grote zus vond het allemaal wel wonderlijk. Samen genoten we van dit speciale moment in de weg naar een nieuw kindje.

zwangerschaps fotoshoot fotoshoot van zwangerschap

Geboorte

Na de zwangerschapsshoot is het samen wachten op de eerste tekenen dat de bevalling begint. De aanstaande mama belde aan het eind van de middag dat ik kon komen omdat de weeën regelmatig aanwezig waren. De vorige keer was deze mama snel bevallen dus hadden we afgesproken dat we zodra de bevalling begon wij ook direct naar hun toe zouden komen. Dus hop weer in de auto terug naar Assen voor de thuisbevalling. Aangekomen in Assen zei de verloskundige direct: “het is nog niet zover hoor, de weeën zijn weer afgenomen.” Ik besloot (net als de verloskundige van verloskundigenpraktijk de Parel) toch te blijven aangezien de bevalling vorige keer zo snel ging. Terwijl het gezin nog ging avondeten legde ik de kleine momentjes vast van grote zus in dit hele proces. Na het eten was het nog even spelen voor grote zus samen met de verloskundige, papa, oma en mijzelf, Mama zocht de rust van de bovenverdieping op.

geboortefotograaf Assen thuisbevalling Assen verloskundige Assen

Snelle bevalling

Toen het bedtijd was ging grote zus op bed en sliep vrijwel direct. Alsof dat de trigger was barsten de weten in alle hevigheid los. De ene wee volgde de andere in razend tempo op. Mama bleef zoveel mogelijk in beweging en staan om haar kindje zo te helpen. Ze besloot toch even in bad te stappen om de weeën daar op te vangen, dit gaf enige verlichting maar wat waren die weeën heftig. Mama was nog maar net uit bad toen het al tijd was om te persen. Dit kindje had er het tempo wel in. In no time lag de mooie Saar, aangepakt door papa, bij mama op de borst. Wat een mooi meisje en wat deed ze het goed.

thuisbevalling Drenthe thuis bevallen weten opvangen in bad bevallingsfotograaf baby geboren geboortefotograaf Drenthe geboorte geboorte meisje newborn baby

Eerste ontmoeting

Oma kwam lekker kijken  en meegenieten van de kleine meid. Nadat iedereen een klein beetje tot rust was gekomen werd grote zus even uit bed gehaald voor haar eerste ontmoeting met haar kleine zusje. Hoe lief en aandoenlijk was dit moment, zo heerlijk in hun eigen huis. Lekker vertrouwd bij papa op de arm en lekker rustig je zusje bewonderen. Pure liefde.

grote zus babyvoetjes fotograaf bij de bevalling huid op huid contact papa pasgeboren baby

Newborn fotoshoot

Al die mooie kleine mini details van baby Saar legden we vast in een newborn fotoshoot, gewoon heerlijk puur zoals ze is. Wij verwonderden ons over hoe groot ze ondertussen al weer is en wat was het genieten om te zien hoe lief grote zus was voor haar kleine zusje. Prachtig die kleine voetjes en dat rekken en strekken van een pasgeboren baby.

newborn fotoshoot Assen newborn fotoshootnewbornshoot Assen

Gezins fotoshoot

In de rest van het jaar mochten we Saar nog volgen tijdens een mooie gezinsreportage. Deze fotoshoot van het gezin maakten we tijdens het gouden uurtje. Het gouden uurtje is toch wel de mooiste tijd van de dag met al die warme kleuren. Wat was het genieten met het heerlijke weer. In september in de warmte van 20graden op de slippers, dat verwacht je toch niet. maar wat een cadeautje die lekkere warme temperatuur. het leverde deze heerlijke portretten op.

baby fotoshoot fotoshoot baby Fotoshoot gezin baby portret

Baby fotoshoot

Als Saar straks 1 jaar is mogen we haar nog fotograferen tijdens haar baby fotoshoot voor haar eerste verjaardag. Wij verheugen ons er nu al op! Zal ze zitten, staan, lopen? Hoe groot zal ze zijn? Wij gaan in ieder geval prachtige baby foto’s maken in het nieuwe jaar.

Ben jij opzoek naar een baby fotograaf in Noord Nederland?
Vraag een vrijblijvend informatie aan.

Geboortefotografie

Wil jij ook zo’n prachtige fotoshoot?

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *